Brave, victorie maximă în SUA

de Cristina Grigore în 25 Iun 2012
Brave, victorie maximă în SUA

Roşcovana prinţesă Merida, protagonista animaţiei Pixar Brave, a ţintit sus şi a ţintit bine. Filmul a debutat în Statele Unite cu 66,7 milioane de dolari şi s-a instalat astfel pe primul loc al box-office-ului din această săptămână.

Povestea prinţesei scoţiene care încearcă să-şi schimbe soarta a însemnat pentru Pixar primul film în care rolul central i-a revenit unei eroine (prinţesa modernă, creată pe gustul tinerei generaţii), dar şi cel de-al 13-lea film al studiourilor ce se lansează direct pe locul întâi. În topul ultimelor săptămâni, Brave a fost întrecut la încasările primului week-end doar de The Avengers, atât Prometheus, Snow White and the Huntsman, cât şi Men in Black III obţinând între 50 şi 56 de milioane de dolari.

Cea de-a doua lansare a sfârşitului de săptămână a fost Abraham Lincoln: Vampire Hunter, cu 16,5 milioane de dolari încasări. Pelicula fantastică de acţiune ce-l transformă în vânător de vampiri pe cel de-al 16-lea preşedinte american a intrat în top pe locul trei. Pe doi trece ocupantul locului întâi din ultimele două săptămâni, Madagascar 3: Europe’s Most Wanted, cu încasări de 20,2 milioane de dolari.

Prometheus coboară pe patru (10 milioane de dolari), urmat de Rock of Ages (8 milioane), Snow White and the Huntsman (8 milioane), That’s My Boy (7,9 milioane), The Avengers (7 milioane), Men in Black 3 (5,6 milioane) şi o altă debutantă a acestei săptămâni, comedia romantică cu Keira Knightley şi Steve Carell, Seeking a Friend at the End of the World (3,8 milioane de dolari).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 25 iunie 2012 14:24
Brave pare ceva gen Tangeld. Numai ca povestea e inspirata dintr-o legenda scotiana. Din ce am citit crtica filmul e cel mai slab de la PIXAR. Eu sunt foarte bucuros, inseamna ca o sa-mi placa foarte mult. De obicei animatiile laudate de critici nu m-au dat pe spate. Dar mai avem de asteptat pana in august cand are premiera la noi. Piratii apelor negre, gen bovoro, cei carora nu-i intereseaza sunetul, imaginea, 3D-ul se vor uita la el tras din cinema.
alex_il_fenomeno pe 14 iulie 2012 14:34
pare ceva bun de el , o alta animatie care te cucereste din prima .
xuta pe 22 iulie 2012 15:01
premiera e pe 17 august! Pana atunci am gasit suficiente detalii cat sa imi fac o parere si sa imi doresc sa il vad:www.neinfricata.ro
icloud pe 24 iulie 2012 09:00
e o animatie marca Pixar as aca orice ai spune despre el naspa, fanii inraiti vor sari pe capul tau. chiar nu ma intereseaza parerea criticilor, depinde f f tare de ce impresie imi lasa mie un film, iar eu sunt fun animatie, orice animatie....sigur imi va capta atentia!
xuta pe 29 iulie 2012 19:22
hihihi, in sfasritu vom vedea si un erou in rol feminin! Ma saturasem de Batman si Spiderman! Oricum Merida e altceva, povestea in sine e altceva!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells