Exista noul numar al Cinemagia!

de Stefan Dobroiu în 26 Feb 2008
Exista noul numar al Cinemagia!

Dupa ce-a luat 4 Oscaruri duminica, No Country For Old Men/Nu exista tara pentru batrani se lafaie pe coperta noii reviste Cinemagia! Nu suntem cititori in stele si prin urmare n-aveam cum sa prevedem succesul (mult asteptat) al fratilor Coen, dar am avut toata increderea in valoarea acestui thriller extrem de special si i-am acordat atentia cuvenita in noua Cinemagia. Alaturi de frizura dementa a lui Javier Bardem (sau "asasinul varf de mop", dupa cum este el poreclit mai nou), in paginile revistei veti mai gasi un material monstruos despre Cloverfield, ultima creatie a lui J.J. Abrams, precum si o trecere in revista a celor mai celebri monstri din filme si-a adevaratei lor semnificatii (din capul nostru sau al regizorilor, dupa caz). Poate o sa va intereseze si dosarul celor 12 filme romanesti de asteptat anul acesta pe marile ecrane de la noi. Doua dintre ele, frumosul Restul e tacere si mai putin frumosul Legiunea straina, sunt comentate pe mai multe pagini.

Jumper: Oriunde, oricand, Eu si monstrul meu, 10.000 B.C., Apel nepreluat si 27 de rochii sunt doar cateva din cronicile noului numar, care trateaza pe larg si filme mult mai cunoscute precum Va curge sange, Remuscare sau Razboiul lui Charlie Wilson. N-am trecut cu vederea nici filmele mai vechi, asa ca in ultimele pagini veti gasi cate ceva despre Micuta Vera al lui Vasili Piciul si Stare de asediu al lui Costa-Gavras, doua filme politice pe care inca le mai puteti urmari la Cinemateca. Rubricile de stiri sunt la locul lor, iar in acest numar inauguram o rubrica dedicata serialelor de televiziune: vedeta lunii este Dr. House/House M.D., serialul care provoaca... dependenta. Daca nu l-ati urmarit pana acum, cititi cele patru pagini din Cinemagia si poate va veti schimba parerea.

Noul numar al revistei este insotit de DVD-ul Lulu/Lulu on the bridge, un film regizat de celebrul scriitor Paul Auster. Cu Harvey Keitel si Mira Sorvino in rolurile principale, filmul spune povestea lui Izzy Maurer (Keitel), un saxofonist de succes, care-si pierde un plaman dupa ce este impuscat accidental in timpul unei incaierari. Fara speranta ca ar mai putea canta vreodata, Izzy nu face niciun efort sa-si continue viata, pana cand, intr-o seara, se impiedica de cadavrul unui barbat, asupra caruia gaseste o piatra cu puteri misterioase si numarul de telefon al unei femei. Ambele descoperiri il vor schimba pe Izzy, aruncandu-l intr-o aventura cu un final imprevizibil, pe care-l veti afla numai achizitionand, de la inceputul lunii martie, noul numar al revistei Cinemagia. Il puteti gasi in supermarketuri, precum si in retelele magazinelor Altex si Media Galaxy.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells