Finalul lui Prometheus va fi o trimitere clară la Alien

de Cristina Grigore în 8 Nov 2011
Finalul lui Prometheus va fi o trimitere clară la Alien

Numit la început un prequel al SF-ului din 1979, noul film al lui Ridley Scott s-a distanțat ulterior de această etichetă, devenind un fel de recreere a ideii prezente în filmul original, având însă la bază un scenariu de sine stătător.

Într-un interviu acordat recent publicaţiei Wall Street Journal, Ridley Scott clarifică legăturile lui Prometheus cu franciza începută acum mai bine de 30 de ani, menţionând că ultimele opt minute ale peliculei vor conţine „o trimitere clară la Alien”. Se pare, aşadar, că pelicula este un prequel doar prin prisma faptului că va încerca să descopere originile creaturilor extraterestre, fără a se concentra pe personajele principale pe care le-am văzut în filmele Alien.

Scott a explicat şi că numele filmului se trage din mitul grec despre Prometheus, care a furat de la zei focul, „prima noastră formă de tehnologie”, din cauza acestei fapte fiind apoi pedepsit de aceştia „pentru eternitate, într-un mod îngrozitor”.

Regizorul a mai spus şi că a fost extrem de încântat de lucrul la Prometheus. În plus, a adăugat el, a fost prima dată când a lucrat cu tehnologia 3D şi CGI. Cu toate că s-a folosit din plin de avantajele programelor computerizate, a recurs în mai multe rânduri şi la construcţia manuală a elementelor de decor.

Prometheus îi are în distribuţie pe Michael Fassbender, Charlize Theron şi Noomi Rapace, lansarea sa fiind stabilită pentru iunie 2012. Fanii lui Sigourney Weaver vor fi însă dezamăgiţi; Scott a confirmat faptul că actriţa nu va avea un cameo în noua sa producţie SF.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 8 noiembrie 2011 13:17
Blockbusterul lui 2012.... alaturi de Batman
alex_il_fenomeno pe 8 noiembrie 2011 14:45
cam mult spoiler in acest articol :)))
Crist11 pe 8 noiembrie 2011 14:50
Asteptam...
africanus pe 8 noiembrie 2011 15:14
De abia astept filmul acesta, iubesc toata seria Alien de patru filme, am crescut cu ele, filmele mai multor generatii.
Eustake pe 8 noiembrie 2011 19:12
Oare cand va aparea primul trailer? Stie cineva vreo informatie oficiala?
sica112 pe 10 noiembrie 2011 19:16
astept pana atunci o imagine cu celebrul XENOMORPH
sica112 pe 10 noiembrie 2011 19:19
apropo cei aia cameo (ultimul rand din articol)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells