Stargate Universe se opreşte la sezonul 2

de Cristina Grigore în 17 Dec 2010
Stargate Universe se opreşte la sezonul 2

Ceea ce a fost cu siguranţă o bucurie pentru fanii serialului Stargate, relansarea acestuia de către postul SyFy şi difuzarea, începând cu luna octombrie a acestui an, sub numele Stargate Universe (SGU), a luat sfârşit acum, o dată cu anunţul canalului TV de a sista producţia celui de-al treilea sezon al SGU, scrie Collider.

Decizia SyFy a fost luată ca urmare a ratingului slab înregistrat de serial, în comparaţie cu alte producţii ale aceluiaşi canal tv.  Stargate a fost una din cele mai longevive francize de televiziune, cu originea în filmul de lung metraj lansat 1994 regizat de Roland Emmerich. Primul serial inspirat de povestea filmului, SG-1, a rulat între 1997 şi 2007, însumând 10 sezoane şi un foarte mare succes, fanii protestând la finalul celui de-al zecelea sezon, aproape obligând producătorii să ia in considerare o continuare a SG-1, chiar şi una difuzată doar pe internet.

Stargate Atlantis s-a dovedit la fel de apreciat ca primul serial, cu aproape 10 milioane de spectatori pe săptămână în toată lumea. După  5 sezoane, Atlantis a fost anulat, la începutul anului 2009.

Cu acţiunea plasată pe o navă spaţială ce călătoreşte din galaxie în galaxie, SGU a fost cel de-al treilea serial al francizei, ale cărei ultime 10 episoade sunt programate pentru difuzare la începutul lui 2011.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
kensu pe 17 decembrie 2010 11:01
Pacat. Mie imi placea. Chiar daca unor fanii hardcore SG1 si SGA nu le placea si-i aduceau numai critici, comparandu-l cu SG1 sau SGA, chiar era bun. Ca de obicei, SyFy trebuie sa strice un serial bun. Poate o sa faca fanii presiuni si o sa-l continue. Sau macar sa aiba sfarsitul care trebuie, adica indeplinirea misiunii navei, macar sa nu il lase in coada de peste.
Bogdan_Chirita pe 17 decembrie 2010 12:01
Din pacate filmul era foarte prost dar ma uitam la el din cand in cand pentru ca nu exista alt serial de acest gen. Nu trebuia intrerupt ci doar schimbat regizorul care era probabil foarte deprimat dupa cum era si serialul. Nu mai spun de muzica care te facea sa dai cu tv de perete...
Bayard pe 17 decembrie 2010 12:22
Imi pare rau si nu prea. Desi era foarte diferit de primele 2 serii Stargate, avea si parti bune.... insa totusi existau si multe parti proaste. Episoadele luate unul cate unul, evident difera, si scenaristii sunt altii.... insa conteaza impresia generala si la S Universe e ca actiunea e foarte foarte putina. Seria treneaza si.... numarul spectatorilor decide. Au vrut prea mult sa insiste pe dezvoltarea personajelor etc etc.... iar cand difuzezi serialul pe un canal ca SyFy trebuie sa te astepti ca nu o sa multumesti.
whatever pe 17 decembrie 2010 12:39
SGU era diferit de SG1 si SGA ... asta nu inseamna care era un serial slab. SGU este/era un space opera in comparatie cu SG1 si SGA care erau seriale de actiune (in cea mai mare parte). Atmosfera din SGU este claustofoba, rece si lipsita de culoare in comparatie cu spatiile deschise si colorate din SG1 si SGA; din nou, atmosfera se potriveste cu tonul serialului.
SGU avea un ix de battlestar galactica ... un story line complex si a carui actiune se derula pe mai multe seriale. SG1 si SGA, daca vedeai episodul 5 si sareai pana la 12 nu era o problema, episoadele fiind de sine statatoare sau cu o legatura intre ele f mica.
Pacat ... un serial interesant si captivant care este anulat pe cand o gramada de brainfarts inca sunt difuzate. Dar ce sa faci ? Cei cu 2 neuroni vrea sa se amuze uitandu-se la glume rasuflate gen Colonelul O'neal.
Sigh

spartacus pe 17 decembrie 2010 14:06
Slab de tot aceasta ultima parte. Actiune putina, multa lentoare, altfel avea ce sa arate - decoruri, idee etc. Nici nu am rabdat sa ma mai uit dupa citeva episoade.
AdrianSe pe 17 decembrie 2010 20:33
@whatever
foarte adevarat ,din pacate suntem invadati de cei cu 2 neuroni care reactioneaza la glume rasuflate si la orice comentariu am posta noi o sa vina 10 "brainfarts"care sa sustina ca nu esta bine cum gandim

sili pe 17 decembrie 2010 23:07
SGU un mare rahat ! Long live SG1
ADI pe 17 decembrie 2010 23:36
SG1 E ISTORIE DEJA SGU E VIITORUL
ADI pe 17 decembrie 2010 23:39
DAI AIA CU DOI NEURONI LASATI PROGRESUL SA MEARGA
DESCARCATI DRACU CELE 10 SEZOANE SI UITATE SI LA BATRINETE LA ELE
DAR MAI INCEARCA SI CEVA NOU SA INTELEGI

EU pe 17 decembrie 2010 23:42
pacat este cel mai bun serial s.f. din ultimul timp aparut
claudiu pe 18 decembrie 2010 01:03
Comparat cu SG1 si SGA, Stargate Universe nu a "prins" la fanii primelor doua seriale, tocmai datorita "misticismului" de care este plin SGU. Poate ca tocmai acesta a si fost scopul scenaristilor, de a schimba modul de abordare a ideii Portii Stelare.
Din utilizatori ai Portii Stelare si asumarea responsabilitatilor urmarilor tracerii prin aceasta - cum a fost cazul din SG1 si SGU - Universe vine cu ideea interesanta de a naviga la bordul unei nave "plantatoare" de Porti Stelare.
Personal, imi pare rau ca s-a luat aceasta decizie, de incetare a filmarilor la acest seriale, tocmai cand incepuse sa "prinda" chiar si la fanii inraiti ai actiunii din SG1 si SGA.

alexkos pe 18 decembrie 2010 02:41
Nu trebuiau sa-l taie. La fel cum si SG1 a avut la fel de multe critici si putini spectatori, dar a ajuns un serial atat de cunoscut si bine venit care a atins 10 sezoane si 3 filme, la fel cum si SGA a incercat sa urmareasca acelasi principii, dar l-ai taiat, la fel il taie si pe SGU. Este o prostie sa nu incerci sa repari lucrurile si pur si simplu sa le tai direct.
SyFy face o mare greseala, ca multe altele.

CobraS92 pe 18 decembrie 2010 07:50
is de acord cu tine kensu...adica chiar este un serial bun facand comparatie cu SG1 si SGA, SGU ca fiecare dintre cele 3 seriale are tema lui.... si dak e sa nu mai continuie vorba ta sa ii faca un sfarsit cum trebuie nu sa il lase in suspans ca si alte seriale sa nu mai lase finalul deschis dak nu se va continua
mishu86 pe 18 decembrie 2010 09:48
cei care spun ca SGU e naspa si nu se compara cu SG1 sunt niste tampiti. Regizorul a incercat sa puna accentul pe personaje si mai putin pe actiune. Si SG1 si SGA au avut episoade proaste, SGU se petrece pe o nava spatiala cu sanse aproape 0 de a ajunge acasa, normal sa fie mai trist dar in ultimile episoade a fost actiune ceva mai multa si se aflase si motivul pentru care fusese lansata nava, de aici se putea continua foarte multe sezoane. Dar celor cu 1 neorun nu ai ce sa le explici, in loc sa-l puna la munca il lasa sa-i dea in cap!!!
TEODOR pe 18 decembrie 2010 18:10
DECI SGU ERA FILM PSIHOLOGI CU SF. chiar daca erau pe o nava. dar mai plictisitor film ca ala.. nu exista.. nu exista grad de comparatie cu celelalte sg 1 si sga.. nu vreau sa il opreasca, doar sa puna naiba si actiune acolo.. ca sa moara masa, astia stau numa in highspeed...
starcx pe 18 decembrie 2010 18:15
ma bucur
nappY pe 18 decembrie 2010 23:52
Pacat , dar ,lucru asteptat de aprope toata lumea. SGU a fost din pacate o mare porcarie, n-au venit practic cu nimic nou.
Serhui pe 19 decembrie 2010 10:29
mda......... sper sa faca finalul mai bine zis ultimele 10 episoade din sezonul 2 mai atractive mai interesante si poate dar poate o sa atraga fani si o sa fie sustinut in lumea intreaga , parerea mea despre SGU e buna acum , da recunosc ca primele episoade Air , Darkness , Light , Water .........etc. etc. sincer mau adormit iar Dr. Rush aproape a reusit sa ma faca sa sparg tv in cateva episoade dar totusi sincer inca ma atrage serialul e ceva nou chiar iritant si interesant :)) bine macar ca fac iar un lung metraj pentru SGA . Sarbatori fericite tuturor si sa speram ca poate se vor razgandi :D
kensu pe 19 decembrie 2010 16:56
Se zvoneste ca ar face inca 2 filme pentru SGA: Stargate Extinction si pentru SG1: Stargate Revolution, dar asta se zvoneste de cativa ani, nu e ceva sigur. Celalte 2 filme au fost lansate direct pe dvd, fara a fi date inainte la tv, si a mers, dar acum, nu prea mai merge.
Ratman pe 19 decembrie 2010 17:06
Pacat. Un serial foarte bun acest SGU! Sper ca ultimele 10 episoade sa fie "the best"!
adinson pe 19 decembrie 2010 21:16
mare pacat un serial foarte bun abia astept urmatorele episoade
Costel_21 pe 20 decembrie 2010 07:11
E pacat, chiar a inceput sa imi placa serialul in sezonul asta, a inceput sa fie actiune in el, etc. Oricum, declinul se datoreaza in general companiei MGM(deci salutare alte filme SG si multe alte titluri care urmau sa fie lansate)
Caretaker pe 24 decembrie 2010 00:19
Primul sezon a fost ingrozitor cu putine "sclipiri" dar sezonul II a fost bunicel mia placut. Pacat ca nu continua. Seria STARGATE are mult potential
xxx pe 28 decembrie 2010 12:24
PACAT PENTRU ACEST SERIAL CHIAR IMI PARE NESPUS DE RAU CA SE TERMINA TOTUL CHIAR MI'A PLACUT SERIALUL DEFAPT TOATE 3 MI'AU PLACUT SPER SA SE RAZGANDEASCA AS PLATI PT FIECARE SERIAL NUMAI SA MAI CONTINUE ....CAT DESPRE CELE 10 EPISOADE CARE VOR URMA ABIA ASTEPT SA LE VAD ACEST SERIAL EU ZIC CA AVEA SUCCES IN VIITOR DACA MAI AVEA RABDARE PAREREA MEA E CA ARE F F MULTI FANI...DAR TOT DEPINDE DE EII SPER SA SE RAZGANDEASCA (
marius pe 13 ianuarie 2011 14:04
telespectatori asteptau mai multe batali spatiale,nu povestea omenilor ce traiesc captivi pe nava,extraterestri multi si rai cu nave potente
smeagol21 pe 22 februarie 2011 11:53
bai frate numai critici de film aici....ce ii asa naspa la serialul asta de nu va place voua....ii foarte tare imi place foarte mult.. marius sincer si eu ma asteptam la asta sa vad wxtrateresti cu nave tari si multi... mda ce vrei frate sa iti dea din primul sezon pac gata sa vina peste iei o suta de mi de speci.....poate avea aceasta idee cu extrateresti multi cu nave super trendy si asta iti arata in ultimul episod care arata un razboi intre 2 speci si poate de acum incepea sa arate adevaratul potential al serialului
iosif_ciganiuc pe 29 ianuarie 2014 16:36
a aparut si sezonul 3recent l-am dat jos...pb e ca nu gasesc titrarea in romana la el...mi-a placut toate sezoanele ...prima serie , a 2 a , si acum a treia...
doru_cristea pe 7 februarie 2014 15:32
unde ai gasit sezonul 3????
florea_soare_roxana_luminita pe 22 septembrie 2022 15:16
Unde ai gasit sezonul 3???
florea_soare_roxana_luminita pe 22 septembrie 2022 15:15
Imi pare rau ca s-a terminat asa....in coada de peste.E adevarat nu este asa multa actiune ca in SG1,dar macar puteau sa mai faca un sezon 3 cu ce se intampla cu toti.Un finish mai bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells