Brave

(2012)

Neînfricată

Poster Brave Postere Brave

Sinopsis Brave

Mai mult
Brave trl HD

Brave este povestea încăpățânatei prințese Merida, fiica Regelui Fergus și a Reginei Elinor, o arcașă iscusită și o fire războinică, gata oricând să lupte pentru ceea ce își dorește. Decisă să își croiască propriul destin, Merida sfidează un obicei vechi de când lumea, stabilit de regii scoțieni, iar acțiunile nesăbuite ale Meridei provoacă haos și furie în întregul regat. Atunci când prințesa cere ajutorul unei vrăjitoare pentru a-și îndeplini dorința, un blestem…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Emma Thompson Emma Thompson Elinor (voce) Kelly Macdonald Kelly Macdonald prinţesa Merida (voce) Kevin McKidd Kevin McKidd lord MacGuffin (voce)
Luminița Gheorghiu Luminița Gheorghiu vrăjitoarea (versiune română) Robbie Coltrane Robbie Coltrane lord Dingwall (voce) Anca Sigartău Anca Sigartău dădaca Maudie (versiune română)
Julie Walters Julie Walters femeia înţeleaptă (voce) Alina Chinie Alina Chinie prinţesa Merida (versiune română) Billy Connolly Billy Connolly regele Fergus (voce)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Bear and the Bow

Produs de

Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures

Tip Ecran

3D

Distribuitorul international

Disney Pictures

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

SUA

Site oficial

Brave
Film disponibil pe DVD, Blu-ray în România

Box office Brave

Weekend premieră (13.08.2012)
  • Loc 1
  • Spectatori 42.245
  • Încasări (RON) 916.925,00
Total
  • Spectatori 166.382
  • Încasări (RON) 3.191.120,00
  • Încasări (USD) 896.868,36

Pe forum despre Brave

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
Brave/Neînfricată
StefanDo
20 nov 2012, 10:37
de cristina_84
12 6921

Părerea criticului

StefanDo pe 13 August 2012 12:33
Da, Brave este acel gen de film pe care un copil sau un adult îl vor privi cu plăcere. Arată minunat, are energie, umor şi o protagonistă voluntară şi convingătoare. Prin urmare e o idee foarte bună să faci o vizită la cinema pentru a vedea noua producţie Pixar, dar îţi spunem de acum: aşteaptă-te mai degrabă la un film cu prinţese Disney, pentru că Brave este categoric inspirat de lumea Micii sirene, a lui Rapunzel şi a popularului cuplu Frumoasa şi bestia.

Probabil ştii subiectul: în Scoţia Evului Mediu, Merida este fericita fiică a regelui Fergus. Este plină de viaţă, iar castelul familiei răsună de râsetele şi giumbuşlucurile ei. Când primeşte un arc, Merida arată clar că e mai interesată de tir decât de interminabilele lecţii de bună purtare pe care mama ei, regina Elinor (Emma Thompson), insistă să i le dea. Lucrurile se… citeşte

26 9

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Arlequinade pe 25 Iunie 2012 15:50
O poveste "traditionala" de la Pixar? In sfarsit!
Sper ca primele critici ale lui "Brave" sa aiba dreptate: sper ca filmul asta sa nu fie ca cele iubite de critici pe care le-a scos studio-ul respectiv. Sper sa fie un film complet diferit de standardul Pixar, pentru ca am o MARE problema cu ei si cu salata de varza pe care o numesc in mod normal "poveste". Da, salata aia de varza pe care criticii mereu o lauda si o premiaza la Oscar desi e PARTEA A 3-A a unei serii de filme in care "plot-ul" fiecaruia este identic cu cel de dinainte - si desi mai sunt inca cel putin 2 filme animate geniale in anul respectiv. Pixar a devenit studioul favorit al tuturor criticilor de animatie, iar daca indraznesti sa-i vorbesti de rau, fanii acestei companii (pentru ca au infricosator de multi fani inraiti) or sa te dea cu smoala. "Pixar can do no wrong". In afara de "Cars 2", desigur, caruia nici macar criticii pupincuristi nu i-au mai putut lua… citeşte
23 14
bovoro pe 30 iunie 2012 09:42
Asta e din categoria "cum sa scrii un comment-fluviu despre un film pe care nu l-ai vazut". Brava!
narcisson pe 24 decembrie 2012 01:47
@Arlequinade: Din ce vad, nu ai mai revenit cu comentariul dupa vizionarea filmului.
k-rissa pe 17 August 2012 15:05
una din cele mai frumoase animatii vazute vreodata!
22 10
viooras pe 18 august 2012 11:50
intr-adevar! e super :)
k-rissa pe 8 noiembrie 2012 09:05
How to train your dragon este preferata mea, intr-adevar este o animatie mai buna si povestea mai frumoasa :), dar si Brave mi-a placut foarte mult!
TheGreatQueenSeondeok pe 25 August 2012 13:27
O animatie foarte reusita! Nici n-am stiut cand a trecut timpul...
17 3
alali pe 06 Octombrie 2016 14:01
O superba poveste clasica, curajoasa si indrazneata pana la ... acea mica impertinenta..
Un film animat extrem de curajos. Are atata indrazneala si cutezanta incat trece foarte sublim de la curaj la impertinenta. Insa doar intr-o singura ocazie punctuala apare acest tip de anomalie. Bine ca e numai atat! (referire la momentul in care "vrajitoarea inregistrata" isi prezinta meniul disponibil cu toate optiunile sale, aducand aminte de un robot telefonic modern). Acest episod se vrea probabil unul amuzant, dar nu e deloc asa.
Si stau si ma intreb: Daca tu regizor, reusesti sa creezi o asemenea atmosfera incat chiar si orice adult privitor este vrajit de lumea de poveste pe care o propui spre vizionare, de ce oare incerci acest artificiu neinspirat care sa il smulga pe acesta, intr-un mod atat de brutal, din placuta transă in care era intrat si pe care o gusta cu bucuria unui copil? Serios ca nu inteleg ce anume s-a vrut cu acest moment futurist introdus intr-o lume… citeşte

16 1
psihologu pe 19 August 2012 08:25
Brave: printesa razboinica cu parul de foc
Cei care spun ca Brave nu e in linia indraznelii cu care Pixar ne-a obisnuit uita ca printesele celor de la Disney aveau in comun pasivitatea, lamentarile si hainele dragute. Brave da peste cap aceasta imagine.

Cea mai recenta creatie marca Pixar ajunge in cinematografele din Romania cu o intarziere de aproape doua luni fata de premiera din Statele Unite. Copiii, carora s-ar putea sa li se fi lungit urechile asteptand, si parintii lor au insa motive de bucurie: Brave e o poveste accesibila, spusa extrem de eficient, cu un mesaj despre cum sa-ti gasesti propriul drum chiar si atunci cand el se abate de la cutumele sociale.

Suntem in fata primului lungmetraj animat Pixar care isi alege o protagonista, nu un protagonist, se centreaza pe o relatie cu nabadai dintre doua personaje feminine, mama si fiica, si spune o poveste petrecuta inapoi in timp. Suntem in… citeşte

12 7
narcisson pe 24 decembrie 2012 01:50
Foarte frumos punctat, thumbs up!
Rosanita pe 14 August 2012 09:18
merita vazut!
Am vazut filmul acum o saptamana, in avanpremiera!Ce pto sa va spun e ca am ras si m-am simtit bine vazand aceasta animatie:) merita sa mergeti la cinematograf sa il vedeti in format 3D.In plus, coloana sonora e superba!
10 4
dorel_2013 pe 19 decembrie 2012 09:46
Film de nota 10 ! Dar fiecare cu gusturile lui ! eu lam vazut si miau cam dat lacrimile pe la sfarsit un film pentru toate generatiile
zarina pe 17 August 2012 16:48
Lectiile sunt povesti
Infometate de cultura animata care se lasa greu, caci anuntata cu surle si trambite, animatia Disney NEINFRICATA in sfarsit a poposit pe al nostru ”plai cu boi”, am plecat cu mic cu mare sa-l sorbim din priviri pe acest film despre o printesa curajoasa si naravasa asa cum avem si noi pe-acasa.

Neinfricata printesa Merida, intaia nascuta a regelui Fergus, o roscata cu parul rebel ca si caracterul sau pur sange scotian, invata ca poti sa-ti creezi propriul destin si nu doar sa-l accepti supus, ca poti schimba traditia daca aceasta te face nefericit. Si noi odata cu ea am invatat ca ”povestile sunt lectii”, ca poarta in ele adevarul si experienta celor care le-au trait candva, ca mandria creaza nefericire, suferinta si rupturi care se pot repara doar cu fire de suflet si iubire. Cu totii gresim, si copiii, si parintii, chiar si nevinovatele animale, important este sa… citeşte

9 3
TIM01 pe 17 August 2012 21:55
Super!!
Un film reusit, deconectant....mi-a placut foarte mult! A reusit sa imbine animatia cu un subiect atractiv..e intr-adevar pentru toata familia!!
6 1
CullenA pe 14 August 2012 19:49
Super
Un film frumos, un echilibru intre actiune si umor si imi place engleza cu acel accent (scotian parca) pe care o vorbesc personajele! :)
6 2
Srdjan pe 06 Noiembrie 2012 16:29
Nu stiu cum cei de la Pixar fac,dar aproape de fiecare data reusesc sa imi atinga o latura pe care nu credeam ca o am,sau e undeva bine ascunsa.Reusesc foarte bine sa combine umorul cu dramatismul si deasemenea te fac sa inveti unele chestii prin temele alese.Oamenii astia au o imaginatie incredibila si fac o treaba de minune,unde pun ei mana,iese aur.Exceptand Cars 2 si eventual Cars,care au fost bune dar nu au reusit sa ma faca sa le "simt",restul care mi le amintesc sunt niste opere de arta zic eu.Nu ma asteptam la ceea ce am vizionat dar m-a surprins placut.Multe nu prea am ce sa zic,personajele simpatice,doar ca mi s-au parut cam ciudate,nu neaparat intr-un sens rau,accentele cu care vorbeau actorii.Si totusi,de departe ramane inca favoritul meu Wall E urmat de Bug's Life.
5 0
cosmin742000 pe 05 Noiembrie 2012 10:31
Mie mi-a placut aceasta animatie pixar .Are poveste , are si mult umor , are si un personaj principal charismatic , este desenatafoarte frumos , are o coloana sonora superba.Despre cei care spun ca se asteptau din trailere sa fie "o infuzie de actiune" * (cu mentiunea ca a avut destule actiune , poate chiar prea multa cauza din care i-am si dat 8 in loc de 9) si despre cei care au anumite asteptari de la film , asteptari datorate exclusiv reclamelor le zic doar atat , reclamele , publicitatea si promovarea in general sunt unelte facute sa prosteasca (in sensul de sa fraiereasca ) pe oameni (sa nu zic prosti) .Va zic asta eu care sunt licentiat in marketing.
5 1
interconect_30 pe 12 Noiembrie 2012 11:37
Povestea este frumoasa iar imaginile sunt sublime cu tehnologia de astazi incat totul pare atat de real !
4 0
Razel pe 11 Ianuarie 2012 12:00
Am o parere buna despre acest film ^_^ cred ca o sa imi placa.Trailer-ul mi-a placut mult sper sa imi placa si filmul.
4 6
Audrey19 pe 18 Aprilie 2012 10:04
mie nu imi place deloc cum sunt realizate personajele nici pe departe nu arata disney-pixar ci mai degraba dreamworks...incep sa-i strice treaba lui walt disney.Ok am inteles e o poveste fun dar mi-ar fi placut daca ar fi respectat tipologia personajelor...o sa astept sa-l vad...poate o sa-mi placa
4 16
dorel_2013 pe 19 decembrie 2012 09:48
normal ca tie nu iti place audrey 19 ! pentru ca nu sti ce e ala un film cu adevarat frumos ! poate pe viitor iti vei da seama daca vei mai vedea astfel de filme !
Vokial pe 01 Septembrie 2012 20:15
publicitatea, mama comertului
un film care se anunta o infuzie de actiune 3d a devenit un alt film cu puberti/adolescenti, intr-un decor de basm, ce-i drept - magie si dorinta de a schimba ceea ce nu-ti convine, dar care se doveste de neinlocuit - mama! ca orice animatie, frumos in 3d, cateva momente haioase si... cam atat! vot mic din cauza asteptarilor - in rest= film de week-eng, vorba aia:ag!
3 9
Yasmina001 pe 9 octombrie 2012 13:28
Subscriu.
cosmin742000 pe 5 noiembrie 2012 09:59
Pt infuzia amintita de actiune exista (prea) multe alte filme pentru prepuberi si adolescenri:) sau numai pt prepuberi si adolescenti

Spune-ţi părerea despre Brave

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Brave
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells