Presa primeste cu entuziasm filmul Boogie

de Gloria Sauciuc în 16 Mai 2008
Presa primeste cu entuziasm filmul Boogie

In mai putin de o ora, lungmetrajul Boogie al regizorului Radu Muntean va avea premiera oficiala in cadrul Quinzaine des Realisateurs, una dintre sectiunile paralele ale Festivalului de Film de la Cannes, care selecteaza filme de autor. La conferinta de presa de dimineata, scenaristii, regizorul si cei trei actori prezenti (Marinca, Dragos Bucur si Mimi Branescu) au raspuns intrebarilor jurnalistilor, prezenti in pofida ploii neasteptate. Anamaria Marinca, intrebata fiind cum s-a simtit in postura unei femei "de casa", rolurile anterioare fiind de femei independente, voluntare, niste eroine practic, a raspuns ca a fost important pentru ea sa joace rolul unei mame. Din sala conferintei s-a ridicat si o intrebare care a starnit rasul: o jurnalista a remarcat ca nu exista niciun cadru in film care sa reia tema afisului (Dragos Bucur apare nud in afis), intrebarea fiind de ce s-a taiat acea parte.

Olivier Pere, directorul artistic al Quinzaine des Realisateurs, a prezentat filmul si echipa. Vizionarea de presa pentru Boogie a avut loc dimineata, urmata de o discutie intre realizatori, public si presa.

"Boogie e un "teenage movie" cu un casting "gresit": rolul adolescentilor e jucat de barbati de treizeci si ceva de ani", spune Radu Muntean. Plecat cu sotia, Smaranda (Anamaria Marinca) si Adrian (Vlad Muntean), copilul lor de 4 ani, la mare in minivacanta legala de 1 mai, Bogdan Ciocazanu (Dragos Bucur) se intalneste intamplator cu cei mai buni prieteni din liceu, Penescu (Mimi Branescu) si Iordache (Adrian Vancica), la data si locul de care ii leaga cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinerete. E o intilnire cu vremurile bune, atunci cand viata era frumoasa si fara responsabilitati. Acum insa lucrurile s-au schimbat, diferentele dintre ei s-au marit, iar prietenia nu mai poate fi o relatie care se bazeaza doar pe gusturi comune la femei, bautura si echipe de fotbal.

"Incercarea celor trei de a-si recupera tineretea intr-o noapte se aseamana intr-un fel cu cea a unei vechi trupe de rock care desi s-a desfiintat, se reuneste dupa ani pentru un ultim concert", spune Radu Muntean. "Si desi concertul are ceva din farmecul de altadata, oamenii nu se mai simt pe scena, tobarul nu mai tine ritmul, iar solistul a chelit si isi pierde vocea dupa a doua piesa."

Cinemagia va va tine la curent cu reactiile din presa internationala cu privire la cel mai recent film al lui Radu Muntean, care va putea fi vizionat in cadrul Zilelor Filmului Romanesc de la festivalul Transilvania si va fi lansat in cinematografele din intreaga tara in cursul toamnei.

Taguri:  cannes 2008

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells