Recomandări TV. Muzical, SF, film de război, parodia filmului Fifty Shades of Grey şi Tarantino

de Gloria Sauciuc în 26 Iun 2017
Nu ezitați să accesați Rubrica „TV” pentru oferta completă a posturilor de la noi

Ziua de luni este, așa cum v-am obișnuit, a Recomandărilor TV. Iată, așadar, o serie de filme pe care noi le vom urmări în următoarele seri ale acestei săptămâni. Desigur, oferta canalelor TV de la noi este mult mai variată în titluri și genuri.

Film muzical. Begin Again (2013)
Luni, 26 iunie, ora 17:55, TV1000
Dan Mulligan (interpretat de Mark Ruffalo), un bărbat care lucrează în domeniul înregistrărilor muzicale se află în impas atât cu căsnicia și cariera, cât și în relația cu fiica sa. Dar în acest moment disperat al vieții sale, el aude o melodie extrem de expresivă, cântată de către Gretta (Keira Knightley), o muziciană necunoscută, care se află pe punctul de a-și abandona cariera artistică, din cauza inimii rănite și a frustrării. Ei sunt o pereche ciudată, formată într-un moment de inspirație și disperare, care devine un parteneriat muzical și apoi o adâncă prietenie, care le va schimba complet viața.

SF. Snowpiercer (2013)
Marţi, 27 iunie, ora 23:30, Digi Film
Povestea (adaptarea romanului grafic Le Transperceneige al francezului Jean-Marc Rochette) este plasată într-un viitor în care, după un experiment scăpat de sub control pentru oprirea încălzirii globale, o nouă eră glaciară s-a instalat, ucigând aproape toată viaţa de pe Pământ. Singurii supravieţuitori sunt ocupanţii lui „Snowpiercer”, un tren uriaş pus
în mişcare de un motor perpetuum-mobile. O parabolă similară biblicei Arce a lui Noe, SF-ul are o atmosferă realmente apăsătoare şi paranoică, accentuată şi de mediul claustrant - un tren - în care supravieţuitorii sunt condamnaţi să trăiască. Regizorul Joon-ho Bong face convingător portretul acestei lumi a viitorului. Este ajutat creativ de scenografi,
designerul de costume şi directorul de imagine Kyung-Pyo Hong.

Război. Saving Private Ryan (1998)
Miercuri, 28 Iun 22:45, Paramount Channel
Realizat în 1998, cu Tom Hanks în rolul principal (regia Steven Spielberg), filmul surprinde atacul american de pe plaja Omaha din iunie 1944, în timpul debarcării din Normandia a trupelor americane, acţiune care a fost urmată de eliberarea Franţei ocupate de trupele germane. Filmul reconstituie cu realism momentul istoric: lupta Aliaţilor contra trupelor germane este una disperată, victimele fiind numeroase. În acest context, o mică trupă de soldaţi primeşte o misiune aproape sinucigaşa: să îl ducă acasă cu bine pe soldatul Ryan, ultimul supravieţuitor dintre patru fraţi, chiar dacă pentru mulţi dintre ei misiunea va aduce sacrificiul suprem. Filmul a luat mai multe Oscaruri pentru cea mai bună regie, cea mai bună imagine, cele mai bune efecte de sunet, cel mai bun montaj, cel mai bun mixaj de sunet.

Dramă. Jackie Brown (1997)
Joi, 29 iunie ora 21:30, TV1000
Pam Grier joacă rolul unei stewardese (Jackie Brown) care nu mai e la prima tinerețe, dar încă atrage privirile și, din nefericire pentru ea, o dată cu privirile atrage și atenția unor polițiști. Jackie transportă bani murdari pentru un traficant de arme, Ordell Robbie (Samuel L. Jackson), dar la unul dintre transporturi cade în plasa întinsă de agentul Ray Nicolete (Micheal Keaton) și polițistul Mark Dargus (Michael Bowen). Arestată și în fața perspectivei de a petrece ani buni în închisoare, șansa lui Jackie apare în persoana lui Max Cherry (Robert Forster), trimis de Ordell să-i plătească cauțiunea și să o ia de la arest. Max se simte imediat atras de ea și alege un drum ocolit pentru întoarcerea acasă.

Acțiunea se declanșează când Jackie începe un joc extrem de îndrăzneț, în care joacă ingenios cartea inocenței în timp ce reușește să-i asmuța pe toți ceilalți unul împotrivă celuilalt.   

Parodie.  Fifty Shades of Black (2016)
Joi, 29 iunie, ora 23:25, Digi Film
Un arsenal de părți anatomice dezgolite, apelative licențioase, mostre de rasism, glume sexuale, tabuuri date de pereți, gaguri se desfășoară în fața spectatorului. Fifty Shades of Grey şi-a făcut sieşi multe deservicii, aşa că ne va face plăcere să vedem parodia după popularul film. Vom fi la fel de sadici precum personajul Christian Grey și o să vă dezvăluim singurul moment genial din Fifty Shades of Black: în „camera roșie” a plăcerilor BDSM, Hannah (Kali Hawk) e legată fedeleș. Christian Black (Marlon Wayans) îi citește din romanul „Cincizeci de umbre ale lui Grey”... Ea suferă teribil - țipă, se zbate, și-l imploră pe Black să nu mai citească. Nu mai suportă această tortură! Nu are cum să-și acopere urechile și nici cum să-l oprească din citit...

Documentar. Bruce Lee, the Legend
Vineri, 30 iunie, ora 23:50, FilmCafe
Acest documentar este un tribut adus celui care a fost maestrul artelor martiale si al filmelor de gen, Bruce Lee.

Film biografic. Magician: The Astonishing Life and Work of Orson Welles
Sâmbătă, 1 iulie, ora 21:25, Sundance Channel
Filmul explorează viața și munca marelui artist de teatru, radio și film Orson Welles
     
Animaţie.  Brave (2012)
Duminică, 2 iulie, ora 20:00, Antena 1
Brave este povestea încăpățânatei prințese Merida, fiica Regelui Fergus și a Reginei Elinor, o arcașă iscusită și o fire războinică, gata oricând să lupte pentru ceea ce își dorește. Decisă să își croiască propriul destin, Merida sfidează un obicei vechi de când lumea, stabilit de regii scoțieni, iar acțiunile nesăbuite ale Meridei provoacă haos și furie în întregul regat. Atunci când prințesa cere ajutorul unei vrăjitoare pentru a-și îndeplini dorința, un blestem cumplit se abate asupra familiei regale. Astfel, Merida trebuie să dea dovadă de curaj și să-și folosească talentele și resursele pentru a dezlega
blestemul înainte să fie prea târziu. Pe măsură ce se luptă cu puternica vrajă, Merida devine o eroină și învață semnificația curajului adevărat.

Exploreaza subiecte similare:

Begin Again, Mark Ruffalo, Keira Knightley, Snowpiercer, Bong Joon Ho, Saving Private Ryan, Jackie Brown, Pam Grier, Samuel L. Jackson, Michael Keaton, Fifty Shades of Black, Bruce Lee the Legend, Magician: The Astonishing Life and Work of Orson Welles, Robert Forster, bruce lee, Orson Welles, Brave

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells