Morgen

(2010)

Morgen

Poster Morgen Postere Morgen

Sinopsis Morgen

Mai mult
Morgen trl 2

Nelu lucrează ca agent de pază într-un supermarket dintr-un orășel de pe granița româno-ungară. Pentru el zilele trec la fel: în zori pescuiește, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Nelu trăiește împreună cu soția într-o casă izolată pe un câmp în afara orașului. Problema lor în aceste zile e repararea acoperișului. Într-o zi, Nelu pescuiește ceva neobișnuit: un emigrant care vrea sa treacă granița ilegal... Emigrantul îi oferă lui Nelu bani pentru a-l ajuta sa treacă dincolo. Fără…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9
Vezi pe Netflix
9 nominalizări Gopo, un premiu TIFF
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Mandragora Movies

Distribuitorul international

Les Films du Losange

Distribuit in Romania de

Mandragora

Țara

Romania

Box office Morgen

Weekend premieră (27.09.2010)
  • Loc 24
  • Spectatori 420
  • Încasări (RON) 5.947,20
Total
  • Spectatori 10.796
  • Încasări (RON) 69.547,79
  • Încasări (USD) 22.542,56

Părerea criticului

Pitbull pe 15 Octombrie 2010 13:01
Supraevaluat
"Morgen" - Supraevaluat
Au omorât un peşte

Valul de cronici elogioase şi primele premii deja câştigate mă făcuseră să aştept cu multă încredere debutul în lung-metraj al lui Marian Crişan, aproape convins dinainte că mi se va oferi infirmarea scepticismului rămas de la nesemnificativul "Megatron", premiat printr-un capriciu bizar cu Palme d'or.
M-a cucerit din primele momente. Toată secvenţa de început e densă, bine lucrată şi filmată inventiv şi cu mult gust. Chiar dacă nu e deloc original, cadrul cu Nelu pe motocicletă, în drum spre frontieră, văzut din spate (devenit şi etichetă a filmului, pe afiş), reuşeşte să creeze o tensiune palpabilă, la fel ca imaginea similară de la începutul "Megatronului", cu mama şi copilul pe biciclete (motiv pentru care sper ca Marian Crişan să nu mai filmeze niciodată aşa, de-acum… citeşte

3 9
potek pe 18 octombrie 2010 19:15
...........Criticul Jay Weissberg, de la Variety, apreciază că temele principale ale filmului care marchează debutul în lungmetraj al lui Marian Crişan sunt absurditatea graniţelor şi decenţa de care poate da dovadă un om obişnuit. "Aşteptările pe care câştigătorul Palme d'Or pentru scurtmetraj, în 2008, le-a creat sunt confirmate", apreciază Variety. "O imagine discretă şi sentimente latente prezente în film ne fac să descoperim o voce specială a filmului românesc", scrie Variety. ...........................................
radhacross pe 17 ianuarie 2012 07:38
Pitbul te cheama,Pitbul ramai.Daca ai reusi sa lasi morga de critic deoparte ti-ai face un mare serviciu.Inteligenta suficienta este o boala grea si structurala.e adevarat,dar merita efortul vindecarii,pentru ca te face sa treci pe langa ce este mai esential in Arta,dar si in Existenta.(e valabil si pentru raduos,si pentru multi altii din pacate)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 16 August 2010 18:14
Tranzitie catre neant
Cinematograful Patria, ora 11, duminica dimineata. 8 lei biletul la primul spectacol al zilei. Zece spectatori cu totul, sapte de sex masculin si trei de sex feminin. Scena simpatica la intrare: un barbat la vreo saizeci si ceva intreaba retoric:"Ce film e asta dom'le? Regizorul are nume romanesc, dupa aia e un nume de ungur, un nume de turc... Ce e asta? Coproductie sau ce? Se vorbeste romaneste?" Se duce la casierie sa se lamureasca. Nu mai am timp sa vad cum se termina nelamurirea, am intrat deja. Omul s-a lamurit probabil si n-a mai intrat. Adevarul e ca nici eu nu stiam prea multe in afara faptului ca Marian Crisan a castigat "Palme d'Or" la Cannes pentru scurtmetraj si cu aceasta ocazie debuteaza in lungmetraj. La finalul peliculei m-am lamurit: omul e bun coleg de stil si generatie cu Cristian Mungiu,Cristi Puiu,Radu Muntean dar mai ales cu Corneliu Porumboiu. Asa cum fiul… citeşte
21 7
marius_em pe 7 octombrie 2010 13:01
Bravo! Frumos scris.
radhacross pe 17 ianuarie 2012 07:41
Excelent,Sabinalin.Multumim.
GabrielaSirbu pe 02 Octombrie 2010 18:45
Desi prostia, ipocrizia, rautatea si impostura traiesc, in prezent, clipe de extaz si inalta virtute, ei, uite ca omenia si prietenia inca n-au decedat definitiv, ele mai exista, intr-adevar la oamenii simplii care nu cer nimic in schimb, dar important este ca mai EXISTA!
Vazut, placut si recomand filmul.

15 4
sabinalin pe 3 octombrie 2010 17:59
Ma bucur ca mai e cineva caruia i-a placut filmul, cand l-am vazut erau putini oameni in sala si strambau evident din nas,cred ca nimerisera acolo din greseala... Debut foarte promitator al lui Marian Crisan, inca un nune "greu" al noului val,sper sa confirme si sa gaseasca banii necesari pentru a face si alte filme!
potek pe 2 decembrie 2011 08:07
de acord.!
septick pe 03 Octombrie 2010 18:35
Morgen, o poveste originala si succesul adaptarii ei
Marian Crisan face treaba buna, aducandu-ne pe marele ecran acest film grandios, ce il consacreaza deja ca fiind un bun regizor, desi este primul sau lungmetraj. Morgen (= maine; dimineata - germana) este un film diferit tocmai prin simplitatea de care da dovada, nu plin de sintagme preacunoscute a altor pelicule din zilele noastre, pe care cu siguranta nu le veti gasi in aceasta "harababura" de romani, maghiari si turci.

Morgen ne prezinta viata lui Nelu, un om de paza la un supermarket (Penny), la granita romano-ungara. Locuieste, alaturi de sotia sa, in Salonta, Bihor. Fiind amator de pescuit, intr-o zi "pescuieste" si altceva decat peste, ceva mai neobisnuit: un emigrant turc, Behram, care are de gand sa treaca frontiera in mod ilegal, avand ca scop sa ajunga in "Alemania" (Germania, desigur...). Desi nu poate pricepe o boaba din insiruirile sale de cuvinte, printre care… citeşte

5 6
mihaimeda pe 03 Aprilie 2011 14:36
Bun filmul, mi-au placut ambii actori, si romanul si turcul. Turcul e putin one-note dar asa e in realitate, un personaj ca acest imigrant n-o sa-si dezvaluie toate adancimile sufletesti intr-o situatie reala similara. Pare putin plictisitor filmul la inceput (cadre prea lungi) dar la sfarsit nu-ti mai pasa de lungimi. Bravo!
4 1
madiananu pe 11 Octombrie 2010 12:36
Marian Crisan stie sa spuna o poveste fara sa cada in derizoriu sau banal. In plus stie sa-si aleaga actorii, alegerea unor fete noi mi s-a parut mai mult decat inspirata. In rest, dupa cum s-a mai spus, o poveste despre omenie, fraternitate, oameni simpli, viata dintr-un orasel romanesc de granita. Si peste toate astea morgen sau der morgen ca laitmotiv al filmului.
4 3
margott pe 19 Ianuarie 2013 22:25
Sincer, cred ca Morgen ar fi trebuit sa fie realizat ca un scurt-metraj, oricum esenta filmului sta in cateva cadre de la inceput si de la final. Un film tipic Romaniei post-revolutionare, saracie, banalitate, oameni obisnuiti. Mi-au placut in mod deosebit faptul ca actorii nu sunt cunoscuti, ceea ce da filmului un aer de naturalete, si picul ala de ironie strecurata prin cadrele in care Nelu isi petrece tot timpul in compania turcului.
3 1
alex_il_fenomeno pe 24 Martie 2012 10:40
sincer , nu a fost deloc un film rau , doar unul tipic pentru festivalurile de film internationale si pentru premii . prin acest lucru , scade nivelul de "entertainment" , ca sa zic asa , insa nu inseamna ca si frumusetea filmului ! povestea este una buna , care captiveaza nesperat de mult , impresioneaza in multe momente prin trairi , dar si prin cadre ( nu pot uita cadrul acela in care erai cei trei oameni in acea camera tipic taraneasca , uitandu-se la televizor la o ora atat de tarzie - mai ca imi amintea de zilele din vacanta petrecute la tara ... ) . pana sa il urmaresc ma intrebam de ce atat de multa lume ridica in slavi acest film , insa acum inteleg ca este o productie impresionanta , chiar daca nu se desfasoara intr-un ritm nemaipomenit ! ar fi meritata sa ajunga in finala Premiilor Oscar 2012 , pentru ca era o poveste prea buna , care merita prezentata tuturor oamenilor !
3 1
klute pe 18 Ianuarie 2012 14:38
Foarte reușit la nivel vizual. De remarcat și umorul unor scene, plus acele felii de viață de provincie. Chiar mi-aș fi dorit ca "personajul colectiv" Salonta să aibă o pondere mai mare.
3 2
Crynick pe 28 Octombrie 2010 14:34
chiar daca e usor supraevaluat,poate precum e Megatron,Morgen e un film bun.merita vazut si apreciat
3 3
diana_m pe 25 Octombrie 2010 10:25
fara miza
pe langa lungimi inutile si lipsa comediei dintr-o comedie..nu mi-am dat seama despre ce e vorba de fapt in filmul asta.ce are de pierdut personajul nostru principal,Nelu, daca nu reuseste sa-l treaca granita pe turc?Plus ca finalul este neconvingator cu elicopterele,iar si mai neconvingator mi se pare gestul lui Nelu,om "asezat" de altfel,de a-l trece granita ilegal pe amicul nostru cu motocicleta.Baietii cu dubita albastra sunt ba voit amenintatori,ba "de treaba",cand il ameninta pe Nelu,cand inchid ochii.O inconsecventa pe care nu o inteleg la nivelul scriiturii.Plus ca ei nu sunt credibili nici un moment ca fiind un pericol pentru personaj.
Personajele sunt simpatice,au niste fete grozave,locatia iarasi imi place,insa mi se pare ca sunt probleme la scenariu.Pur si simplu filmul nu te tine.Si cred ca datorita faptului ca personajul principal nu risca,de fapt ,nimic.

3 7
ren22 pe 25 iulie 2011 17:21
Despre ce e vorba?Despre OMENIE!Care nu se gaseste in multi din pacate.Si nu are de pierdut nimic,dar el e OMENOS si atunci ii sare in ajutor.
radhacross pe 17 Ianuarie 2012 07:51
Exceptional ! Vorbele sunt in afara cadrului.Precum intr-un poem sau pictura japoneza.
Universal.O mare nadejde.Pentru Arta,si pentru specia umana.

2 1
potek pe 16 August 2010 07:51
...GOOGLE!
dau ..MARIAN CRISAN MORGEN.........
Un tanar de succes !
astept preimiera(rea!!) in Romania!
FELICITARI!

2 5
anca-ioana pe 30 Septembrie 2010 14:35
mmm....
incep prin a spune ca s'ar putea sa vina cam puternic din spate si sa distruga alte filme romanesti...dupa trailer asta e parerea mea...acum nu stiu sa vedem ce v'a iesi
2 7
Actrita pe 09 Martie 2016 02:35
Morgen (Mâine în limba Germana)...
Filmul de Debut al Regizorului Marian CRISAN, Lungmetrajul "Morgen" (Mâine) din Anul 2010, a "anticipat" si exemplificat extradordinar de bine, SITUATIA, care avea sa devina REALITATE, prin adevarata "INVAZIE" din VARA anului 2015, care a luat niste Dimensiuni de necrezut. Astfel Nelu si Sotia sa Florica, pot fi luati ca o Paradigma pentru ROMÂNI si ROMÂNIA, ca si TURCUL pentru ARABII sai!!! Daca la data Vizionarii am ramas "consternata" de acest SUBIECT, acum acesta a devenit un FAPT "divers", de FIECARE ZI, aproape o "Banalitate", cu Forme mult mai grave si "radicale", A M E N I N T A T O A R E, FARA SFÂRSIT. Am apreciat atât "Comicul", cât si Grotescul, fiindu-ti si "Mila", dar si ENERVÂNDU-TE, de INSISTENTA cu care INTRUSUL FUGAR, NU prea dispus la MUNCA, REPETA la infinit "ALMANYA", asa cum TOTI MUSULMANII scandeaza mereu "ALAH AKBAR"..., care NU vrea decât, sa se duca în… citeşte
1 0
Licurici75 pe 26 Iunie 2017 15:04
Un film clisee statice, goale; dialoguri fara rost. Chiar daca este tras de par tot timpul, ideea de viata romaneasca de periferie care, nu s-a schimbat in ultimii 30 de ani, nu-i rea.
1 1

Spune-ţi părerea despre Morgen

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Morgen
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells