Filmele lunii aprilie

de Ştefan Dobroiu în 3 Apr 2010
Filmele lunii aprilie

Se apropie vara, prin urmare începem să simţim iz de blockbustere! Dacă în martie filmele spectaculoase de la Hollywood ne-au cam ocolit, acum iată că nu mai scăpăm. Continuarea lui Iron Man vine la sfârşitul lunii, iar până atunci îl putem revedea pe Sam Worthington în aventura sa mitologică în Înfruntarea titanilor.

Dar până atunci weekendul sărbătorilor de Paşte ne aduce Prinţesa şi Broscoiul, noua animaţie muzicală a celor de la Disney, despre Tiana (Anika Noni Rose) şi sărutul ei buclucaş cu un "chipeş" broscoi. Dacă ai citit povestea fraţilor Grimm s-ar putea să fii puţin surprins de efectul acestui sărut, dar crede-ne pe cuvânt: cu Tiana transformată în broască lucrurile sunt mult mai interesante. Tiana şi Naveen, prinţul transformat în broscoi de un vrăjitor voodoo, încep o călătorie extrem de ritmată prin mlaştinile New Orleans-ului, iar întâlnirile lor cu licurici îndrăgostiţi, crocodili trompetişti şi matusalemice preotese voodoo vor fi pe gustul întregii familii, prin urmare Prinţesa şi Broscoiul este, iată, o alegere perfectă pentru weekendul de Sărbători. Nu-ţi mai spunem decât că filmul rulează pe ecranele din România şi în variantă dublată. Poţi vedea mai jos un trailer.

Tot în acest weekend se lansează The Road, un film obligatoriu de văzut dacă îţi plac poveştile care-ţi dau de gândit, iar peste două săptămâni vine Clash of the Titans. Aşteptata aventură mitologică a lui Louis Leterrier ajunge şi în România în format 3D şi, chiar dacă criticii americani nu s-au înghesuit să laude extravaganţa celor de la studiourile Warner, oferă suficient spectacol pentru a-ţi schimba weekendul din 16 aprilie. Îl vei vedea pe tot mai celebrul Sam Worthington în rolul lui Perseu, semizeul care, după ce-şi pierde părinţii în urma uneltirilor lui Hades, zeul infernului, se oferă voluntar să conducă o periculoasă misiune pentru a-l înfrânge pe acesta într-o confruntare cu Zeus. Monştri imenşi şi o întâlnire cu Meduza, cea care te împietreşte dintr-o privire, dar şi un zbor pe înaripatul Pegas, iată principalele atracţii ale acestui film 3D. Poţi vedea mai jos un trailer subtitrat.

Dar gata cu acţiunea 3D, să şi râdem un pic! Iar Steve Carell şi Tina Fey au toate şansele să se joace cu colţurile buzelor noastre în Date Night/Întâlnire cu surprize. Ei sunt Phil şi Claire Foster, un cuplu cât se poate de obişnuit a cărui viaţă conjugală a devenit o imensă rutină. Ca să mai condimenteze lucrurile, Claire şi Phil au inventat "întâlnirea de sâmbătă seara", când merg la film şi apoi la restaurant. O încurcătură cu o rezervare îi face să se dea drept altcineva, iar din acel moment necazurile nu le vor mai da pace. Dar ceva ne spune că urmăririle prin tot oraşul şi emoţiile la capătul (greşit) al unei arme de foc îi vor face să-şi aducă aminte de ce s-au îndrăgostit unul de celălalt. Mark Wahlberg apare în rolul unui specialist în operaţiuni speciale tare priceput cu... instrumentele sale (vezi trailerul de mai jos pentru detalii), iar data premierei este tot 16 aprilie.

Tot de comedie (dar mai romantică) avem parte în When in Rome, care-i aduce laolaltă pe Kristen Bell (o ştii din rolul titular din Înşelat de Sarah Marshall sau din serialul Heroes) şi pe Josh Duhamel (seria Transformers). Ea va fi o ambiţioasă new-yorkeză convinsă că viaţa nu-i va oferi niciodată o relaţie perfectă. În timpul unei vacanţe la Roma fură, în chip de sfidare a destinului, monede dintr-o celebră fântână a dragostei, iar efectul... este mai mult decât surprinzător. Inexplicabil, tânăra se trezeşte curtată de mai mulţi admiratori înflăcăraţi, de la un magnat din industria cârnaţilor până la un magician de stradă. Pe toţi îi respinge fără efort, dar problemele apar atunci când un fermecător jurnalist începe să-i facă şi el curte. Da, este vorba de Duhamel şi tot pe el am pune şi noi banii dacă e să vorbim de un happy-end...

A venit iar rândul acţiunii, iar de această dată acţiunea este bine îmbibată în sânge. Pe 23 aprilie se lansează Kick-Ass, o ecranizare după benzile desenate ale lui Mark Millar (tipul cu Wanted), care s-ar putea să fie un pic mai violentă decât te-ai aştepta. Pe scurt, avem de-a face cu supereroi mai puţin super decât ne-am obişnuit, dar prin nimic mai puţin cool. Personajul principal este Dave Lizewski, este un student nepopular care-şi poate număra prietenii pe degetele unei mâini. Viaţa lui nu este foarte complicata până în momentul în care decide că nu trebuie să fi supererou ca să te iei de răufăcători, prin urmare îşi face un costum şi începe să... kick ass în dreapta şi-n stânga. Aşteaptă-te la cascade ca în Wanted, multă violenţă şi mostre din cel mai obscen limbaj auzit vreodată la cinema. Poţi verifica mai jos.

 

Dar ceva ne spune că vedeta lunii (dacă nu a anului) are toate şansele să fie Iron Man 2. Dacă cea mai importantă diferenţă dintre cele două aventuri ale Omului de oţel este că în a doua acesta nu mai trebuie să se ascundă, prin urmare tupeul fantastic al genialului inventator Tony Stark (Robert Downey Jr.) are undă verde să zdrobească totul în jur. Problemele încep când Guvernul, presa şi chiar publicul fac presiuni asupra lui Stark pentru ca acesta să-şi doneze imbatabila armură oamenilor de ştiinţă ai armatei, dar lui Tony îi este teamă că revoluţionara tehnologie va ajunge în mâini greşite. Cu Pepper Potts şi James Rhodes alături, Tony creează noi alianţe şi se confruntă cu distrugătoare noi forţe, printre care criminalul Vanko (Mickey Rourke), dar şi fabricantul de arme Justin Hummer. Scarlett Johansson provoacă scântei în rolul Văduvei negre, iar efectele speciale sunt de ultimă generaţie. Iată o mostră:

 

Care ţi se pare cel mai interesant film al lunii?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bella pe 3 aprilie 2010 13:29
clash of the titans clar e cel mai tare dar asta e parerea mea:p si printesa si broscoiul e super dar pentru cei cu varstele mai mici am vazut filmul si e bun..si when in rome e tare din ce se vede in trailer dar cel mai mult astept clash of the titans filmul promite multe
Alex4Fun90 pe 3 aprilie 2010 13:35
Iron Man 2 e clar cel mai interesant si cel mai asteptat film al anului . Tony Stark ^
cinephile pe 3 aprilie 2010 13:41
The Road e cel mai bun si vreau sa vad si "Printesa&Broscoiul"
Andu pe 3 aprilie 2010 13:41
It's over 9000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krakatau pe 3 aprilie 2010 13:49
Clash of the Titans va fi mai interesant decat Iron Man 2 dupa parerea mea. The Princess and the Frog e o animatie clasica Disney, ceea ce automat il face un film mai mult decat bun. SI parca si de la The Road am asteptari mari.
dinu pe 3 aprilie 2010 13:57
am vazut the road si este un film bun, care iti da, intr-adevar de gandit. Cat despre celelalte filme, astept sa vad Iron Man 2 si Clash of Titans, care sunt sigur ca o sa intarzie sa apara intr-o versiune buna, mai ales 3d
bogdan0125 pe 3 aprilie 2010 15:19
vreau sa vad clash of the titans si iron man 2. Restul nu prea ma intereseaza, poate doar Printesa si Broscoiul
floryn7 pe 3 aprilie 2010 15:29
vreau sa vad filmul the road ca mi se pare foarte bun
uji23 pe 3 aprilie 2010 16:07
Clash of the Titans pare interesant il astept:)
djnenea pe 3 aprilie 2010 16:18
kick ass pare o comedie interesanta...
Claudia1606 pe 3 aprilie 2010 17:01
Iron man 2 va face cu siguranta senzatie.kick-ass poate fi o comedie buna, sau nu..Dar astept cu nerabdare comedia cu Tina Fey(30 rock) si Steve Carell(Office).
OwYBeS pe 3 aprilie 2010 17:24
Toate par interesante dar filmul care abia il astept e Iron Man 2. Sunt sigur ca va fi blockbusterul anului.
Vortex pe 3 aprilie 2010 18:07
Clash of the Titans este cel mai interesant titlu.
superbingo pe 3 aprilie 2010 18:20
Avem o luna foarte misto :) Filmele lunii aprilie sunt foarte bune
vanhelsing_ro pe 3 aprilie 2010 18:21
CLASH OF THE TITANS este cel mai tare titlu al lunii aprilie,apoi iron man 2
marllenn pe 3 aprilie 2010 18:37
Iron Man 2 abia astept sal vad si Clash of the Titans cele mai interesante filme din aprilie
2Pirates2 pe 3 aprilie 2010 18:41
Hai frate ca nu se poate... daca vad ca la sfarsit inving oameni eu fac in farct. O sa fie cel mai tare film din 2010; in sfarsit un film Sf cu greci pe care nu l-am vazut. Ura abia astept sa-l vad!!!!!!!!!
IONUTZ IASI pe 3 aprilie 2010 18:44
MIE MI SE PARE FOARTE TERE KICK-ASS....IRON MAN 2 SI CRASH OF THE TITANS ATAT MAI AM DE SPUS DEOARECE SUNT NISTE FILME FOARTE SUPER
george pe 3 aprilie 2010 19:39
7 MAY nu e in aprilie. nu?
1raul1 pe 3 aprilie 2010 20:01
Iron Man 2 pare interesant dar mai tare ii Clash of the Titans
Tytea pe 3 aprilie 2010 20:20
Clash of the Titans o sa fie cel mai tare pana la Prince of Persia.;)
radu69 pe 4 aprilie 2010 09:31
Marfa filmele care or sa apara.
P.S The Road cam plictisitor si se termina ca in tren

kanibalo pe 4 aprilie 2010 10:12
Clash of the titans pare cel mai interesant
victor_neo75 pe 4 aprilie 2010 11:02
"The Princess and the Frog" la categoria desene animate, "Kick-Ass" la categoria Tarantino anti Spider-Man cu copii, "Iron Man 2" pt. ca joaca Robert Downey Jr. si Mickey Rourke in el, iar la categoria comedie de aventuri: "Date Night" cu Steve Carell si Tina Fey. La categoria curiozitati: "Poker" (e un film marca Sergiu Nicolaescu dupa o piesa de teatru de succes, si o are pe Jojo dezbracata in cateva scene) si supraevaluatul deja dupa trailer "Clash of the Titans" (cu Sam Worthington din "Avatar").
Teddy-T pe 4 aprilie 2010 16:16
ast . cu nerabdare sa vad clash of the titans si kick ass :)))- pare prea tare =))
Cosmin27 pe 4 aprilie 2010 16:31
Parerea mea este ca doar prezentarile filmelor sunt interesante...In zilele noastre nu am vazut filme care sa se bucure de un real succes...Deci,ma astept la noi dezamagiri.
anna pe 4 aprilie 2010 20:32
Categoric Date Nights, pentru Mark Wahlberg. Nu inteleg de ce nu a fost niciodata votat ca cel mai sexi barbat in viata. Omul asta emana senzualitate prin toti porii. wow
Eustake pe 4 aprilie 2010 20:52
Iron Man FTW!
Radu1711 pe 5 aprilie 2010 01:00
abia astept Clash of Titans si Iron-Man 2
diana7 pe 5 aprilie 2010 10:31
abia astept sa vad When in Rome
mfs pe 5 aprilie 2010 12:08
abia astept sa-si mai dea si altii cu parerea ca de pustani cu balele la gura dar cu multe idei exprimate mai sus m-am cam saturat! (apropos, lasati scrisu' pe mess si luti manualul de gramatica)
IoneT pe 5 aprilie 2010 13:42
cu siguranta , iron man 2 si clash of the titans vor fi filmele lunii :D
Klara pe 5 aprilie 2010 17:08
Iron Man 2 - cu siguranta filmul lunii aprilie, dar si Clash of the Titans va face o impresie buna ...
Haru pe 5 aprilie 2010 18:54
KICK ASS!!!!!!!!!!!!!!! Astept filmul asta de jumatate de an! Iar primele recenzii spun ca "it kicks ass!" :)
FloryN_AlyFy3 pe 5 aprilie 2010 21:38
PFFFF ba Iron Man 2 no sa fie ceea ce pare eu zic ca Clash of the Titans o sa fie filmul kre va face o impresie foarte buna!
theval pe 6 aprilie 2010 10:43
Iron Man 2 rules ;)
claudiu-daniel-lugoj pe 6 aprilie 2010 15:46
Clash of the titans si Iron man 2.
Serjcoi pe 6 aprilie 2010 20:38
Clash of the Titans mi se pare mie sau seamana leit cu GOD of WAR series :-? si data in care apare ..tot odata cu GoW 3...dubios !
danvictrie pe 7 aprilie 2010 00:22
iron man 2 bestial clash if titans si mai bestial in format 3d da orcum nu bate alice in wonderland dar e super cai 3d :>:>
Ioana_ngr pe 8 aprilie 2010 01:01
ironman 2 si clash of the titans. Abia astept pe Tony Stark sa-l revad =D
booghy pe 8 aprilie 2010 08:42
toate sunt ok, doar ca e putin ciudat sa compari filme de genuri diferite
vreau sa le vad pe toate - gi'me gi'me gi'me !

denyssa pe 9 aprilie 2010 17:27
clash of titans mi se pare cel mai bun,de abia astept data de 16 aprilie
florin pe 10 aprilie 2010 00:00
iron man cel mai tare si clash of the titans
robbiex2 pe 17 aprilie 2010 14:55
iron man si clash of the titans, la astea trebuie sa ma duc la cinema.
flooorinel pe 19 aprilie 2010 12:00
clash of titans e genial :X
the road cam slab...
astept iron man D:

afterme pe 19 aprilie 2010 12:20
aseara am vazut clash of the titans si in pofida efectelor 3D slabe este cel mai bun film al lunii deci il recomand!
alexcretu75 pe 16 iulie 2010 13:36
Dupa mine ar fii Infruntarea titanilor si Iron Man 2

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells