Blue Valentine

(2010)

Blue Valentine

Poster Blue Valentine Postere Blue Valentine

Sinopsis Blue Valentine

Blue Valentine HD

Ca un real studiu de caz, detaliind la modul clinic eșecul unei relații, Blue Valentine ni-i prezintă pe Ryan Gosling și Michelle Williams în rolurile principale: ea a evoluat, a crescut, a devenit o femeie cu multiple posibilități carieristice. El a rămas același, stagnant, fără orizonturi și incapabil să accepte faptul că, dacă nu vrea să piardă dragostea vieții, va trebui să se urnească.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
O nominalizare Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare Cannes, o nominalizare Sundance
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Hunting Lane Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Cinematografica Distributori Indipendenti (CDI)

Țara

SUA

Pe forum despre Blue Valentine

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
Blue Valentine
drcraciun
3 iul 2011, 22:35
de Vorador
5 4215

Părerea criticului

Gloria pe 05 Iulie 2010 12:46
Portretul unei relaţii în destrămare
În competiţie pentru premiul secţiunii Un Certain Regard în 2010, Blue Valentine ne face să întrevedem un Autor în persoana regizorului Derek Cianfrance, pentru că realizează portretul unei relaţii în destrămare, surprinzând acele aproape imperceptibile mecanisme care fac o relaţie din ce în ce mai fragilă.

Regizorul are grijă, însă, şi de publicul obişnuit cu blockbusterele americane, livrând un film care sigur va avea mare succes la public.

Dacă în Shutter Island vedeam o Michelle Williams pe lângă partitură, în filmul regizorului Derek Cianfrance actriţa are un rol de compoziţie care merită un premiu de interpretare. Iar Ryan Gosling se specializează în roluri de bărbat îndrăgostit până peste cap. Care i se potrivesc incredibil de bine. Iar între cei doi există o chimie deosebită, cum nu am mai văzut de mult la… citeşte

10 7

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
dekadance pe 11 August 2011 18:18
"ea a evoluat"
Synopsis-ul de pe site spune:"ea a evoluat, a crescut, a devenit o femeie cu multiple posibilităţi carieristice" De unde ati luat chestia asta de pe Google? In ce-a evoluat ea?
Intr-un om care a uitat sa zambeasca, sa se bucure de viata, capabil sa strice orice clipa frumoasa (Ex. cand au inchiriat o camera la hotel). Eu nu consider asta evolutie.
Da el poate este imatur, dar as alege oricand compania unui om ca el in locul ei.
Filmul este exceptional de realist, si poate "prea realist" pentru un film american cum bine spunea cineva. De obicei intalnesti numai povesti "fabricate" cu puncte culminante false, turnuri false de situatii, epiloguri fanteziste.
Cum ajung oamenii sa piarda dragostea? Simplu, prin rutina si devenind asa cum devine ea. Un om care nu mai stie efectiv sa se bucure de viata - nu mai e capabil.

55 2
misscriss. pe 16 septembrie 2011 06:22
thumbs up. ai spus tot ce as fi vrut si eu sa spun
AndreeaSimy pe 22 martie 2012 16:39
Mi-a placut mult perspectiva din care ai privit acest film deosebit:) consider ca ai punctat f bine. Intr-adevar acest film este unul cat se poate de realist, de actualitate, sunt puse in lumina toate transformarile unui cuplu bantuit de monotonie si rutina. Mi-a placut modul lui Dean de a incerca ssi salveze casnicia, lupta cu sine de a nu renunta asa usor la tot ce i-a unit si sentimentele lui atat de sincere fata de sotia sa. Talentul actoriceasc al ambilor actori in rol principal este evident. Este unul din filmele mele preferate iar Ryan Gosling este fara dar si poate cel mai promitator tanar actor. Recomand acest film din tot sufletul! Nota 10 cu felicitari!
GabrielaSirbu pe 07 Februarie 2011 15:54
Un film foarte bun si foarte bine jucat, pentru toti baietii si fetele care vor sa vada ce face un baiat cand iubeste si cum se comporta o fata cand nu mai iubeste.
16 8
gahan12000 pe 31 octombrie 2011 21:22
mda...poate ce face o fata cand baiatul refuza sa fie responsabil. E frumos sa visezi, sa bei seara pana tarziu si sa te trezesti a doua zi dupa 10, atat timp cat aduce cineva salariu in casa si plateste ratele nu?
GabrielaSirbu pe 1 noiembrie 2011 11:21
Discutiile despre relatiile dintre oameni sunt asa de complexe si...interminabile...si toata lumea are dreptate...sigur ca si parerea ta este adevarata. Pe de alta parte si noi, fetele, incercam sa-i schimbam pe baieti, din diferite motive...
margott pe 13 Noiembrie 2012 13:46
Mi-a placut filmul dintr-un singur punct de vedere : nu arata cu degetul spre niciunul din cei doi, concluziile esecului relatiei ramanand la libera apreciere a privitorului. O posibila explicatie as gasi-o in insasi alegerea actritei, Michelle Williams e o actrita atat de introvertita si, uneori de inexpresiva, incat in film iti da senzatia ca nu simte nimic pentru Dean, sau in orice caz, nu ii impartaseste sentimentele in egala masura. Poate s-a lasat sedusa de entuziasmul lui, de iubirea lui, sau poate s-a maritat ca sa aiba un tata pentru copil. Adaugat la acest fapt si incapacitatea de a-l accepta pe Dean asa cum este, sugerandu-i acestuia ca ar putea sa faca altceva cu viata lui, in timp ce Dean nu doreste altceva decat sa fie iubit pentru ceea ce este, esecul e aproape inevitabil.
7 1
flopozippo pe 23 Aprilie 2011 19:07
Un film pentru orice varsta
Filmul e deosebit, nu poti sa-l clasifici. Poate fi un film de dragoste, sau o drama, mult prea realist pentru un film american. Scena cand Dean canta la mini-mandolina si Cindy danseaza dezimvolt, plini de viata si dragoste, e superba, fara cuvinte. De vazut, film de TOP 100.
6 2
Turi pe 04 Aprilie 2011 16:00
O relatie ce nu trebuia transformata intr-o casnicie. Ceva ce in termeni avocatesti s-ar numi nepotrivire de caracter. Ea o tanara ce doreste sa evolueze si e luata prin surprindere de o sarcina dorita/ nedorita; el un tanar simpatic, sufletist un fel de flower-power.Un film care se potriveste (din pacate) multor cupluri.
6 2
Spaghete pe 16 noiembrie 2013 00:46
Daca tot faci un comentariu, macar spune "contine spoilere", nu-mi povesti mie filmul !
Spaghete pe 18 noiembrie 2013 16:39
:) trezesti in mine porniri umane. ...pisica blanda intr-adevar ...
jude pe 01 Martie 2011 13:56
Blue Valentine se concentrează pe un cuplu de tineri ale căror nume sunt Dean şi Cindy. Filmul trece din prezent spre trecut şi invers pentru a arăta câteva momente cheie şi elemente de romantism ale acestui cuplu de tineri şi pentru a arăta ceea ce ar conduce la unele momente foarte dificile în căsnicia lor, care se va încheia în cele din urmă cu destramarea familiei. Blue Valentine" nu ezită să ne arate modul în care o căsnicie se destramă, şi modul în care fiecare persoană a contribuit la aceasta. Un film trist, care te intristează pană la extrem... BLUE VALENTINE este unul din cele mai bune filme din acest an. Şi cred că are capacitatea de a deveni un clasic al tuturor timpurilor. Sunt sigură că în următorii ani, oamenii vor mai vorbi despre acest film.
6 2
AdinaBC pe 11 August 2013 22:36
I'd like to see you think about what you say instead of saying what you think all the time.
Fără artificii, e realitatea aşa cum e ea. E trist ca vrem din ce în ce mai mult DOAR pentru că e mai mult, iar cazul ăsta nu avea de unde, Dean nu era de ajuns, nu evolua.. Am rămas cu un gust amar deci filmul a transmis mesajul şi merită o notă bună.
5 0
crisM pe 13 Februarie 2012 18:57
Te pune pe ginduri, mai ales la faptul cine este vinovat. La sigur ambii sunt si totul se incepe din clipa in care apare un moment de plictis, rutin, iar unul incepe sa de vina pe celalalt.
Da ... in viata dragostea e mai complicata decit pe Titanic.

4 0
sthelystu_2005 pe 15 Mai 2011 23:53
asa se intampla cand iubesti prea mult si pe deasupra mai cresti si copilul altuia dar la care ti mai mult decat orice pe lume...
4 0
goldenleaves pe 28 Februarie 2011 11:33
UN FILM CARE M-A INTRISTAT MULT RAMAI CU INTREBAREA UNDE S-A DUS IUBIREA SI TOTUSI FINALUL E F DUREROS pana la urma ma tot intreb unde a gresit Dean dar uneori oamenii se schimba cresc diferit isi doresc altceva si atunci relatia se destrama cred ca aasta e explicatia

revenind la cum joaca cei doi ce sa mai spun de ryan e f bun il prind bine aceste roluri mi a palcut si coloana sonora un film care iti reaminteste ca uneori oricat te ai stradui nu o sa iasa probabil pentru ca asa trebuie sa fie

cred ca o sa-l revad il adaug la favorite

4 0
ramonikramo pe 1 martie 2011 09:24
subscriu :)
Crissu13 pe 20 septembrie 2013 22:53
am uitat ce era mai important si anume ca mi-a placut foarte mult filmul
Ammelie pe 31 Ianuarie 2011 15:45
Blue Valentine (2010)
Bun filmul, mi-a placut. Un scenariu solid, bine construit, cu detalii care functioneaza ca liant intre trecut si prezent. O interpretare foarte buna a lui Michelle si o relatie frumoasa si dureroasa a protagonistilor. Mi-a placut. 7/10
4 7
cata.mariusica pe 02 Martie 2011 15:41
cata cata
este cel mai penibil film pe care lam urmarit,este total o pierdere de timp
4 37
irogozan pe 29 martie 2011 22:30
Uita-te la The Notebook, nu poti mai mult
mykele33 pe 8 februarie 2017 14:02
Astea sunt filme ce nu le poti uita nici cand !!!!!!!!
giulianoo pe 15 Iunie 2011 21:04
un film cum rar am vazut
un film simplu dar foarte dramatc, dramati de real, viata asa cum este EA, seamana foarte mult cu filme ca Last night si Closer
nu exista nota pt a fi punctat maxim
actorii de oscar

3 0
CriticFin100La100 pe 11 Ianuarie 2013 02:29
Un film foarte bun, povestea este una reala ce se poate intampla oricui, reda perfect viata de familie in unele cazuri iar Gossling a interpretat un rol care desi nu ai zice ca il prinde bine, totusi reuseste sa se ridice la asteptari.
1 0
CINEFILUL DE SERVICIU pe 09 Septembrie 2013 21:54
Blue Valentine (2010)
   “I didn’t want to be somebody’s husband and I didn’t want to be somebody’s dad, that wasn’t my goal in life. But somehow it was. I work so I can do that.” În 2008, Sam Mendes propunea un studiu asupra relației de cuplu în “Revolutionary Road”, bazat în mare parte pe replici și prestațiile … Continue reading → citeşte
1 1

Spune-ţi părerea despre Blue Valentine

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Blue Valentine
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells