Înjuraţi, dar încântaţi

de Ştefan Dobroiu in 3 Sep 2009
Înjuraţi, dar încântaţi

De dimineaţă a avut loc vizionarea de presă a filmului Francesca, debutul în lungmetraj al lui Bobby Păunescu. Povestea unei educatoare (Monica Bârlădeanu), care vrea să emigreze în Italia, nu a atras foarte mulţi jurnalişti în sala Perla din Palazzo del Cinema, dar aceştia au reacţionat cu aplauze şi urale la scenele în care Francesca, educatoarea, este sfătuită de cunoscuţi să lase baltă ideile cu Italia, pentru că "macaronarii sunt nişte nenorociţi". Cel mai pornit dintre personaje este tatăl Francescăi, interpretat de Teo Corban, care se lansează într-o peroraţie plină de cuvinte tari despre italieni şi obiceiurile lor în ceea ce-i priveşte pe români. Referiri la "curva lui Mussolini", care vrea să vadă românii dispăruţi de pe faţa pământului, şi la un primar din Verona care şi-a decretat oraşul interzis imigranţilor de la noi din ţară, au stârnit uralele jurnaliştilor, care au reacţionat pozitiv la mai toate părerile pline de prejudecăţi ale cunoştinţelor Francescăi cu privire la plecarea acesteia din ţară.

Cu Monica Bârlădeanu în rolul Francescăi şi Dorian Boguţă în cel al iubitului acestuia, Miţă, debutul lui Bobby Păunescu este singurul film românesc inclus în selecţia de anul acesta, în secţiunea Orizzonti. Proiecţia pentru presa acreditată a avut loc dimineaţa, iar cea cu publicul, asortată cu covor roşu şi ţinute de gală, va avea loc în această seară la ora 9.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gigel pe 4 septembrie 2009 01:18
calitatea filmului romanesc de azi se reflecta in gradul de oportunism al scenariului ...hai sa scriem ceva ce o sa le placa italienilor si hai cu scriitura pusa pe pelicula la Venetia... pe modelul de furaciune de abordare stilistica minimalista, hai sa facem filme ca ne-a aratat cristi puiu cum, ca lovele avem... n-am gasit majuscule pt numele propriu pt ca si cristi puiu a vazut Lars von Trier... bobi vrea copii dar monica nu il lasa ca e prea frumoasa... oan, ciu, fri
vreau sa stiu cum functioneaza pe 4 septembrie 2009 08:22
vreau sa stiu cum functioneaza magia
este cel mai super sait pe 4 septembrie 2009 08:24
este cel mai super sait vreau sa vorbim de saitul asta daca se poate
FarkaS pe 4 septembrie 2009 10:44
Filmul asta a trezit subconstientul de masa. Au italienii frustrarile lor, generate de ingradiri colective, intr-un sistem care se vrea perfect, dar isi neglijeaza superficial lacunele.
extraordinar pe 4 septembrie 2009 21:04
ii felicit deja pe bobby, cristi si monica pt curaj, n-au nevoie de premii, au toate premiile din sufletul nostru. felicitari pt transparenta, contrasteaza puternic cu filmul sicilian care nu zicea nimic despre mafia...prezentat la venetia filmul...
cinefil pe 6 septembrie 2009 10:58
Filmul acesta a starnit la inceput mai multe semne de intrebare: 1. Bobby Paunescu scrie un scenariu si regizeaza un film dupa un scurt curs de regie in California; acest film vizionat la Venetia seamana mult cu fimele lui Cristi Puiu, ar fi putut domnul Bobby sa scrie un scenariu care sa semene asa de mult cu "Marfa si banii" tematica, limbaj etc. 2.Deodata descoperim ca dupa sase de ani in care a jucat doua trei roluri minore si nici macar fosta ea ei profesoara din America nu a putut spune despre ea ceva pozitiv, este o " pura"" o sfanta ca si Francesca si mai mult decat atat este o ""intelectuala""
cu adevarat sincer pe 6 septembrie 2009 11:06
Daca erau adevat sinceri, acesti oamenii isi spunea propria lor poveste fiecare. Poate si Bobby si Cristi puteau povesti lucruri mai interesante decat acest film in care raspunde cu injurii la injurii,apropo de fimul italian care nu zice nimic despre mafie. In ceea o priveste pe Monica care pretinde ca nu este Monica Barladeanu din reviste, de ce mai pozeaza in continuare asa cum pozat o viata prin aceste reviste iar in ceea ce priveste lipsa de compromis a Francescai din film, asa cum o stie Iasi-ul dar si Bucuresti nu prea a legatura cu biografia ei.
Cristi Puiu-creeaza un precede pe 6 septembrie 2009 11:14
Daca mai citeste cineva acest site, Cristi Puiu a creat un precedent periculos in cinema-ul romanesc de la distrbuirea Monicai in Moartea Domnului Lazarescu. Ce ce arata Francesca si totul circul ei, inclusiv invitarea lui Salman Rushdie carei ii se cunoaste spirijinul pentru toate fostele fotomodele inclusiv fosta lui sotie si care ridica alte intrebari asupra credibilitatii lui. Banii cumpara totul nu-i asa in schimbul marfii?
invidiosilor pe 6 septembrie 2009 15:23
sa nu faceti apoplexie de-atata ciuda.
dan pe 7 septembrie 2009 16:49
Ce tara avem....este rusinos unde s-a ajuns.Acest popor care a proslavit mereu securitii iata ca acum proslaveste MUNCA si TALENTUL acestui mare Regizor Bobby Paunescu!!!!marea actrita a Romaniei care dupa ce a luat la rind oamenii cu bani si 'meseiileì din Moldova si dupa Bucuresti s-a improvizat aceasta actrita care spune o poveste personala.Te cred ca a putut sa plinga,doar stia ca iubitul ei i l-a cumparat pe Puiu si nu poate face 1000 de duble la nesfirsit.asta e oricum Bobby dupa a consolat-o pe Madam cu un alt apartamnent pentru mamica din Moldova.ce am ajuns....
bobitza paunitza pe 7 septembrie 2009 17:00
Adevarul ca Puiu a gresit cu foamea lui de bani cind a distribuit-o pe aceasta femeie Birladeanca care nici stiu stie ce studii de actotre a facut in afara de vila din Beverly Hills,hainele scumpe,cadoul lui bobitza cursuletze de actorie unde nimeni nu a bagat-o in seaman.Stiti cum a jucat ea in 'mariel productii' de la Hollywood???
Bobby l-a platit pe Radu Nicolau New films International sa o ia in aceste productii mci de tot cu promisiunea ca o sa le vinda la cinema in Romania si lumea o sa moare de curiozitate sa o vada pe marea diva!!in rest productii de apartament in america de serie x care nu le vede nimeni,si oricum nu are vreun rol princila si pentru engleza mizerabila pe care o vorbeste.o sa fin de risul lumii din cauza acestui film.asta e Romania!

tudor pe 27 septembrie 2009 18:52
Penibil. Ati auzit de ghotswritting? Cine a scris acest film? Nu au decat argumente invidia nu se intelege de ce? Daca este sa invidiezi invidizi actritele cosacrate,Ana maria Lara care in sase a facut cel putin 1o filme importante. Da in ce tara suntem?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells