James Cameron, dedicat în întregime filmelor Avatar

de Cristina Grigore în 6 Mai 2012
James Cameron, dedicat în întregime filmelor Avatar

James Cameron a atins recent cel mai adânc punct al pământului, Groapa Marianelor din Pacific, şi este hotărât să călătorească şi în spaţiu, aventură pe care o va filma tot în 3D. Prolificul cineast şi-a împărţit ultimii 16 ani între explorările marine şi cinematografie, vreme în care a realizat două pelicule pentru marele ecran  şi opt expediţii.

Potrivit interviului acordat cotidianului The New York Times cu ocazia participării la Beijing Film Festival, Cameron a punctat viitoarea etapă a carierei sale, pe care este hotărât să o dedice în exclusivitate filmelor Avatar.

“Anul trecut am desfiinţat complet departamentul de dezvoltare a noilor proiecte din cadrul companiei mele de producţie. Aşa că nu sunt interesat să mai produc nimic nou. Afacerea de care mă ocup acum se numeşte Avatar. Punct. Asta e tot. Fac Avatar 2, Avatar 3, poate şi Avatar 4, şi nu am de gând să mai produc filmele altora. Nu mă interesează noi scenarii. Bănuiesc că asta sună un pic cam restrictiv, însă ideea este că prin intermediul lumii din Avatar pot spune tot ceea ce cred eu că trebuie spus în legătură cu problemele lumii de azi şi soluţiile pe care trebuie să le aplicăm. Şi tot ce nu pot spune cu ajutorul filmelor voi integra în documentare, pe care le voi continua”.

În ciuda declaraţiei sale categorice, Cameron are în orarul de filmări şi adaptarea manga Battle Angel, un proiect despre care a declarat anul trecut că este foarte atras şi nu ar dori să-l paseze altui regizor.

Cineastul nu a mai menţionat nimic despre Battle Angel, însă a explicat recent anunţata întârziere a lansării lui Avatar 2, ce va depăşi luna decembrie 2014. Se va întâmpla acest lucru, a spus el, deoarece ultimii doi ani au fost dedicaţi dezvoltării părţii software, a alegerii şi construirii platourilor de filmare, dar şi a perfectării echipamentului de realizare a efectelor speciale, cu care s-au cheltuit deja peste 100 de milioane de dolari. Următoare etapă, adaugă Cameron, ţine de scenografie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
armand90 pe 6 mai 2012 10:26
In sfarsit ...abia astept sa vad continuarile ....sper sa rupa tot la fel k prima ..cu toate ca la scenariu nu a stralucit ..in rest a fost perfect....:D
Skynet.Zbenga pe 6 mai 2012 22:25
si eu la fel
JohnnyAddams pe 6 mai 2012 11:28
Pacat, era un regizor-scenarist destul de bun, nu am nimic cu filmele gen Avatar, vizual pot fi perfecte, insa atunci cand incerci sa faci un film pentru efecte, o sa ai mare probleme cu scenariul, pentru ca practic il scrii pentru a iesi in evidenta efectele dorite. Iar in ultimul timp, Cameron e obsedat sa castige mai mult bani la box office, ar face totul 3D, se vede dupa el, asta pentru ca a castigat banii aia cu Avatar, acum vrea sa repete din nou.
xerses pe 6 mai 2012 12:25
Este un regizor care stie foarte bine ce vrea sa obtina....
Bayard pe 6 mai 2012 13:48
A cheltuit deja 100 milioane?? Wow, dar presupun ca isi permit dupa ce profit a avut primul. Oricum, Cameron: ANGAJEAZA UN SCENARIST!!!!
darayawaus pe 6 mai 2012 14:11
Din pacate, e suficient de orgolios incat sa creada ca nu are nevoie de un scenarist. Nolan face la fel, dar e incomparabil mai bun. Din punctul meu de vedere, scenaristul Cameron (daca a existat vreodata) a murit in 1991. De atunci a ramas doar regizor.
JohnnyAddams pe 7 mai 2012 23:59
Acelasi lucru spun multi si despre Malick, nu mi se pare o idee prea buna. Ambii sunt doi regizori care vin cu ideile proprii, asta ii fac si diferiti. "Titanic" a fost scris excelent de Cameron, problema la el e genul de filme pe care il doreste, poate sa angajeze o mie de scenaristi, degeaba, el tot filme comerciale va face.
GeorgeGeo2011 pe 6 mai 2012 18:07
Wow cica vrea si avatar 4 nu doar doi si 3
CosminHorrorMaster pe 6 mai 2012 18:41
Hai Cameron cu continuarea ca multi o asteapta!
paul2011 pe 6 mai 2012 20:50
Super fain ...deci nu va fi o trilogie ...vor fi mai multe :D...miisto :X .
Skynet.Zbenga pe 6 mai 2012 22:26
Bravo lui...Asta trebuie sa faca
sarikka pe 7 mai 2012 17:52
il admir pe omul asta are niste filme exceptionale si o imaginatie extraordinara.bravo lui si ma bucur foarte tare ca continua avatar e filmu meu preferat :X
alex_il_fenomeno pe 24 mai 2012 15:22
asa si trebuie , la ce pelicule sunt in discutie .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells