TV: şapte filme de văzut în săptămâna 9-15 ianuarie 2017

de Ştefan Dobroiu în 9 Ian 2017
Producţii de toate genurile în programul televiziunilor

Vineri am vorbit despre cele patru premiere ale săptămânii, iar astăzi trecem în revistă şapte filme de văzut la TV în următoarele şapte zile. Iată mai jos recomandările noastre.

My Week with Marilyn/O săptămână cu Marilyn (2011)
luni, 20.30, Pro Cinema
Este filmul care l-a adus pe Eddie Redmayne în atenţia Hollywood-ului. În timpul filmărilor la Prinţul şi dansatoarea, Marilyn Monroe simte că nu mai poate şi fură o săptămână departe de platouri, de presa de scandal şi de tot ce înseamnă Hollywood. Alături de ea este Colin Clark (Redmayne), tânărul angajat de Laurence Olivier pentru a avea grijă de Marilyn. Pe memoriile acestuia se bazează şi acest film biografic care i-a adus lui Michelle Williams o mulţime de premii. Emma Watson, devenită un star mondial datorită francizei Harry Potter, apare într-un rol secundar.

La grande bellezza/Marea frumuseţe (2013)
luni, 22.10, TVR2
Câştigătorul din 2014 al Oscarului pentru Cel mai bun film străin spune povestea lui Jep Gambardella (Toni Servillo), care îşi rememorează tinereţea plină cândva de pasiune. Acum blazat şi lipsit de direcţie, Gambardella străbate oraşul Roma, întâlnind o întreagă menajerie de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali, dar şi delincvenţi. Paolo Sorrentino a câştigat şi Globul de Aur, dar şi premiul BAFTA pentru acest film, care i-a deschis şi uşile pentru realizarea apreciatului serial The Young Pope.

Me, Myself & Irene/Eu, cu mine şi Irene (2000)
marţi, 22.15, Pro TV
Eu cu mine şi Irene a fost un adevărat hit în anul 2000 şi reprezintă un mediu cât se poate de nimerit pentru umorul ireverenţios atât de familiar al fraţilor Farrelly. Eu cu mine şi Irene a reprezentat şi revenirea lui Renée Zellweger în atenţia publicului larg, actriţa având parte de câteva insuccese după filmul care a făcut-o celebră, Jerry Maguire (1996). În această comedie Jim Carrey dovedeşte că-şi controlează perfect mimica: schizofrenicul Charlie şi alteregoul său Hank sunt cât se poate de diferiţi, iar “interacţiunile” lor sunt o sursă inepuizabilă de umor.

Notorious (1946)
miercuri, 20.10, TVR2
Unul dintre cele mai cunoscute filme ale lui Alfred Hitchock, Notorious are în centrul atenţiei un cuplu de zile mari: Cary Grant şi Ingrid Bergman. Bergman este Alicia, fiica unui spion nazist recrutată de agentul Devlin (Grant) să se infiltreze într-o organizaţie nazistă din Brazilia la scurtă vreme după Al Doilea Război Mondial. Faptul că organizaţia este condusă de Alex (Claude Rains), un fost iubit din trecut al Aliciei, va cântări greu în povestea de dragoste ce se înfiripă între aceasta şi Devlin.

Ip Man (2008)
miercuri, 21.20, AMC
Până ca Wong Kar-Wai să exploreze ultrastilizat viaţa maestrului artelor marţiale, iată că a apărut acest film biografic, mult mai puţin cunoscut, dar extrem de apreciat de fanii filmelor cu arte marţiale şi ai poveştilor de viaţă motivaţionale. Direct proporţionale cu neîntrecuta sa pricepere în luptă erau modestia şi compasiunea maestrului, calităţi ce-i vor fi puse la grea încercare atunci când Japonia invadează China, iar oraşul Fo Shan este lăsat pradă foametei. Obligat să devină miner pentru a-şi întreţine familia, maestrul va fi convins de ocupanţii japonezi să participe din nou la confruntări în ring.

Prisoners/Prizonieri (2013)
vineri, 20.30, Pro TV
Puţini sunt regizorii în stare să ofere hit după hit, precum canadianul Denis Villeneuve. Înainte de Blade Runner 2049 (aşteptat la anul), excelentul SF Arrival şi action-ul Sicario, Vileneuve semna în 2013 Prisoners, un intens thriller cu Hugh Jackman în rolul principal. Actorul îl interpretează pe tatăl unei fetiţe care dispare fără urmă, împreună cu prietena ei cea mai bună. Nemulţumit de modul cum poliţia se ocupă de caz, eroul va lua problema în propriile mâini, cu rezultate dramatice pentru toţi cei implicaţi. Unul dintre cele mai lăudate thrillere ale anului 2013.

Brave/Neînfricată (2012)
sâmbătă, 20.00, Antena 1
Considerată prima prinţesă Pixar (în comparaţie cu liota de prinţese Disney), Merida este o scoţiancă de viţă nobilă şi neîntrecută în mânuirea arcului. Rebelă şi excedată de eforturile mamei ei de a-i găsi un soţ, Merida se răzvrăteşte şi intră în bucluc, ajungând să-şi arunce familia într-un groaznic pericol. Deşi filmul suferă din cauza unei poveşti previzibile şi foloseşte o reţetă specifică animaţiilor Disney, el dovedeşte încă o dată că cei de la Pixar rămân neîntrecuţi în crearea de imagini fabuloase, un adevărat răsfăţ pentru ochi.

Ce film vei vedea săptămâna aceasta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

My Week with Marilyn, Michelle Williams, Eddie Redmayne, La grande bellezza, Me Myself & Irene, Notorious, Cary Grant, Ingrid Bergman, Ip Man, Prisoners, Denis Villeneuve, Hugh Jackman, Brave

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 9 ianuarie 2017 15:54
Calauza, pe Cinemax 2, diseara

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells