Săptămâna 17-23 aprilie 2009 la cinema

de Gloria Sauciuc în 16 Apr 2009
Săptămâna 17-23 aprilie 2009 la cinema

Sărbătorile pascale ne vor face, pe cei mai mulţi dintre noi, să rămânem acasă, în sânul familiei, în aşteptarea filmelor de la TV.
Dar către cinema ne trage de mână nimeni altul decât Clint Eastwood. E o sărbătoare să-l revedem pe marele ecran, tinând cont că din 2004 nu a mai stat în faţa camerei de filmat (atunci în producţia O fata de milioane / Million Dollar Baby).
Şi acesta ar putea fi ultimul rol în care să-l mai vedem pe Eastwood, în vârstă de 79 de ani, pentru că a mărturisit că nu mai vrea să joace.

În Gran Torino Clint Eastwood joacă rolul unui veteran al războiului din Coreea, Walt, care se întâmplă să devină mentorul unui tânăr asiatic, vecin în cartier, gata să ajungă un infractor pentru că este forţat să intre într-o bandă de răufăcători.
Povestea începe după moartea soţiei veteranuluilui, Dorothy, când Walt a intrat în ultima perioadă a vieţii sale, resimţind experienţele traumatizante pe care le-a trăit în Coreea şi cei 50 de ani de muncă petrecuţi la uzina Ford din localitate. Dar acum războiul este o amintire, uzina şi-a închis porţile, soţia a murit, iar copiii lui s-au înstrăinat şi abia dacă mai au timp să-l viziteze.

Singura plăcere care i-a mai rămas lui Walt este să-şi lustruiască automobilul Ford Gran Torino, fabricat în 1972.
La fel de însingurat ca şi Walt este vecinul lui de 16 ani, Thao, un imigrant asiatic, care locuieste împreună cu mama, bunica şi sora lui mai mare. E în căutarea unui rost în viaţă şi a unui model masculin.
Walt Kowalski ajunge să-l ia sub aripa sa pe băiat, cu toate că atitudinea şovină şi-o arată cu orice ocazie.

Un film pe care merită să-l vezi, cu un Clint Eastwood la care irascibilitate mocnită faţă de lumea în continuă schimbare din jurul său ajunge să se convertească în dorinţa de a ajuta un tânăr care încearcă să-i fure Gran Torino-ul. Căutat pe alocuri, Gran Torino reuşeşte să nu ajungă moralizator la final, dând - în schimb - un twist pe care îl vom ţine minte.

În vinerea patimilor îşi are premiera şi un film românesc pentru care sperăm să pătimească cei cărora i-au dat finanţare. E vorba de filmul O secundă de viaţă, în regia lui Ioan Cărmăzan, despre un bărbat care doreşte să se sinucidă, nemaiaşteptând nimic bun de la viaţă. Până să ajungem să-l vedem pe bărbat trecând la fapte, vedem trailerul filmului, cu o femeie răstignită pe cruce. Nici că se putea o idee mai proastă pentru Vinerea Mare.

Sâptămâna ne mai aduce la cinema o docu-dramă sensibilă despre prietenia dintre o fetiţă şi o vulpe, Le renard et l'enfant, în regia lui Luc Jacquet plus o comedie despre cât de lipsiţi de autoritate pot fi poliţiştii de mall - Paul Blart: Mall Cop.

Kevin James joacă rolul unui tată divorţat, care încearcă să-şi câştige existenţa ca agent de securitate într-un mall din New Jersey. Cu toate că nimeni nu-i ia în serios meseria, Paul se consideră un luptător pe frontul siguranţei cetăţeanului. Când mall-ul se închide din cauza unei fraude, Blart trebuie să devină un poliţist adevărat pentru a salva situaţia.

Cam aşa stau lucrurile la cinema în această săptămână. Vă urăm sărbători frumoase alături de cei dragi şi vizionare plăcută, fie că alegeţi filmele de televiziune, fie că veţi merge cu prietenii la cinematograf.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 26 aprilie 2010 00:42
tare filmul Mall Cop

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells