Flight, al lui lui Robert Zemeckis, are "secvenţe ce taie respiraţia"

de Gloria Sauciuc în 15 Oct 2012
Flight, al lui lui Robert Zemeckis, are "secvenţe ce taie respiraţia"

Flight, în regia lui Robert Zemeckis, cu Denzel Washington în rol titular, s-a lansat la închiderea celei de-a 50-a ediţie a New York Film Festival, pe 14 octombrie, atrăgând atenţia prin secvenţele ce taie respiraţia şi jocul memorabil al protagonistului. Filmul va avea premiera în România pe 22 februarie 2013.

Eroul este un pilot de linie, care - într-un concurs de împrejurări - salvează pasagerii, însă e pasibil de închisoare după ce i se găsesc stupefiante în sânge. Un studiu riguros al unui caz în care un gest eroic e gata să-l trimită pe protagonist după gratii, îi oferă lui Denzel Washington unul dintre cele mai suculente şi mai complexe roluri, scriu cei de la Hollywood Reporter.

Whip (Denzel Washington), pilot de avion de pasageri, adoarme la comenzi, pentru câteva secunde; avionul pierde sistemul hidraulic şi intră într-un picaj necontrolat, cu motoarele în flăcări. După ce coboară trenul de aterizare şi aruncă din combustibil, îndrăzneţul pilot reuşeşte să creeze haos la bord atunci când zboară cu capul în jos, având însă un plan concret: să stabilizeze avionul în ultimul moment, pentru a putea ateriza forţat într-un câmp. Secvenţele taie respiraţia şi sunt surprinzător de realiste, cu un montaj care l-ar fi făcut pe Eisenstein invidios, până la detaliile în care congregaţia Martorilor lui Iehova iese în fugă atunci când avionul le retează vârful clopotniţei, scrie publicaţia mai sus menţionată. Aterizarea reuşeşte, având doar şase victime.

Secvenţa excepţional realizată a aterizării forţate generează ecouri de-a lungul întregului film: după eveniment, Whip se fereşte de presă, ascunzându-se la ferma familiei sale; asta pentru că în ceea ce-l priveşte, veştile rele abia încep. Analizele i-au găsit în sânge alcool şi cocaină, ceea ce îi deschide drumul către închisoare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 15 octombrie 2012 12:18
De abia astept sa vad acest film
Razvan600 pe 15 octombrie 2012 14:02
Abia astept sa-l vad.
mihaelatb pe 15 octombrie 2012 19:46
Robert Zemeckis este printre regizorii mei preferati, a facut numai filme bune si foarte bune.
Fourleaf22 pe 15 octombrie 2012 20:48
pfff 22 februarie...meh macar vine
alex_il_fenomeno pe 26 noiembrie 2012 17:46
ma bucur sa aud asta. de abia astept sa il urmaresc.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells