Adela si Agnetha la ICR

3 Dec 2008
Adela si Agnetha la ICR

Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru, nr. 38) organizeaza joi, 11 decembrie, ora 19.00, proiectia filmului documentar Adela si Agnetha, in regia lui Geo Scripcariu. La eveniment va fi prezent si regizorul documentarului.

Filmul, realizat de Geo Scripcariu, merge pe urmele familiilor de sasi si tigani din Ardeal si prezinta alternativ doua familii din satul Merghindeal, situat aproape de orasul Agnita. Adela este sotia tiganca a unui sas, si Agnetha, sotia sasoaica a unui tigan. Documentarul prezinta astfel interactiunea dintre comunitatile de tigani si cele de sasi, care au condus la formarea de familii mixte, precum si aspecte sensibile din tesatura etnica si confesionala rezultata din aceasta interactiune.

Documentarul a fost selectionat si proiectat in anul 2008 la Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti IPIFF (Constanta), Festivalul International de Arta tiganeasca "Mishto" IRAF (Timisoara) si Festivalul International de Film Documentar DocumFest (Timisoara).

Geo Scripcariu a obtinut recent titlul de master in Managementul Bunurilor Culturale, iar in prezent urmeaza un doctorat in antropologie cu tema "Supravietuire si sincretism in Podisul Transilvaniei. Familii mixte de sasi si tigani".

Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells