Oreste, interlop in filmul lui Dan Chisu

de Gloria Sauciuc în 3 Dec 2008
Oreste, interlop in filmul lui Dan Chisu

"Pac! Esti mort", primul lungmetraj regizat de Dan Chisu, poate sa aiba lansarea in cinematografele din Romania in februarie 2009, daca pana atunci se va finaliza postprocesarea sunetului. Oreste este protagonistul filmului, un interlop, "baiat de club" numit Baloiu si poreclit "Ficat" pentru ca… "mananca ficatii rivalilor". Dar "are sarmul lui" tine sa completeze Oreste.

Intr-un interviu acordat publicatiei Cinemagia, protagonistul spune ca "filmul e primul care nu mai are aerul acela romanesc cu care s-a obisnuit spectatorul" si ca "stanjeneala publicului” vizavi de filmul romanesc va disparea o data cu acest film, fiind o poveste care poate fi spusa oriunde, "apartida". Productia va avea o ora si jumatate. Personajele principale sunt doua adolescente pe cale de a deveni emo din cauza parintilor. Ele intra intr-un joc al vietii, care se dovedeste periculos. “Eu sunt o cheie in povestea asta” completeaza Oreste, nedorind inca sa “vanda” in detaliu subiectul.

"Pac! Esti mort" nu a avut un scenariu fix. Un workshop la Snagov organizat de Dan Chisu cu actorii, in vara lui 2008, a clarificat parcursul psihologic al fiecarui personaj, fiecare dintre participanti compunand replicile eroului pe care urma sa il joace si construind scena. "Dan Chisu avea clare in minte datele personajelor, noi trebuia sa intervenim in ceea ce priveste compunerea realitatii interioare a personajelor. Replicile sunt ale noastre" precizeaza Oreste.

Muzica este compusa de Marius Moga si, din cele patru melodii livrate pana acum, "cel putin trei vor deveni hituri", este de parere Oreste. S-a recurs la tehnica de filmare de tip RED, rezolutia fiind de 4k, existand intentia ca filmul sa fie transferat pe pelicula. Operatorul productiei este Ovidiu Gherman. "Pac! Esti mort" este o productie 100% independenta, finantata de societatea DaKino, iar Oreste a lucrat "pe varianta americana de experiment": remuneratia va aparea doar daca filmul va avea succes. Cat priveste increderea in reusita proiectului Oreste se arata foarte entuziast: "Dan Chisu va castiga pariul cu breaslava si va demonstra ca se poate produce film independent in Romania daca ai o poveste".

Alexandru Oreste Teodorescu a terminat Regia si are in pregatire un scenariu. A aparut in Eminescu vs Eminem (regia Florin Piersic Jr.) - in care spune ca "s-a jucat pe sine" si episodic in Milionari de week-end.

Taguri:  Oreste

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ooo333 pe 27 decembrie 2010 21:23
ista interlop ??!?!!? Poate cersitor sau somer !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells