Stallone, acuzat că a copiat scenariul lui The Expendables

de Cristina Grigore în 27 Oct 2011
Stallone, acuzat că a copiat scenariul lui The Expendables

Sylvester Stallone şi co-scenaristul lui The Expendables, David Callaham, au fost daţi în judecată de un bărbat care susţine că scenariul filmului ce reuneşte o pleiadă de nume cunoscute ale filmelor de acţiune este „evident similar” aceluia scris de el şi înregistrat la Biroul de Copyright al Statelor Unite în urmă cu cinci ani.

Potrivit The Hollywood Reporter, bărbatul susţine că scenariul lui Stallone are aceeaşi intrigă, acelaşi antagonist şi începe cu aceeaşi scenă ca cel semnat de el, intitulat „The Cordoba Caper”. Iar cum acest scenariu a umblat din mână-n mână între 2006 şi 2009, pentru a-şi găsi cumpărătorul, este foarte posibil ca Stallone şi Callaham să îl fi citit. „Este de netăgăduit faptul că Stallone şi Callaham au avut acces şi au copiat unele părţi ale scenariului, protejate de lege”, se menţionează în citaţie.

Pretenţiile ridicate de acuzator nu a fost date publicităţii, însă una din cereri a fost expusă cât de poate de clar; bărbatul a solicitat un ordin judecătoresc care să le interzică producătorilor viitorului film The Expendables să să se "inspire" ilegal din creaţiile sale.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crist11 pe 27 octombrie 2011 14:33
Astea sunt niste acuzatii foarte grave, pe care nu le poti face fara dovezi.
Bayard pe 27 octombrie 2011 17:50
Pai dovada este chiar scenariul lui :)
latearazvan pe 28 octombrie 2011 23:22
ce prost e asta :)0
alex_il_fenomeno pe 27 octombrie 2011 15:54
in cazul in care omul are dreptate , ar trebui despagubit si figurat la scenariul filmului ... desi ceea ce au facut cei doi este ceva inacceptabil !
bmihaig79 pe 30 octombrie 2011 10:24
daca seama in proportie de 90% asta nu inseamna ca este copiat sau inspirat. Sau da?
badandra pe 7 ianuarie 2012 18:13
eu nu cred .... dupa ce filmul are succec, ii cred in stare sa faca o minciuna din asta din care sa dea vina ca s-ar fi copiat scenariu .... si alte chestii....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells