Efectul Tenet. Top 18 filme confuze

de Marina Florea în 19 Oct 2020
Inception, al aceluiași Chrisptopher Nolan, este filmul care cea mai neclară intrigă

Tenet este în a cincea săptămână de rulare pe marile noastre ecrane și a fost văzut în România de peste 60.000 de spectatori. SF-ul a fost catalogat ca „cel mai ambițios proiect al lui Christopher Nolan”, dar - totodată - un film „ca un cub Rubik”, „confuz”. Criticii de film au mărturisit că a fost nevoie să vadă producția de mai multe ori pentru a înțelege intriga încâlcită. Cinemagia recomanda, chiar, „încearcă nu să-l înţelegi, ci să-l simţi”. Explicații legate de momentele-cheie ale filmului au fost căutate pe net de mulți spectatori.

În acest context, Onbuy.com a analizat o listă de filme care - conform unor articole anterioare - au fost catalogate ca fiind confuze și s-a folosit de uneltele de cercetare online SEMrush și Ahrefs, pentru a găsi ce căutări s-au făcut pentru explicarea de intrigi de film sau analiza de producții. Termenii căutării pe care i-au avut în vedere Onbuy.com au fost „final explicat”, „semnificația filmului”, „intrigă”, „snopsis”, „analiza filmului” iar rezultatele au fost publicate săptămâna trecută.

Inception este filmul care cea mai neclară intrigă, cu cel mai mare potențial de a-i face confuzi pe spectatori, 80.090 de căutări lunare fiind înregistrate cu privire la intrigă. Shutter Island derutează lunar 55.700 de persoane cu povestea sa, iar clasicul horror The Shining încă face ca 48.950 de oameni să ceară lunar explicații cu privire la derularea evenimentelor și semnificația lor.

Studiul mai arată că 41% dintre cei care nu au înțeles intriga văd filmul de trei sau patru ori înainte să se clarifice asupra poveștii, iar atunci când revizionarea nu clarifică intriga, 71% dintre spectatori apelează la YouTube pentru a urmări analiza filmului. Iată mai jos clasamentul complet. Tenet nu a intrat în top din cauza recentei sale lansări.

 Iată ce filme sunt într-atât de confuze încât să îi determine pe spectatori să caute pe net explicații cu privire la intrigă:

Exploreaza subiecte similare:

Tenet, Inception, Shutter Island, The Shining

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells