Filme cu şanse la Cannes 2013 - partea întâi

de Gloria Sauciuc în 12 Nov 2012

Primele filme pe care şi-ar putea pune ochii selecţionerii celui mai important festival de film al lumii au început să fie menţionate de către diverse publicaţii străine, iar Cinemagia nu întârzie să vă pună în temă cu ceea ce va fi "crème de la crème" în materie de producţii pentru anul 2013. O primă parte a selecţiei, mai jos.

Afișează:
1 din 13
Only God Forgives, de Nicolas Winding Refn

Dacă un film e în stare să electrizeze Croisetta, acela ar putea fi al danezului aclimatizat în SUA, Nicolas Winding Refn, care îl coordonează din nou pe Ryan Gosling, după Drive/Cursa (2011). Cu şanse să devină un Tarantino nordic al Festivalului, după cum scriu cei de la allocine.com, Only God Forgives are o premieră programată pentru luna... mai a anului viitor. Prin urmare sunt şanse ca această premieră să fie chiar în cadrul festivalului.

Acţiunea are loc în Bangkok. Cu 10 ani în urmă, Julian (Ryan Gosling) a ucis un poliţist şi a fugit. Acum conduce un club de box thailandez care reprezintă un paravan pentru afacerile lui ilegale de trafic de droguri. Este respectat de lumea criminală însă înăuntrul său se simte gol şi singur. Când fratele lui Julian ucide o prostituată, poliţia îl convoacă pe poliţistul pensionat supranumit "Îngerul Răzbunării" (Vithaya Pansringarm). Chang îi permite tatălui victimei să-l ucidă pe asasinul acesteia. Mama lui Julian Jenna (Kristin Scott Thomas) este capul unei organizaţii criminale. Acesta ajunge în Bangkok pentru a îngropa cadavrul fiului său. Femeia îl trimite pe Julian să-l găsească pe criminalul fratelui său şi să dezlănţuie iadul. Obsedat de "Îngerul Răzbunării", Julian îl provoacă la un meci de box thailandez sperând ca atunci când îl ucide să găsească o eliberarea sufletească, însă Chang câştigă. Furioasă, Jenna plănuieşte acum o răzbunare sângeroasă.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 13 noiembrie 2012 13:43
Desi nu ma astept sa castige nu stiu ce premii, Man of Tai Chi il astept cu nerabdare, mai ales ca in distributie a fost coptat si Iko Uwais cara a facut o impresie foarte buna in The Raid.
Elysium deasemenea este un film pe care nu il voi rata...sa vedem cu ce vine Neill Blomkamp dupa impresionantul District 9.

wildinthecountry pe 13 noiembrie 2012 14:28
Astept Only god forgives cu mare narabdare.......
SANDA45 pe 13 noiembrie 2012 17:38
destul de bun articolul.
Sapientia pe 13 noiembrie 2012 20:21
Keanule, dupa Matrix te-ai dus departe. Abia acum te revedem si noi...
marcusARCUS pe 14 noiembrie 2012 11:32
Almodovar?Omnibusul Costa-Kaurismaki-Oliveira-Erice?
alex_il_fenomeno pe 18 decembrie 2012 17:27
foarte devreme, dar cred ca filmele mari se simt si anunta inca de acum.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells