Inception

(2010)

Începutul

Poster Inception Postere Inception

Sinopsis Inception

Mai mult
Inception  trl3 ro

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este un hoț priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracției, adică al furtului de informații și secrete prețioase din subconștientul oamenilor în timp ce aceștia visează, când mintea lor este cel mai vulnerabilă.

Rara abilitate a lui Cobb i-a conferit un statut de profesionist extrem de căutat, de o valoare inestimabilă în complicata lume a spionajului tehnologic, dar l-a făcut în același timp să piardă tot ceea ce era mai important pentru el și l-a…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.8
Vezi pe Hbo MaxVezi pe Netflix
4 premii şi 4 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
Warner TV
Miercuri, 20 Mar 00:25
Warner TV HD
Miercuri, 20 Mar 00:25

Caseta tehnică

Produs de

Warner Bros.

Distribuitorul international

Warner Bros.

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA

Site oficial

Inception
Film disponibil pe DVD în România

Box office Inception

Weekend premieră (26.07.2010)
  • Loc 1
  • Spectatori 34.469
  • Încasări (RON) 657.337,00
Total
  • Spectatori 203.885
  • Încasări (RON) 3.395.443,00
  • Încasări (USD) 1.041.778,08

Părerea criticului

StefanDo pe 28 Iulie 2010 17:57
Să nu te mire dacă la anul Inception câştigă mai toate Oscarurile tehnice şi primeşte şi nominalizări pentru Cel mai bun film sau Cea mai bună regie. Timp de două ore şi jumătate Christopher Nolan pune în scenă un vis spectaculos, formidabil din punct de vedere tehnic. Dacă te întrebai cât de meritate sunt sutele de cronici elogioase primite de film în întreaga lume, ei bine, sunt foarte meritate. Dar, din păcate, Inception este impresionant doar din punct de vedere cerebral: complicata lume imaginată de Christopher Nolan îţi ia ochii şi mintea, dar nu-ţi câştigă nici măcar o secundă inima.

Complex eşafodaj de relaţii şi detalii, Inception (adică "inserţia" şi nu "începutul", aşa cum a preferat distribuitorul român să traducă titlul) profită de cunoştinţele unei armate de scenografi şi specialişti în efecte speciale,… citeşte

210 96
TheSupervisor pe 29 iulie 2010 22:37
"Christopher Nolan îţi ia ochii şi mintea, dar nu-ţi câştigă nici măcar o secundă inima."...foarte bine spus!!!
mircea.gindu pe 13 martie 2023 12:35
..ca și Matrix-ul, este interesant doar în primele 15-20 de minute, după care o dă pe "urmăriri, împuşcături, ambuscade şi explozii", după bine-cunoscuta rețetă de succes de pe plaiurile Californiei.. Iar acțiunea devine, pe parcurs, excesiv de stufoasă. Nolan are totuși meritul de a aborda curajos teme la granița SF-ului cu neuroștiințele. La fel si în Interstellar (2014), unde se avântă până la "orizontul evenimentelor", din preajma găurilor negre și speculează pe tema radiației Hawking. Da, ne putem întreba dacă realitatea pe care o percepem senzorial nu este doar o iluzie creată, on-line, de creier. Și da, visul este o realitate creată, off-line, de același creier care lucrează în acest caz cu memoria și imaginația. La cele de mai sus, Nolan adaugă, desigur, bogata sa imaginație artistică. Are într-adevăr grijă să explice, suficient de repetat încât să ne intre bine-n cap, care e ideea.. Și nu uită că americanul e mare amator de acțiune.. Am fi tentați să credem că a cedat presiunilor Hollywood-ului, dacă n-am ști că filmul ăsta, ca și majoritatea celorlalte, este realizat de propria companie de producție(Syncopy Films), el și soția (Emma Thomas) fiind principalii producători.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
White.Lily pe 05 August 2010 21:29
Inception - instructiuni de folosire:
1. ATENTIE! Acest film necesita o atentie sustinuta.
2. Urmariti filmul la o ora rezonabila si odihniti (asta daca nu cumva sunteti o pasare de noapte si functionati mai bine pe timp nocturn).
3. Inarmati-va cu rabdare si nu care cumva sa scapati vreun detaliu.... caci s-a rupt filmul.
4. Nu cautati sa intelegeti efectiv filmul si nu incercati acasa procedeul. Oricat de mult ati incerca sa va conectati unul la altul tot nu veti reusi sa patrundeti in visul celuilalt. Nu de alta,dar sa nu fiti dezamagiti, ca in cazul unora care erau convinsi sa planeta Pandora din Avatar chiar exista.

Lasand gluma la o parte, filmele lui Nolan raman filmele lui Nolan iar Inception nu face exceptie.
Datorita duratei de aproape 2 ore jumate cat si a actiunii foarte complexe si antrenante unora li se va parea prea lung, altora… citeşte

217 95
rob3rt_89 pe 7 august 2010 11:31
pe mine m-a captat de la inceput.....bune observatiile
White.Lily pe 16 iulie 2013 08:39
Thank you very much! ;)
claudiu7boss pe 17 Aprilie 2010 17:44
Leonardo DiCaprio se joaca cu mintile nostre, dupa Shutter Island acum Inception, daca te uiti la ambele devi nebun de legat :)
119 70
trancegirl pe 13 iunie 2010 12:12
si uite cum comentariul tau m-a convis sa vad Shutter Island :)
spanac2015 pe 27 ianuarie 2013 19:40
2 cuvinte : MOTHERFUCKING AWSOME!!!
-sebastian- pe 09 Iunie 2010 18:56
daca vezi un film cu DiCaprio ai cel putin garantia ca vei vedea un film bun...
personal pe mine niciun film cu DiCaprio nu m-a dezamagit asa ca astept acest film cu nerabdare...cu siguranta va merita

71 65
Arpad pe 29 februarie 2024 17:53
Leonardo di Caprio este un actor excelent (mai cu seamă în roluri de tânăr rebel). The Revenant a fost însă cel mai idiot film pe care l-am văzut. Și acum regret fiecare cent cheltuit pe bilet.
heathaddict79 pe 17 Martie 2010 13:34
CEL MAI ASTEPTAT FILM DIN 2010 - Your Mind will be the scene of the crime
Extraordinara combinatie ! Pentru mine, un film regizat de Christopher Nolan, cu o asemenea distributie (apreciez toti actorii - cast perfect), dar in special ideea de film regizat de Chris Nolan in care personajul principal e DiCaprio mi se pare mai mult decat interesanta. Filmele semnate de acest regizor intotdeauna m-au incantat din toate privintele si este cunoscut pentru faptul ca nu da gres la distributie. Cu sau fara dnl DiCaprio tot as fi urmarit cu nerabdare acest film, dar cand ma gandesc la prestatiile sale exceptionale din The Aviator, Catch Me If You Can, What's Eating Gilbert Grape si The Departed, asteptarea premierei Inception pare infinita. Si inca o data domnul Nolan imi dovedeste ca avem gusturi comune in materie de actori , genuri si scenarii de film. :))
69 75
heathaddict79 pe 29 aprilie 2010 12:19
De departe filmul pe care il astept cu sufletul la gura, este Inception. Distributia impresionanta, cu care ne-a obisnuit talentatul regizor Christopher Nolan in ultima vreme, nu lipseste nici aici. Pot spune chiar ca alegerile lui in ceea ce priveste cast-ul din acest Inception, sunt cele mai indraznete si interesante de pana acum. Si spun asta pentru ca ofera destul de mult timp de film unor actori tineri, la inceput de drum, care impart ecranul cu actorul principal, acesta avand o vasta experienta. Acesti actori despre care vorbesc sunt Joseph Gordon-Levitt (o nominalizare Glob de Aur) si Ellen Page (o nominalizare Oscar). Cu cat stim mai putin despre acest proiect cu atat ne dorim sa-l vedem mai mult si mai curand(cel putin asa e in cazul meu). Si ideea e sa stim cat mai putin posibil, ca experienta cinematografica sa fie unica. Nolan stie cum sa ofere un film inteligent pentru o masa larga, un film complex, ambitios, original , dar in acelasi timp uimitor si accesibil. Pot spune ca a reinventat blockbuster-ul intr-o vreme cand chiar aveam mare nevoie. Cine a vazut Memento, iar The Dark Knight l-au vazut la cinema, cu siguranta asteapta cu nerabdare noul sau film, care ne va face sa ne simtim ca intr-un roller-coaster.
mysweetdream pe 30 septembrie 2010 12:45
Di Caprio a jucat bine si in Shutter Island si Revolutionary Road.....dar in Inception...he is ZA BEST! :)
Christiano pe 29 Octombrie 2010 15:17
Fiv-ar filmul de râs...
...daca si asta e film misto...nu exagerez cu nimic, dar anul asta n-am vazut nici un film de calitate superioara, numai jigodii. Asta a pus capac, nu inteleg cum a luat 9,1 pe IMDB. Poate pentru ca prezinta o lume necunoscuta voua, a celor care stati cu fundul la office, dar va spun sincer ca e penibil in anumite momente : 1. inceputul filmului, cand actiunea era vis in vis ( nu mai intelegeai nimic, nush ce e asa cool la asta ), faptul ca se conectau printr-o masinarie la mintea cuiva ( se poate fara, credeam ca despre asta e vorba in film ), nivelul al 3-lea din mintea lui Robert Fischer, jur ca revedeam Delta Force 2 sau 3. Una peste alta un film aiurit, cu care nici nu merita sa-ti bati capul.
57 49
CosminHorrorMaster pe 31 august 2011 20:47
tu esti cam bou, nu crezi
danutzpop pe 4 ianuarie 2021 20:55
Ma gandeam eu ca e asa, din tot ce am citit pe aici despre film si acum ma bucur ca mi-ai confirmat faptul ca as pierde timpul cu asa ceva.
karina_justme pe 30 Iulie 2010 00:03
Inception-cel mai bun film pe care l-am vazut
Inception e de departe cel mai bun film pe care l-am vazut.De la cast la originalitatea actiunii,pana la efecte speciale si scenariu,totul e gandit pana in cele mai mici detalii...
E un film care NU trebuie ratat.
Genial!

45 48
mysweetdream pe 30 septembrie 2010 12:47
Subscriu...eu l-am revazut aseara.E recomandabil sa-l vezi de 2 ori k sa prinzi toata ideea.F marfa
danutzpop pe 4 ianuarie 2021 20:56
din like-uri pare sa merite sa NU iti pierzi vremea cu el.
claudiu-daniel-lugoj pe 25 Iunie 2009 12:33
claudiu-daniel lugoj
cred ca va fi un film reusit mai ales ca e regizat de christopher nolan si joaca si leonardo di caprio si nu in ultimul rind e si un sf.
36 77
bill pe 2 august 2010 00:36
......................si nu si mai in ultimul rand e si...tradus!!!!!!!hahaha
d8mihai pe 6 ianuarie 2015 15:44
Ovidiu, depinde si in ce mediu ti-ai facut copilaria daca intelegi ce vreau sa spun.... uneori e prea tarziu.
bogdan118 pe 22 Iulie 2010 22:24
wowowowowowoow
am vazut filmu si cum am spus nolan nu dezamageste ba chiar intrece asteptarile vizionare placuta merita cinema eu nu am mai avut rabdare WOW
29 41
After_Eight pe 14 februarie 2012 22:07
wow
noctilucent pe 25 Iulie 2010 16:13
vazut
Am vazut aseara filmul la cinema in Belgia. La fel de mare precum Matrix, un film care va ramane probabil in manuale! Am acordat fara ezitare nota maxima. Mergeti va rog sa il vedeti stiind cat mai putin posibil inainte!
29 45
ElDorado pe 19 ianuarie 2011 17:25
Nici pe departe ca "The Matrix" care este mult peste.
After_Eight pe 14 februarie 2012 22:03
Ba tu visezi buei, El-Dorado-del-Fuego are dreptate. Din Matrix macar mai pricepi ceva .Plus ca tipa aia in latex de mai mult tace , e super-mega-hot.
psihologu pe 13 Aprilie 2010 22:06
OK
Nolan e un regizor bun dar este cu siguranta sumbru. Nu stiu de ce, dar o parte din mine il vede inca in atmosfera aia apasatoare din Gotham City si din pacate, simt ca nu se poate detasa. Nu spun ca Inception trebuia sa aiba loc pe Campiile Elizee si in jur sa zburde inorogi si fluturasi, dar tenta permanenta de gravitate excesiva tinde sa ma oboseasca la un moment dat.

Ca o concluzie finala despre Inception, merita vazut o data si daca simti ca ti-a scapat ceva pe drum, chiar si o fractiune despre care simti ca nu ai inteles cum a intrat in puzzle, atunci ia filmul de la inceput. La sfarsit o sa cazi pe ganduri si probabil o sa iti pui intrebari despre propriile tale vise si o sa cauti adanc in subcontient idei ascunse care te macina precum un cancer.

26 41
AngiJolie pe 10 august 2010 18:17
si asa a si facut !
After_Eight pe 14 februarie 2012 22:03
yeeeeey ! :)))
LUPAN CORNELIU BLOG pe 25 Ianuarie 2010 17:00
INCEPTION SE ANUNTA A FI TAREEEEEEEEE
Leondardo DiCaprio joacă rolul principal în acest film despre al cărui subiect nu se ştie mai nimic sigur. Promovat drept un thriller a cărui acţiune are loc “în arhitectura minţii”, Inception îl are în vizor pe Cobb, preşedintele unei multi-naţionale cu domeniu de activitate incert. Cobb se trezeşte şantajat de un [...] citeşte
22 57
Eustake pe 31 Iulie 2010 14:58
Nolan nu se dezminte!
Atentie, contine spoiler-uri usoare!

Christopher Nolan este regizorul deceniului, fara indoiala! Cu filme ca Memento (2000), The Prestige (2006) si cele doua filme din reboot-ul seriei Batman (Batman Begins in 2005 si The Dark Knight in 2008), Nolan isi merita cu prisosinta aceasta distinctie. Nu a dezamagit, practic, niciodata, iar calitatile sale de scenarist il ajuta enorm in imbinarea povestii promitatoare cu punerea in scena a ei. Iata ca in 2010, dupa succesul rasunator cu The Dark Knight, Inception se impune ca unul dintre cele mai bune filme ale acestui an.

Si de aceasta data, Nolan ne arata ca poti sa creezi un film cu adevarat inteligent, profund si original si cu un buget mare, presat de nevoia de a investi in efecte speciale, in scene de actiune, in casting de prima clasa care sa atraga spectatori. Filmul isi merita banii pe deplin si poate sa… citeşte

19 39
After_Eight pe 14 februarie 2012 22:05
extrordinar commentul, m-a facut sa casc de la primul rand. Plafar o sa dea in curand faliment de cand cu postarile tale, pretene. :))
Eustake pe 16 februarie 2012 12:27
Imi pare rau ca n-am putut sa il fac mai interesant pt tine :) Dar mersi, o sa incerc sa imi mai schimb stilul.
lelu pe 02 Ianuarie 2010 23:21
:)
cum vine faza cu voturile daca inca nu s-a lansat?
poti sa-ti spui parerea despre film din trailer?
si astia de la cinemagia nu ofera pasibilitatea de a da comentarii fara a da o nota
:-?

19 66
CinemaBoy pe 25 martie 2010 21:52
Ati devenit plictisitori deja ,am spuso o data., de doua ori, dar pana cand ? Nu mai dati comentari de genu doar pentru a primi plusuri.
After_Eight pe 14 februarie 2012 22:04
care voturi ? Se da bre ceva ?!
ionutt- pe 04 August 2010 16:08
BUN
mdea..am fost si eu sa`l vad, ca vad ca`i la moda acum sa mergi la cinema :)) .
N`am sa fac pe criticu` ca nu le am.. cat mai scurt ,10 pentru idee, 8 pentru felul in care a fost transpusa ideea in film, per total 9 si deocamdata cel mai bun film de anu asta. Mergeti si`l vedeti !

18 36
alina_stroila pe 13 august 2010 15:04
nu-i la moda sa mergi la cinema :).. e la moda sa vezi filmul in cele mai bune conditii ... si sa ai nitzel respect pt tine..Foarte faina notarea!
ionutt- pe 29 august 2010 12:53
da ma stiu, eu o dadusem mai in gluma asa :)
ciobotaru pe 31 Iulie 2010 23:11
nota 9.5
prima data m-a plictisit putin pentru ca ideea e asemanatoare cu cea din MATRIX , cel putin la inceput , dupa aceia povestea devine din ce in ce mai captivanta si chiar reuseste sa te tina cu sufletul la gura , s-a cam exagerat putin cu efectele speciale prin unele parti , cred eu , doar ca sa aduca cat mai multi bani la incasari , insa , scenografiea este buna , muzica superba , actorii sunt incredibili , in frunte cu ken watanabe care joaca extrem de bine , costumele sunt inpresionante , deci o super-productie care uneori reuseste sa te lase fara cuvinte , merita vazut !
18 39
leo26 pe 28 decembrie 2010 16:49
Eu am vazut acest film din alt unghi si dintr-o alta perspectiva. Arhitectul il putem numi si Noua Ordine Mondiala, unde ei pot intra in subconstientul nostru, sa ne controleze, unde iti poate creea propia lor realitate, si sa te poarte din vis in vis pana te innebunesc detot, devenind un om manipulat din toate punctele de vedere, devenind un sclav asa cum vor astea sa ne faca, implantand un cip pe mana dreapta sau pe frunte, detinand un control total asupra mintii, stiind tot intrand in subconstient si vor fi spargatori de vise, si tu vei da cu titirezul sa afli daca esti in realitatea lor sau a ta.Vei vrea sa elimini tot si sa traiesti cu propriile tale idealuri dar nu vei putea deoarece te-ai vandut ti-ai dat mintea si sufletul devii un sclav un om derutat, haotic, un sclav, si nu vei fi conectat la un aparat si la satelit , si iti va creea visuri chiar asa vis in vis sa te nauceasca, sa te innebuneasca complet.Vei devenii slavul lor.
Caktus pe 30 aprilie 2020 23:40
Matrix e pistol cu apa pe langa Inception

Spune-ţi părerea despre Inception

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Inception
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells