Editura Humanitas Fiction va prezinta cartea "Slam" de Nick Hornby

1 Aug 2008
Editura Humanitas Fiction va prezinta cartea "Slam" de Nick Hornby

Nick Hornby s-a nascut la Redhill, Surrey, in 1957. Studiaza engleza, la Cambridge, unde ramane o vreme profesor. Lucreaza apoi ca jurnalist independent, iar in 1992 debuteaza cu romanul Febra stadioanelor (Fever Pitch, 1992, ecranizat in 1997, cu Colin Firth in rolul principal). in 1995 publica High Fidelity (adaptat pentru marele ecran in 2000, avandu-l ca protagonist pe John Cusack). ii urmeaza Totul despre baieti (About a Boy, 1998, ecranizat in 2002, cu Hugh Grant in distributie; Humanitas, 2004), Cum sa fii bun (How to be Good, 2001; Humanitas, 2005), recompensat cu W.H. Smith Award for Fiction, Turnul sinucigasilor (A Long Way Down, 2005; „Raftul Denisei“, 2006). Nick Hornby este autorul unei culegeri de eseuri despre fotbal, My Favourite Year si al uneia despre muzica (31 Songs) si scrie critica muzicala pentru The New Yorker. Autorul are in palmares numeroase premii literare. Slam (2007) primul lui roman cu adolescenti, a fost deja tradus in douazeci si sase de tari, iar drepturile de ecranizare au fost vandute celor de la DNA Films.

Cine-a inventat skateboarding-ul e un geniu. Iar pe lumea asta e un singur mare skater si numele lui e Tony Hawk. Nu conteaza ca habar n-ai cine e, mergi pe mana mea. Apropo, numele meu e Sam, am saispe ani si chestia e ca nu prea am cu cine sa vorbesc despre ce se mai intampla in viata mea. Asa ca vorbesc cu Hawk. Ma rog, cu posterul lui, pe care l-am agatat la mine-n camera. Lui ii povestesc despre amicii mei Rabbit si Varza, despre maica-mea, despre ce mai e pe la liceu, despre Alicia. Mai ales despre Alicia. Pentru ca dupa ce am cunoscut-o si credeam ca in sfarsit viata mea incepe sa fie OK, a trebuit sa stric totul. si nu mi-a luat decat vreo cinci secunde. Pe bune, cum sa-ti treaca prin cap sa faci un copil la saispe ani? Mai ales cand iti dai seama ca nici n-o mai iubesti pe fata de care te-ai indragostit. Iar Hawk mi-a spus vreo cateva lucruri. Mi-a dezvaluit ce-o sa fie. Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa-ti vezi viitorul? Hai cu mine. O sa ti-l arat.

„Hornby a reusit sa castige un pariu cu cititorii de orice varsta.“ Publishers Weekly

„O poveste amuzanta, emotionanta si calda despre granita subtire care desparte adolescenta de maturitate.“ The Washington Times

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Snap28 pe 9 iulie 2009 00:10
stiti cumva cum o sa se numeasca filmul.? sau daca mai apare:|?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells