Publicul – tot mai curios sa vada filmul Boogie

8 Oct 2008
Publicul – tot mai curios sa vada  filmul Boogie

La doua saptamani de la lansare, filmul Boogie, in regia lui Radu Muntean, continua sa aduca spectatorii romani in salile de cinema, insumand pana acum aproximativ 10.500 de intrari. Dupa ce in prima saptamana BOOGIE a adus la Cinema Studio 2500 de spectatori, sali pline si cozi la bilete pana in strada, filmul a fost programat sa ruleze la Studio si saptamana aceasta, o saptamana in plus fata de cum fusese programat initial. Si la Hollywood Multiplex si Movieplex, desi filmul este deja in al treilea week-end, numarul spectatorilor continua sa fie constant, la fel ca in urma cu doua saptamani.

“Un film pe care lumea vrea sa-l vada si sta si la coada pentru bilete, lucru tot mai rar pentru o pelicula romaneasca”, spune Irina Margareta Nistor, care a sustinut foarte mult filmul si a decis programarea lui inca o saptamina la Cinema Studio. “Dar cum Dragos Bucur tocmai a fost votat la Namur, in Belgia, printre cei mai sexi actori dintr-un festival intreg, pustiul, Vlad, este adorabil, si indeamna la cresterea natalitatii, iar Anamaria Marinca fascineaza intotdeauna, in vreme ce regizorul Radu Muntean este autorul excelentului "Hirtia va fi albastra", nici nu mai trebuie alte argumente pentru a trezi curiozitatea publicului”, adauga Irina Nistor.

BOOGIE a avut premiera mondiala la Cannes, in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs si a fost recomandat pentru nominalizarile de anul acesta ale Academiei Europene de Film, festivitate a "Oscarurilor europene" ce va avea loc pe 6 decembrie, la Copenhaga. Lungmetrajul lui Radu Muntean a fost prezent si la cel de-al doilea festival de clasa A, Karlovy Vary, la Palic (Serbia), unde a primit Premiul Special al Juriului, la TIFF, Munchen, Ierusalim, Anonimul (Sf. Gheorghe) - Premiul pentru cea mai buna regie, Sarajevo (Bosnia si Hetzegovina), Melbourne (Australia), Namur (Belgia), fiind invitat si la Varsovia (Polonia), Motovun (Croatia) etc.

Plecat cu sotia, Smaranda (Anamaria Marinca) si Adrian (Vlad Muntean), copilul lor de 4 ani, la mare in minivacanta legala de 1 mai, Bogdan Ciocazanu (Dragos Bucur) se intalneste intamplator cu cei mai buni prieteni din liceu, Penescu (Mimi Branescu) si Iordache (Adrian Vancica), la data si locul de care ii leaga cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinerete. E o intilnire cu vremurile bune, atunci cand viata era frumoasa si fara responsabilitati. Acum insa lucrurile s-au schimbat, diferentele dintre ei s-au marit, iar prietenia nu mai poate fi o relatie care se bazeaza doar pe gusturi comune la femei, bautura si echipe de fotbal.

O co-productie MultiMedia Est si Antena 1 si sustinut de Centrul National al Cinematografiei, BOOGIE este scris de Radu Muntean, Alex Baciu si Razvan Radulescu si este reprezentat pe plan international de Maximum Film Intl. Filmul a intrat in circuitul cinematografelor din tara in septembrie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells