Alejandro González Iñárritu: cele mai intense momente din filme

de Gloria Sauciuc în 23 Mar 2011

Alejandro González Iñárritu, care s-a remarcat iniţial ca DJ, apoi ca cel mai tânăr producător de televiziune pe care l-a avut vreodată Mexicul, a reuşit la 36 de ani să primească o nominalizare la Oscar pentru violenta dramă Amores Perros, în care  luptele dintre câini - arătate în toată realitatea lor sângeroasă - erau o metaforă pentru emoţiile crude ale personajelor. 

Biutiful, cel mai recent film al lui Iñárritu, cu lansarea în România pe 25 martie, îl face pe spectator să stea faţă în faţă cu moartea, la fel de intens ca în Amores perros, şi aşa cum te făcea 21 de grame, într-un ritm mai lin - însă, asemenea curgerii inexorabile spre nefiinţă. La capitolul intensitate emotionala - Iñárritu reuşeşte să ne răvăşească în Biutiful, aşa cum o făcea şi în filmele anterioare: sunt câteva momente care ne invadează, care ajung la noi fără să mai poată întâlni vreo barieră a minţii. În 2007 devenea singurul regizor mexican care primea o nominalizare  la Oscar pentru Regie, cu filmul Babel.

Tocmai pentru că Alejandro González Iñárritu este în stare să creeze momente atât de intense, pentru că "lucrează" în spectator ca pe cord deschis, pentru că ne face să avem revelaţii, şi să preluăm trăirile personajelor, dedicăm acest articol celor mai intense scene din filmele lui. Atenţie, articolul conţine spoilere!

 

Afișează:
1 din 7

"Uxbal (Javier Bardem) este un personaj intens. Cunoaşte corupţia şi exploatarea, pentru că aceasta este lumea care îl înconjoară. Dar şi dragostea copiilor de care are grijă ca părinte singur. Uxbal nu vrea să piardă iubirea, ultima lui fărâmă de normalitate", explică regizorul.

Dincolo de intensitatea trăirilor personajului principal, Biutiful este presărat cu o mulţime de momente care vor mişca şi pe cei mai impasibili dintre noi. Cea mai emoţionantă scenă este finalul, pentru care desfăşurarea poveştii ne pregătise, dar care ne găseşte - totuşi - atât de... descoperiţi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 23 martie 2011 11:52
dintre toate filmele lui innaritu cel mai mult mi-a placut amores perros
un film destul de lung dar pe care l-am savurat in fiecare clipa si secventa

legolas05 pe 23 martie 2011 13:31
si mie la fel
Nicottine pe 23 martie 2011 14:27
Foarte slab articolul! In primul rand nu se poate scrie un articol atat de superficial pe o tema atat de complexa.Nu vad sensul! E ca un rezumat de clasa a 5-a.
Trist, Inarritu merita mai mult

zgubi pe 23 martie 2011 14:27
am vazut toate creatiile lui Iñárritu,mai putin noul sau film Biutiful.sa nu uitam totusi ca aceste scenarii au fost create de Guillermo Arriaga si in cea mai mare parte lui i se datoreaza succesul acestor pelicule.
jude pe 23 martie 2011 18:12
mi-a placut mult Babel..spre rusinea mea nu am vazut celelalte filme si nu pot sa comentez, dar o sa le vizionez neaparat...sper ca sunt la fel de bune.
Vorador pe 23 martie 2011 19:11
am vazut doar 21 Grams si Babel,sunt unele dintre preferatele mele.Incerc sa vad Amores perros ca am auzit ca e bun,dar inca nu l-am gasit.
wildinthecountry pe 23 martie 2011 19:25
@vorador,neaparat sa vezi filmul..nu o sa iti para rau
o sa iti placa mai mult decat babel si 21 grame combinate

Radu1711 pe 23 martie 2011 19:30
imi place actorul este foarte bun
moonlily pe 23 martie 2011 19:54
Eu am vazut numai Babel. Mi-a placut.
Articolul nu-i bine facut. In filmul Babel se ancheteaza moartea mamei lui Chieko, nu a tatalui.

Gloria pe 24 martie 2011 11:15
Este anchetat tatal, sinuciderea mamei, corect.
Gebeleizis pe 7 februarie 2012 04:44
Un regizor care se joaca cu sentimentele spectatorilor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells