România are cel mai popular film la Filminute 2010!

de Gloria Sauciuc în 8 Oct 2010
România are cel mai popular film la Filminute 2010!

Cel mai popular film dintre cele din competiţia Filminute este comedia românească A New Prayer, care a câştigat People's Choice Award, după ce a atras fani din zeci de ţări, iar cel mai bun film Filminute, ales de un juriu condus de Neill Blomkamp (District 9), este Choose Not to Fall, în regia britanicului Matthew Marsh, un amestec straniu de filosofie şi cascadorii cu priză la amatorii de acţiune. Choose Not to Fall este, totodată, primul documentar care ia Marele Premiu la Filminute

Publicul online din 124 ţări a ales comedia românească A New Prayer la categoria People's Choice Award, în condiţiile în care fiecare a putut vota doar o singură dată. A New Prayer a concurat cu filme din Islanda şi Africa de Sud, până la momentul în care a câştigat voturile finale. Regizorul Dorin Pene a luat cu asalt porţile Raiului cu un film alcătuit dintr-o singură scenă, dar care trezeşte interesul prin abordare. Filmul foloseşte messengerul ca un instrument de a crea comicul, pentru că pe messenger vin rugăciuni către divinitate, care întrerup la tot pasul cele două personaje principale. Sensibilitatea regizorului duce cu gândul la Mel Brooks şi Monty Python.

Protagonistul filmului Choose Not to Fall, deţinătorul Marelui Premiu la Filminute 2010, este Daniel Llabaca, un plăcut atlet urban, practicant de parkour - un sport urban în care trebuie depăşit orice obstacol apărut în cale, adaptând mişcările corpului la mediu. Llabaca este unul din cei mai renumiţi sportivi de parkour, şi reuşeşte să transmită un mesaj bine formulat şi optimist împotrivă "succesului lipsit de riscuri pe care îl urmăresc tinerii", după cum a scris unul din membrii juriului.

Dark Valley a fost cel mai bine cotat, un film deopotrivă înspăimântător şi inventiv, care se petrece în Islanda, în interiorul unei maşini de teren, în tundra îngheţată. Filmul a luat 4,7din maxim 5 puncte posibile.

România mai apre în palmares: Goodbye Mr. Nice Guy, de Ana Iliesiu & Matei Branea a fost a doua nominalizare a juriului, după Auto Madar (India).

 

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
tomaflorin pe 10 octombrie 2010 21:34
Tari romanasii...
alex_il_fenomeno pe 28 noiembrie 2010 13:56
foarte tare acel filmulet " A New Prayer" !
"-Mai este o problema ... Cina cea de Taina nu a fost inca platita!" :))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells