Cinematografele vor fi închise în București „cel puțin în următoarele șapte zile”

de Marina Florea în 7 Oct 2020
De la 1 septembrie, sălile de cinema din România funcționau cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID-19

Miercuri au intrat în vigoare restricții ce vizează și cinematografele, ca urmare a creșterii semnificative a cazurilor de COVID-19 în capitală. Astfel, „activitatea sălilor de spectacole, concerte și alte asemenea este interzisă. Când rata [de îmbolnăviri - n.red.] va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități”.

Prefectul Gheorghe Cojanu a anunțat marți după-amiază că se vor închide restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrelele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc din București. „Aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie”, a precizat prefectul capitalei. 

De la 1 septembrie, sălile de cinema din România funcționau cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID-19. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, s-a înregistrat o scădere de peste 60% a încasărilor în majoritatea sălilor de cinema. În țara noastră, un blockbuster precum Tenet a fost văzut în weekendul premierei (18 septembrie) de doar 12.696. Prin comparație, Inception era văzut la debut de 34.469 români, iar Interstellar - al aceluiași Christopher Nolan - de 58.492 în weekendul premierei.

Toate cinematografele din România au fost închise miercuri, 18 martie, pe o perioadă „nedeterminată”. Măsura de închidere a tuturor cinematografelor, anunțată pe 17 martie, făcea parte din efortul guvernanților de a stopa propagarea coronavirusului pe teritoriul țării noastre.

Exploreaza subiecte similare:

Tenet, Christopher Nolan, Inception, Interstellar

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 10 octombrie 2020 11:38
+Râmnicu Vâlcea, Iaşi, Galaţi.
filmonline pe 11 octombrie 2020 18:58
Descărcați aici o copie excelentă a filmului HD4K 2020-2021
Puteți vedea acest film complet în calitate pe acest site: DEPELISPLUS-TV.BLOGSPOT.COM

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells