Premieră online: Eclipsa, de Vladimir Dembinski

de Gloria Sauciuc în 11 Feb 2012
Premieră online: Eclipsa, de Vladimir Dembinski

Eclipsa (de Vladimir Dembinski), despre câţiva prieteni care se întâlnesc pentru a urmări evenimentul astrologic, continuă seria premierelor online pe care le puteţi urmări pe Cinemagia.

Eclipsa este despre câţiva prieteni, care se adună într-o pădure pentru a vedea eclipsa de soare din acea seară. Ajunși acolo, realizează că nu se înțeleg atât de bine precum sperau și riscă să piardă evenimentul.

Scurtmetrajul este realizat cu studenţii Şcolii "Actorie de film", cu care Dembinski colaborează. El a scris povestea imediat ce i-a cunoscut pe cursanți și recunoaște că singurul casting pe care l-a făcut cu ei a fost pentru a împarți personajele.

Legat de durata filmărilor, tânărul regizor spune că filmul s-a făcut în 2 zile. Vladimir Dembinski a scris povestea special pentru grupa de cursanţi: "am întâmpinat probleme doar la scenariu. E foarte greu să scrii atât de îngrădit de anumiți factori precum vârstă personajelor, genul, numărul lor etc.", spune regizorul pentru Cinemagia.

Dar Dembinski amintește și de mulțumirea când vezi rezultatul final. "Satisfacția este ca ei să se vadă și să le placă, să vadă că mulți dintre ei pot merge pe drumul ăsta, iar dacă acest film îi poate face să meargă în continuare, eu sunt foarte fericit".

 Vezi filmul, integral, aici:

 

Înscrierile pentru o nouă sesiune de cursuri la Şcoala "Actorie de film", grupa de începători şi cea de avansaţi, sunt deschise toată luna februarie, pe 5 martie dându-se startul unei noi sesiuni. Înfiinţată de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, Şcoala "Actorie de film" oferă ca diplome cursanţilor scurtmetraje regizate de cineaşti români, după patru luni de cursuri.

Inaugurat în primăvara lui 2010, proiectul "Şcoala Actorie de film" este dedicat atât actorilor profesionişti, cât şi amatorilor, clasele fiind organizate în funcţie de pregătirea în domeniu. În primele trei sesiuni au participat 85 de cursanţi şi au fost realizate nouă scurtmetraje regizate de Constantin Popescu, Paul Negoescu, Vladimir Dembinski, Tudor Giurgiu, Iulia Rugina şi Jesus del Cerro.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 11 februarie 2012 14:41
L-am urmarit, dar consider ca un este prea grozav acest scurt metraj.
StigLarsson pe 11 februarie 2012 16:25
destul de bun pentru niste amatori. dar imaginea este neclara iar cameramanul zici ca are parkinson.
klute pe 11 februarie 2012 16:26
Se pare că socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din... pădure - haios filmulețul, actori pe care i-aș revedea cu plăcere. Felicitări și baftă în continuare!
katana pe 11 februarie 2012 18:08
argument contra
Pok3rFictionMV pe 11 februarie 2012 23:30
Foarte amuzant filmuletul, in special datorita cuplului Paul-Dragos, dar in acelasi timp actual si realist. Le urez mult succes in continuare tinerilor actori.
alex_il_fenomeno pe 15 februarie 2012 12:42
pare interesant , avand in vedere ca a fost realizat in 2 zile .
dalyvia pe 17 aprilie 2012 11:45
Big Like pentru distributie !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells