Actriţa din Avatar, din nou pe ecrane

de Ştefan Dobroiu în 28 Mai 2011
Actriţa din Avatar, din nou pe ecrane

După ce joci în filmul cu cele mai mari încasări ale tuturor timpurilor, ai tot dreptul să te consideri o vedetă înternaţioanlă. Avatar a deschis multe uşi pentru Zoe Saldana, astfel încât de acum înainte actriţa născută dintr-un tată dominican şi o mamă portoricană are foarte mari şanse să primească roluri din ce în ce mai mai importante. Află mai jos cum şi-a început cariera şi care va fi următorul ei rol principal.

După ce s-a născut în New Jersey şi şi-a petrecut adolescenţa în Republica Dominicană, o dată reîntoarsă în Statele Unite Saldana şi-a făcut un nume nu în film, ci pe scenele de dans ale New York-ului. Acolo a fost şi descoperită pentru filmul Center Stage, debutul ei pe marele ecran şi filmul care a adus-o în atenţia impresarilor şi-a directorilor de casting de la Hollywood. Center Stage, apărut în 2000 şi regizat de Nicholas Hytner, spune povestea unui grup de dansatori proveniţi din medii sociale foarte diferite, care sunt acceptaţi la Academia de Balet Am din New York şi trebuie să arate că pot face faţă programului dur de pregătire. Saldana este Zoe, o dansatoare extrem de talentată, dar care are de pierdut datorită gurii ei mari.

După ce a apărut alături de Britney Spears în Crossroads, Saldana pune mâna pe un rol care o aruncă în vizorul lumii întregi: cel al Anamariei, frumoasa supărată că Jack Sparrow i-a furat nava în Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre. După ce-l pălmuieşte de câteva ori pe Johnny Depp, Zoe Saldana poate să declare sus şi tare că a devenit cineva la Hollywood: are un rol amuzant şi destul de consistent într-unul din cele mai populare blockbustere de la începutul mileniului! Primul Piraţii din Caraibe dovedeşte că Saldana are şi un puternic simţ al comediei şi că poate face faţă unui rol într-un solicitant film de aventuri.

În următorii ani o vom revedea în The Terminal, unde joacă alături de Tom Hanks şi Catherine Zeta-Jones, apoi în Haven, cu Orlando Bloom. Un rol secundar apreciat îl are în Guess Who, pentru care primeşte câteva nominalizări. Îşi încearcă norocul în lumea televiziunii cu Blackout, dramaticul film TV despre pana de curent care în 2003 a aruncat oraşul New York în beznă, ducând la un val de acte de vandalism, infracţiuni şi crime nemaiîntâlnit.

Anul 2008 va veni cu un rol în Vantage Point, filmul de acţiune cu Matthew Fox în rolul principal, iar 2009 este cel mai important an din cariera lui Saldana de până acum.

În primul rând, actriţa are premiera cu Star Trek, unul dintre cele mai mari succese ale anului. În al doilea rând pe 18 decembrie apare Avatar, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Conform unui top Cinemagia, Avatar a fost văzut din decembrie 2009 de nu mai puţin de 881.718 spectatori, devenind cel mai popular film al ultimului deceniu la noi în ţară. Următorul clasat în top este Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor, cu 337.261 de spectatori.

După ce în 2010 i-au apărut filmele Takers şi The Losers (au venit şi în România), şi remake-ul american Death at a Funeral, iată că în acest moment se află pe ecranele din ţară că Burning Palms/Poveşti arzătoare.

Dar în 2011 o aşteptăm pe Saldana în Colombiana, primul ei rol principal de la Avatar încoace şi probabil cel mai solicitant rol al ei de până acum. Un excelent trailer lansat de curând ne prezintă povestea: la vârsta de numai 10 ani, Cataleya Restrepo este martoră la uciderea cu sânge rece a părinţilor săi, oribila crimă fiind ordonată de cel mai mare mafiot local. Printr-o ploaie de gloanţe, fata reuşeşte să scape de asasini şi se refugiază la Chicago, la unchiul său Emilio. Din acel moment Cataleya a crescut cu un singur scop: să-l găsească şi să-l ucidă pe criminal. În ciuda eforturilor lui Emilio de a o ţine departe de o viaţă atât de periculoasă precum cea pe care ea a ales-o, ea devine repede un asasin de succes și pornește în căutarea răzbunării.

Vom vedea filmul cel mai probabil în septembrie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 28 mai 2011 11:32
Da, am urmarit evolutia ei si eu consider la fel ca este foarte talentata si muncitoare.
septick pe 28 mai 2011 13:17
o asteptam in 2011, nu 2010 si... stefan, la inceput ai scris "de-acum inainte" de 2 ori intr-o propozitie....
max pe 28 mai 2011 19:00
who are you ? not room service :)) bum
zeno.marin pe 28 mai 2011 19:29
Dear max, you look like you're in for some English conversation.. So be it. Well, tempting to believe that I admit, but it's obviously not the room maid. However, this hottie looks pissed big time. You can tell by the prop guns she's waving erratically towards the camera.
Aiming guns isn't what she's best at and apparently she got distracted by some customer (she sure looks like those call girl dames). Yeah, her decision in picking that black outfit is damn convincing! I'm going to hire her should a position become available...
Any position.
I could go on for hours, but I got better things to do. See ya!

Sorin87 pe 28 mai 2011 23:24
imi place cum joaca
alex_il_fenomeno pe 30 mai 2011 20:02
era si timpul ca ea sa primeasca roluri pe masura talentului ei !
Tyybi1 pe 23 august 2012 14:49
Este foarte talentata...Ar merita mai multe roluri.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells