Iron Man, salvatorul lui Robert Downey Jr.!

de Cristina Grigore în 10 Oct 2011
Iron Man, salvatorul lui Robert Downey Jr.!

Primul film Iron Man a făcut deliciul fanilor Marvel, a fost bine primit de critici şi un succes fulminant de box-office (585 de miloane de dolari în toată lumea). Pelicula a însemnat foarte mult şi pentru protagonistul acesteia, Robert Downey Jr., marcând un salt vital pentru cariera sa, aşa cum a declarat într-un interviu acordat lui The Los Angeles Times.

„Acest prim film [Iron Man] a schimbat totul în viaţa mea”, a mărturisit actorul de 46 de ani, a cărui carieră actoricească a fost multă vreme umbrită de apetenţa sa pentru alcool şi droguri. „În ceea ce priveşte cel de-al doilea film al seriei, au existat aspecte care pe mine m-au dezamăgit sau mi-au displăcut, însă cel puţin pot spune că m-a pus într-o lumină destul de bună”,  a mai spus actorul.

„Primul film a fost o ca meditaţie pe tema responsabilităţii şi un exemplu al modului în care un mic grup de oameni pot aborda din perspective diferite o idee şi, dacă lucrurile merg bine, să o transforme în ceva despre care oamenii să spună: Este filmul meu preferat din acest an”.

După succesul cu Iron Man, Downey Jr. a abordat partitura din Tropic Thunder, pentru care a primit şi o nominalizare la Oscar în 2009. Însă nu a fost sigur că a luat decizia corectă când a acceptat rolul: „Am semnat pentru Tropic Thunder după Iron Man, şi mi-am zis că până aici mi-a fost. Tocmai făcusem un film care urma să-mi relanseze numele cât de cât şi mi se părea că sunt pe cale să-mi pierd orice pic de voinţă de a continua în cazul unui nou eşec”, a mărturisit actorul.

„Acest film [Iron Man] a ajuns să fie unul din lucrurile cele mai purificatoare pentru viaţa şi cariera mea în decursul a mulţi ani şi unul care mi-a oferit cele mai fericite clipe”, a concluzionat el.

Pe Downey Jr. îl poţi vedea din decembrie în Sherlock Holmes: A Game Of Shadows, iar anul viitor în The Avengers, alături de alţi binecunoscuţi supereroi Mavel. Printre proiectele sale pentru marele ecran se numără şi Perry Mason, o poveste poliţistă după romanele lui Erle Stanley Gardner, în care actorul al putea primi rolul central.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 10 octombrie 2011 11:29
Iron Man chiar a fost salvatorul lui.... dintr-un ratat gen Charlie Sheen a ajuns dintr-un foc in primii 3,4 actorii din lume..... incredibila transformarea, dar acum Robert Downey jr e garantia succesului pt oricare film in care joaca...... inclusiv Tropic Thunder :)
cristian.mireea pe 10 octombrie 2011 13:15
Nu cred ca Charlie Sheen e un ratat avand in vedere salariul pe care il primea pe episod pentru Two and a Half Men. Ca are probleme cu bautura, asta e altceva. Plus ca daca nu ar avea aceasta problema nu ar mai fi el.
anca_luna pe 10 octombrie 2011 23:56
Cred ca ratarea la care se refera Bayard , este exact cum scrie si in articol despre Robert , ciez: " a cărui carieră actoricească a fost multă vreme umbrită de apetenţa sa pentru alcool şi droguri" ....acelasi lucru ii determina ratarea si lui Charlie Sheen , dintr-un actor plin de bani si succes in cariera, la ....
doinarac pe 11 octombrie 2011 00:00
Sunt foarte incantata ca succesul a venit la momentul oportun sa-l salveze pe Robert Downey Jr. !
A fost salvat ca om si ca actor , spre beneficiul nostru al cinefililor!

Gebeleizis pe 11 octombrie 2011 01:52
Primul Iron Man a fost un film chiar foarte bun.
alex_il_fenomeno pe 12 octombrie 2011 15:41
a ajuns foarte bine , si acum se numara printre actorii mei favoriti !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells