Cinemagia te ajută să înţelegi Inception!

de Ştefan Dobroiu în 28 Iul 2010
Cinemagia te ajută să înţelegi Inception!

Bineînţeles, ar fi o idee bună să nu te uiţi acum prea atent la graficul din galeria acestui articol, mai ales că acesta precizează şi soarta diferitelor personaje din blockbusterul lui Christopher Nolan.

Dar Inception se lansează în România vineri şi, la câţi spectatori din alte ţări s-au plâns că le-a fost greu să urmărească firul evenimentelor, s-ar putea ca după vizionare să simţi şi tu nevoia să vezi infograficul cu cronologia personajelor, creat de un user al site-ului deviantart, dehahs.

Infograficul prezintă evoluţia celor şapte personaje principale, dar şi momentele în care acestea visează, pentru ca lucrurile să devină cât mai clare pentru spectatorul luat pe nepregătite de imaginaţia debordantă a lui Christopher Nolan.

Cinemagia va vedea în câteva ore Inception şi-ţi va spune în cursul zilei de azi la ce să te aştepţi.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
kensu pe 28 iulie 2010 11:23
Da in valcea cand o venii Inception? O fi prea devreme in 7 luni?
mvpsebi pe 28 iulie 2010 11:44
cine intelege ceva din graficul ala e tare :D..sper sa inteleg mai multe din film..
kakapiciu pe 28 iulie 2010 12:15
ce e asa grew de intzeles la el:)))=)));;)
Kalrak pe 28 iulie 2010 12:47
Dar, putea foarte simplu sa ne spuna, nu sa ne deseneze, bine ca ne-a explicat prin finger painting
HATER pe 28 iulie 2010 12:47
si la ce public avem noi se pare ca generatia blockbuster protv o sa aiba probleme mari !
poate se mai dezmortzeste vreun creierash

Piratu pe 28 iulie 2010 12:48
Lasa-ti ca fiecare sa se descurce singur poate isi pierde din farmec filmul daca o sa face-ti asta,eu unul nu o sa ma uit.
Lilian pe 28 iulie 2010 13:14
E cam aiurea sa te pregatesti dinainte ca sa intelegi un film. Arta n-are nevoie de manual de utilizare! Daca, dupa ce-l vezi, simti nevoia sa te mai lamuresti, asta e cu totul altceva...
Levente88 pe 28 iulie 2010 13:15
Nu studiati graficul daca nu a-ti vazut filmul si sunteti pe cale sa o faceti! Eu cel putin abia astept sa-l vad, nu mai am rabdare. Defapt, chiar daca poate suna aiurea, astept acest film de mai bine de un an, din cauza ca a fost foarte fascinat de Memento si de The Prestige.
Blondie pe 28 iulie 2010 13:30
Sunt curios daca filmu e chiar sau e doar ridicat in slavi de fanii TDK/Nolan. La ce critici am citit despre film ma astept sa ma dea pe spate cel putin la fel de tare ca si Matrix.
Kalrak pe 28 iulie 2010 13:52
Mda, ma uitai pe ea, dar venii bou si plecai vaca. Nu intelesai nimic (defapt daca nu vezi filmu nici nu prea ai cum), oricum 10/10 frumos realizata
blastpit pe 28 iulie 2010 15:36
ma io parcamas uita la un manuscris egiptean cand ma uit la triunghiul ala intelegi niste semne da nimic mai mult...
HB pe 28 iulie 2010 16:57
Nu inteleg nimios din desenul ala
StefanDo pe 28 iulie 2010 17:05
"Bineînţeles, ar fi o idee bună să nu te uiţi acum prea atent la graficul din galeria acestui articol, mai ales că acesta precizează şi soarta diferitelor personaje din blockbusterul lui Christopher Nolan."

e pentru DUPA! si e foarte posibil sa nu aveti nevoie de el atunci ;)

heathaddict79 pe 28 iulie 2010 17:09
Pentru Levente88: Si eu la fel ! Adica: il astept de mai bine de un an si intocmai ca si tine, pt ca am fost fascinata de The Prestige, dar in special Memento. Va invidiez pe cei care mergeti la avanpremiera! Vizionare placuta tuturor!
Andy pe 28 iulie 2010 17:47
Mmmno nus asa toti ......si in plus
ROMANI SUNT CEI MAI TARI !!!!! \

app f tare filmu

alex_il_fenomeno pe 28 iulie 2010 19:54
interesant...
ofelik_cat pe 28 iulie 2010 20:41
Grafica !
marius93 pe 29 iulie 2010 13:12
:)
justandy pe 29 iulie 2010 17:18
Am vazut aseara filmul, e incredibil de frumos, imi e greu sa-l descriu fara sa va stric surpriza. A scris un critic despre el ca nu starneste nicio emotie, ei bine, ii recomand sa se reprofileze pe plan profesional...
Cat despre film, nu-mi amintesc sa mi se mai fi intamplat vreodata sa ma chinuiesc peste 2 ore jumate sa clapesc cat mai rar sa nu pierd nimic din film, iar dupa ce s-a terminat sa stau cu prietenii inca o jumate de ora sa explice fiecare ce a inteles din film si mai ales din final. Va urez vizionare placuta si sa mergeti bine odihniti la filmul asta pentru a va putea concentra si pentru a-l intelege!

PickleWeasel pe 30 iulie 2010 22:28
filmul a fost super tare si n-am avut nevoie de grafic sa-l inteleg, e foarte ingenuos construit, iti pune mintea in miscare si merita vazut
Levente88 pe 31 iulie 2010 17:47
Dupa ce am vazut filmul si studiind acest grafic, am impresia ca exista o eroare...nu vreau sa intru in detalii dar dupa visul lui Arthur nu au intrat in cel al lui Fischer pentru implantare?
Marin10 pe 3 august 2010 09:47
Misto realizata stefane dar de ce ai postat-o daca nu ne recomanzi sa o vedem nici inainte de film nici dupa film?
cobra pe 17 august 2010 16:20
nu va chinuiti asa mult cu desenul. filmul nu este atat de greu de inteles. sunt doar niste vise in alte vise. sunt mai multe nivele. daca veti vedea filmul veti intelege ca nu este asa de greu de urmarit.
sophie pe 19 august 2010 18:00
cred ca filmul este mult mai complex decat pare. l-am vazut si eu de curand si mi s-a parut ca am inteles totul, ca sunt doar niste vise in alte vise, mai multe nivele ale subconstientului... dramele si frustrarile personale, proiectii diferite etc.
dar apoi m-am gandit... (SPOILER)

daca el inca viseaza la sfarsit? daca totul a fost doar un vis inca de la bun inceput? daca el este cuprins in uitare si de fapt sotia lui este cea care s-a trezit prin sinucidere? ea mereu se trezeste prima. asta nu poate insemna ca el inca viseaza?
iar Ariadne are un nume simbolic... in mitologie, ea este pazitoarea labirintului. daca totul a fost astfel facut ca ei sa planteze un inception in mintea lui Cobb, adanc scufundata in uitare? daca Ariadne este de fapt proiectia sotiei lui din realitate, iar Mal (proiectia lui) o injunghie ca sa nu il trezeasca din vis? si ideea cu oglinzile aduce asemanari intre cele doua... Mal era in oglinda cand s-a sinucis, iar primul lucru creat de Ariadne este o imagine in oglinda a Parisului.
daca titirezul parea doar ca se opreste? daca nu conteaza cum se misca atata timp cat Cobb crede ca se afla in lumea reala, chiar daca viseaza? ceilalti nu isi folosesc totemul, chiar daca isi impart visul? asta nu inseamna ca doar el viseaza?
si mai ales, nu am vazut cum a ajuns el acasa. nu asta spuneau ei la inceput? atunci cand visezi, nu iti aduci aminte cum ai ajuns dintr-un loc in altul... chiar daca il vedem coborand din avion, nu il vedem ajungand acasa... si ma chinuie, mi se pare posibila aceasta idee.. ca totul e un vis.
iar melodia folosita pentru a ii trezi din vis, despre regrete, este mai mult decat sugestiva. iar batranul de la magazinul lui Yusuf a spus despre cei care visau "visul a devenit realitatea lor. tu trebuie sa stii cel mai bine asta" (catre Cobb).

cip pe 27 august 2010 19:10
sophie, prea multe daca, unele sunt posibile dar la marea majoritate ai aberat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells