Matt Damon, despre SF-ul Elysium: "e o metaforă a luptei dintre clase"

de Cristina Grigore în 16 Iul 2012
Matt Damon, despre SF-ul Elysium: "e o metaforă a luptei dintre clase"

Matt Damon, protagonistul lui Elysium, noul film al lui Neil Blomkamp, a vorbit într-un interviu acordat The Huffington Post despre rolul său şi a dat unele detalii despre producţie. Pelicula este un SF a cărui acţiune este plasată într-un viitor distopic, în care bogaţii îşi duc viaţa într-o luxoasă colonie spaţială, în vreme ce restul populaţiei se înghesuie pe un Pământ ruinat.

„Personajul meu este descris iniţial drept un copil ce-şi duce zilele într-un orfelinat visând la Elysium, ca toţi oamenii de pe planetă, şi caută un mod de a ajunge într-o bună zi acolo”, a spus Damon despre Max, cel pe care îl va portretiza.

„La vremea la care intru eu în scenă, pe la începutul primei părţi a filmului, Max este un tânăr în toată puterea cuvântului şi a renunţat cu totul la ideea de a-şi continua existenţa pe Pământ”, a mai spus actorul.

„Se întâmplă însă ceva, este iradiat la fabrica la care lucrează şi primeşte cinci zile libere în care să-şi planifice plecarea. Este disperat să ajungă cât mai repede pe Elysium, ştiind că acolo se va putea vindeca”.

Damon a mai spus că filmul ar putea fi văzut ca o metaforă a luptei dintre clase în acelaşi mod în care District 9 – filmul anterior al lui Blomkamp – a fost o metaforă a apartheid-ului din ţara de baştină a regizorului, Africa de Sud. A adăugat însă că „întreaga estetică a lui Neil are legătură cu faptul că iubeşte science-fiction-ul, violenţa, şi imaginile dure, aşa că în noul film toate lucrurile acestea converg în ceva ce este categoric unic şi reprezentativ pentru el".

Lansarea lui Elysium este programată pentru 1 martie 2013.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 4 august 2012 14:46
se pare ca nici in aceasta aventura nu scapam de aceasta tema ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells