Florin Piersic Jr. porneşte în căutarea lui Gruber

27 Aug 2009
Florin Piersic Jr. porneşte în căutarea lui Gruber

Cinefilii din România se vor putea bucura, începând cu 4 septembrie, de prezenţa lui Florin Piersic Jr. în primul lui rol principal într-un film de lungmetraj: Călătoria lui Gruber, regia Radu Gabrea.

Actorul îl interpretează pe Curzio Malaparte, scriitor italian şi corespondent de război pentru "Corriere della Sera", care, în drum spre frontul de Est, ajunge la Iaşi în vara anului 1941. Bolnav de alergie, Curzio este în căutarea unui medic evreu, pe nume Josef Gruber.

Descoperirile pe care Malaparte le face în timpul vizitei de la Iaşi se vor regăsi în celebrul şi controversatul său roman Kaputt, publicat în 1944. Scriitorul italian este primul care vorbeşte lumii despre pogromul de la Iaşi, în urma căruia mii de cetăţeni de origine evreiască şi-au pierdut viaţa.

Născut pe 18 iulie 1968, Florin Piersic Jr. este un binecunoscut actor de teatru şi film, regizor, scenarist şi scriitor. Cariera sa în teatru include roluri în piese precum Regăsire de Luigi Pirandello (rol care îi aduce o nominalizare pentru debut - UNITER 1993), Toţi bărbaţii sunt curve de David Mamet (2003) sau Zaruri şi cărţi de Sam Henry Kass (2009).

Rolul din piesa Sex, drugs, rock and roll de Eric Bogoşian (la care semnează şi regia) a fost recompensat cu un premiu UNITER pentru Cel mai Bun Actor al anului 2002.

Ca regizor de film, Florin debutează în 2004 cu scurtmetrajul Advertising, distins cu Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de scurtmetraj Alter-Native. Nici debutul său în lungmetraj cu Fix alert nu trece neobservat, astfel că în 2005 este recompensat la B-Est Film Festival cu Menţiunea specială a juriului iar în 2006, cu un premiu UCIN pentru debut.

Alături de Florin Piersic Jr., în distribuţia filmului se mai regăsesc şi actorii Marcel Iureş, Claudiu Bleonţ, Răzvan Vasilescu, Alexandru Bindea.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
FarkaS pe 28 august 2009 11:24
Tipul asta l-a mostenit, parerea mea, in totalitate pe tatal sau in ceea ce priveste talentul actoricesc. Felicitari amandurora pentru daruirea in interpretarea rolurilor!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells