Regele Mihai si Regina Ana au vizitat Studiourile Mediapro

9 Apr 2003
Regele Mihai I, însotit de Regina Ana, a vizitat, miercuri, Studiourile Mediapro.

Elementul surprizã al vizitei de la Buftea l-a constituit restituirea de cãtre Studiourile Mediapro a unor obiecte care au apartinut Casei Regale.

Aceste obiecte, depozitate în magaziile de recuzitã, fãceau parte din patrimoniul Studiourilor, ele fiind preluate de noul proprietar, Mediapro, o datã cu privatizarea studiourilor în 1998.

Este vorba de un tablou care o înfãtiseazã pe Regina Elisabeta a II-a în copilãrie, sase corãbii în miniaturã, din lemn, draperiile din Sala Tronului si masca mortuarã a Principesei Mãrioara.

Pe parcursul a trei ore, Regele Mihai si Regina Ana au fãcut turul platourilor de filmare, al atelierelor de costume si mobilier de film, al depozitului de arme si al celui de decoratiuni si obiecte militare.

Familia regalã a urmãrit prezentãrile filmelor realizate de Mediapro Pictures, în special "Amen."-ul lui Costa Gavras si "Callas Forever" de Franco Zeffirelli. Regele si Regina o cunosc personal pe Fanny Ardant, care a dat viatã personajului Maria Callas. Actrita francezã este membrã a Fundatiei Principesa Margareta.

Familia Regalã a fost însotitã de Irina Margareta Nistor, Viorica Andritoiu si Valentin Popescu, membri ai Asociatiei pentru Informare despre Regatul României.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells