Din dragoste cu cele mai bune intenţii, avanpremieră la Piatra Neamţ

de Cinemagia în 22 Aug 2011
Din dragoste cu cele mai bune intenţii, avanpremieră la Piatra Neamţ

Ediţia "2.5" a festivalului Filmul de Piatra aduce publicului nemţean pe 2, 3 şi 4 septembrie filme de lungmetraj, precum şi concerte şi concepte inedite. Printre filme, se remarcă o proiecţie în avanpremieră a celui mai proaspăt premiat film românesc, Din dragoste cu cele mai bune intenţii, în regia lui Adrian Sitaru. Filmul a fost premiat pe 13 august pentru regie şi interpretare masculină (Bogdan Dumitrache) la festivalul de film de la Locarno şi nu a avut încă nici o proiecţie în România, unde va fi lansat în octombrie. Din distribuţia filmului face parte şi Alina Grigore, tânără actriţă din Piatra Neamţ.

În program se mai regăsesc două dintre cele mai premiate filme româneşti din ultimul an: Periferic, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan George Apetri, născut în Piatra Neamţ, şi Morgen, regizat de Marian Crişan, propunerea României pentru Premiile Oscar din 2012.

Publicul va mai putea urmări două documentare româneşti: Constantin şi Elena (regizat de Andrei Dăscălescu) şi The Shukar Collective Project, un documentar produs de HBO şi regizat de Matei-Alexandru Mocanu despre fuziunea dintre muzica ţigănească tradiţională şi cea electronică. La capitolul filme străine, Filmul de Piatra şi Independenţa Film au lăsat fanii de pe Facebook ai festivalului să aleaga două titluri, acestea fiind De partea cealalta al lui Fatih Akin şi Nepreţuit al lui Pierre Salvadori, cu Audrey Tautou. Ultima mare surpriză din programul de filme este O zi din viaţă (Life in a Day), un experiment inedit marca Ridley Scott, bazat pe materiale video filmate de oameni din toată lumea, în aceeaşi zi: 24 iulie 2010. Filmul este oferit de Transilvania Film, şi va putea fi urmărit la Piatra Neamţ la numai o lună dupa premiera mondială.

Pe lângă filme, cele trei zile de festival vor aduce mai multe surprize: un concert Robin and the Backstabbers, o petrecere cu Matze, un concert folk, conceptul Art in Motion - un autocar cu etaj transformat în cafenea culturala, unde se vor organiza tot felul de evenimente pe parcursul zilei şi echipa Allkimik, care va realiza, in cele trei zile de festival, fotografii pe sticla, printr-o tehnică similară celei din secolul XIX. Fotografiile vor fi expuse până în ultima zi în cafeneaua festivalului.

Festivalul se va desfăşura în două locaţii principale: în curtea Colegiului Naţional Calistrat Hogaş, unde va fi instalată cafeneaua mobilă şi unde vor avea loc proiecţiile şi evenimentele în serile de vineri şi sâmbătă, şi pe vârful muntelui Cozla, unde va avea loc concertul "Folk la apus" şi proiecţia filmelor de duminică seara. Plimbarea cu telegondola va fi gratuită duminica de la ora 19:00 până după proiecţii.


Programul complet al evenimentului poate fi consultat și pe www.filmuldepiatra.ro. 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 22 august 2011 17:56
Felicitari pentru premiu....iar cei din Piatra Neamt au de ce sa fie mandri.
alex_il_fenomeno pe 23 august 2011 18:14
norocosi cei din Piatra Neamt !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells