Printul Persiei va fi... un print al Persiei?

de Stefan Dobroiu în 17 Mar 2008
Printul Persiei va fi... un print al Persiei?

Omul potrivit la locul potrivit e una dintre legile de baza ale Hollywood-ului, prin urmare actorul principal din mult-asteptata ecranizare dupa jocul video Printul Persiei: Nisipurile timpului era principala preocupare a regizorului Mike Newell (Dragostea in vremea holerei, Harry Potter si pocalul de foc) si a producatorului Jerry Bruckheimer. Si 15 milioane de cinefili de pe intreg globul au ales: protagonistul filmului, aventurosul print al Persiei care declanseaza distrugatoarele nisipuri ale timpului, ar putea fi interpretat de David K. Zandi. Iar cel mai interesant amanunt din biografia tanarului de 29 de ani este tocmai faptul ca este unul dintre ultimii descendenti ai dinastiei persane Zand.

David K. Zandi s-a nascut in 1978 in Iran, a fost campion la echitatie, a studiat artele martiale si scrima, iar CV-ul sau impresioneaza prin diversitate: dupa absolvirea unui colegiu diplomatic elvetian, Zandi intra in celebra UCLA, universitatea din Los Angeles, unde termina sectia de regie si film. In 1997 lucreaza in sediul ONU, iar in 2000 devine analist financiar pe Wall Street, specializat pe operatiunile de bursa din domeniul entertainement-ului (Time Warner, News Corp, Disney si altele). Din 2003 se implica in industria filmului, devenind producator executiv, iar anul trecut si-a deschis propria companie de productie, Vengeance Media.

Dar cea mai exotica trasatura a printului (care cu siguranta va fi intens exploatata de producatori) este descendenta directa din regentul Karim Khan Zand. Acesta a refuzat titlul suprem de shahanshah (regele regilor) si a condus Persia intre 1747 si 1779, fiind considerat unul dintre cei mai intelepti si luminati conducatori din istoria Iranului. Karim Khan Zand a mutat capitala Persiei la Shiraz (orasul de bastina al vinului cu acelasi nume), al cincilea cel mai important oras al Iranului de azi, supranumit "orasul iubirii, al trandafirilor si-al gradinilor". Dupa moartea lui Karim Khan Zand, familia a pierdut repede tronul, intrand intr-un con de umbra, David K. Zandi fiind cel care readuce numele in atentia lumii intregi.

Conform site-ului IESB, 15 milioane de oameni din toata lumea l-au preferat pe Zandi lui Sendhil Ramamurthy (doctorul Mohinder Suresh din Heroes), Orlando Bloom, James McAvoy, Milo Ventimiglia sau Steven Strait (D

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells