Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

de Gloria Sauciuc în 8 Mai 2024
Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Câștigătoarea premiului Oscar, Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once), și-a găsit următorul proiect de calibru în care va juca, anume seria limitată Blade Runner 2099, a Prime Video, mini-serie ce va urma filmului din 2017, Blade Runner 2049.

Detaliile despre rolul lui Yeoh sunt secrete, la fel ca intriga mini-seriei, scrie Deadline. Dar acesta marchează cea mai recentă extindere a francizei SF bazate pe romanul de referință al lui Philip K. Dick, „Do Androids Dream of Electric Sheep?”, ce a debutat cu Blade Runner - filmul clasic al lui Ridley Scott din 1982.

Producția a început recent, după o întârziere de aproape un an din cauza dublei greve din 2023. Deși inițial trebuia să se filmeze în Belfast, serialul a sfârșit prin a fi mutat la Praga în urma întreruperii lucrului.

 Pe lângă faptul că este showrunner al serialului limitat, Silka Luisa este producătoare executivă alături de Scott, co-fondatorii Alcon Entertainment, Andrew Kosove și Broderick Johnson, președintele departamentului de televiziune al Alcon, Ben Roberts, David W. Zucker și Clayton Krueger de la Scott Free Productions, Tom Spezialy, Richard Sharkey, Michael Green, Cynthia Yorkin, Frank Giustra și Isa Dick Hackett. Jonathan van Tulleken (Shōgun) regizează primele două episoade și este, de asemenea, producător executiv, iar Steven Johnson este co-producător executiv. Film United este compania de producție din Praga.

Anul trecut, Yeoh a devenit prima câștigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriță de origine asiatică cu „Everything Everywhere All at Once”. Ea a devenit celebră în filmele de acțiune din Hong Kong din anii 1990, înainte de a juca în nenumărate succese aclamate. Pe lângă filmul Totul peste tot de la A24, ea a fost văzută recent în filmele The Brothers Sun și The Witcher de la Netflix: Blood Origins, precum și în A Haunting in Venice și în alte filme.

Distinsă de curând cu Medalia prezidențială a libertății, cea mai înaltă distincție civilă a națiunii, Yeoh va putea fi văzută în filmul Wicked, de Jon M. Chu. Printre alte proiecte viitoare se numără Star Trek: Section 31, de Alex Kurtzman, în care își reia rolul împăratului Philippa Georgiou din Star Trek: Discovery, precum și continuările SF-ului Avatar, de James Cameron.

Blade Runner era o distopie SF cyberpunk despre un viitor în care oamenii au împins limitele propriei civilizaţii, colonizând alte sisteme solare şi confecţionând androizi clonă (denumiţi „replicanţi”) pentru a lucra ca sclavi la ridicarea complexelor spaţiale şi în explorarea zonelor periculoase ale galaxiei. Blade Runner (1982) este disponibil pe platforma Netflix. Un sequel, denumit Blade Runner 2049, a fost lansat în 2017, în regia lui Denis Villeneuve.

Exploreaza subiecte similare:

Michelle Yeoh, Blade Runner 2049, Blade Runner, Everything Everywhere All at Once, Jonathan van Tulleken, Shogun, Wicked: Part One

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells