Biutiful

(2010)

Biutiful

Poster Biutiful Postere Biutiful

Sinopsis Biutiful

Mai mult
Biutiful HD

Uxbal locuiește în sărăcăciosul cartier Santa Coloma din Barcelona și este implicat într-o serie de afaceri ilegale pentru a putea asigura celor doi copii ai săi un trai decent. Soția lui, Marambra, suferă de dedublare a personalității, prin urmare este irascibilă și labilă emoțional, are o aventură cu fratele lui Uxbal și este o mamă jalnică, motiv pentru care custodia celor doi copii a fost acordată soțului.

Având capacitatea de a comunica cu spiritele decedaților, Uxbal este adeseori plătit de…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
2 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Cha Cha Cha

Distribuitorul international

Universal Pictures

Distribuit in Romania de

Prorom , Transilvania Film

Țara

Spania, Mexic

Site oficial

Biutiful

Box office Biutiful

Weekend premieră (21.03.2011)
  • Loc 13
  • Spectatori 1.290
  • Încasări (RON) 19.345,56
Total
  • Spectatori 4.361
  • Încasări (RON) 66.530,00
  • Încasări (USD) 23.122,63

Părerea criticului

Gloria pe 05 Iulie 2010 12:37
Intimitatea cu moartea
Biutiful îl face pe spectator să stea faţă în faţă cu moartea, aşa cum te făcea 21 de grame, într-un ritm mai lin - însă, asemenea curgerii inexorabile spre nefiinţă, dar şi mai implicant. Imaginea e construită după o poetică a sordidului, nuanţele filmului sunt naturaliste, decupajul mai puţin nervos decât în filmele precedente, cu totul un film mai aşezat, mai ordonat. De data aceasta există un singur personaj şi povestea lui, plasat într-un singur loc - cartierul sărac al Barcelonei, şi vorbind cu toţi ceilalţi doar în spaniolă. E adevărat, apar şi alte naţii în film - chinezi exploataţi, somalezi imigranţi ilegali, dar totul se concentrează în aceeaşi poveste.

Javier Bardem reuşeşte un rol memorabil, transformându-se pe parcursul filmului într-un nou personaj. Pleacă de la un tip dur, sigur pe el, cu situaţia sub control,… citeşte

19 7
wildinthecountry pe 19 ianuarie 2011 14:13
cred ca gagica l-a vazut la ceva festival de film
sibinica pe 15 mai 2020 16:21
Un film excelent, care intr-adevar iti lasa "urme pe creier", dar si in suflet. Un film rascolitor, intens, trist, la care te mai gandesti mult timp dupa: Cine suntem, de unde venim si, daca avem doar o singura viata, de ce ne chinuim? Replica cu viata de dupa, este poate ca sa imblanzeasca dramatismul actual si sa intredeschida o fereastra spre o iluzorie alta lume mai buna. Un Javier Bardem de nota 10.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Pitbull pe 25 Martie 2011 04:14
Acelaşi Iñárritu - şi totuşi altul
"Biutiful" - Schimbare de registru
Acelaşi Iñárritu - şi totuşi altul

Mi-e greu să mă hotărăsc: pe de o parte, îl regret pe vechiul Alejandro Gonzáles Iñárritu, al celebrelor poveşti compozite, în care o coliziune rutieră sau un glonţ tras la întâmplare deveneau adevărate convergenţe fatidice între câte trei-patru direcţii epice complet separate, dar cu câte un filon comun care abia astfel ieşea la iveală - afectiv, favoritul meu rămâne "Amores perros" ( ;) firesc!), dar la nivel intelectual, sunt nevoit să mă înclin în faţa lui "Babel"; cât despre "21 grams", mi-a plăcut mult şi el, dar n-a tăiat atât de adâncă brazdă-n suflet; mă rog... Dar, pe de altă parte, mă şi bucur că s-a desprins de formula trilogiei sale de debut - fiindcă ar fi fost păcat să se manierizeze.
Dincolo de aceste considerente conjuncturale,… citeşte

15 7
mihaelatb pe 27 Februarie 2011 16:52
Intr-o Barcelona ce nu are nimic in comun cu cea din pliantele turistice, se petrece drama unui barbat.Barcelona in care se petrece filmul , este acea a strazilor marginase, a periferiei, a mizeriei dusa de imigranti dar si de localnici, a prostitutiei si a mortii care pluteste in aer, aducand intrucatva cu Anonimul venetian, doar ca aici neorealismul are acea "cruzime" intalnita la Bunuel. Viziunea este insa una tipic mexicana, conform careia " viata este un vis, iar moartea apare atunci cand ne trezim, este renasterea. Filmul, se cere cu siguranta revazut. Sper ca atunci sa am parte de o calitate mai buna a sonorului si a peliculei
13 4
wildinthecountry pe 10 martie 2011 10:05
astept sa il vad la cinema
psihologu pe 18 Decembrie 2011 15:09
Pentru: pretiosi si pretentiosi cinematografic
Pentru acest erou Inarittu a gasit optiunea de cast ideala. La prima colaborare a celor doi, Javier Bardem, cel mai in voga actor iberic al momentului, e demential in expresivitatea sa pura. E ludic, amenintator, agonizant, disperat, toate intr-unul singur. Traieste foarte mult pentru ca personajul sau nu poate sa vorbeasca deschis decat foarte rar. O face in fata mentorului sau spiritual cand varsa primele lacrimi si cu o tarfa intr-un club galagios. Sunt singurele momente cand isi permite sa lase garda jos ca sa-i vezi ranile.
Filmat din mana de Rodrigo Prieto, uneori strans lipit de corpul lui Uxbal incat sa-i simti respiratia, alteori larg cat sa vezi o fata a Barcelonei austera, murdara si intunecata pe care tursitii n-o zaresc nicicand, Biutiful lasa un gust amar (re)simtit multe zeci de ore dupa vizonare.

8 3
GabrielaSirbu pe 27 Martie 2011 19:37
Drama personala prin care trece personajul Uxbal ne pune in fata si o realitate mizerabila pe care nu trebuie sa ne fie rusine sa o privim, dar de care trebuie sa ne fie rusine - intregii omeniri - ca am creat-o si ca ea exista si ca am lasat ca termeni precum "civilizatie", "drepturile omului" si multi, multi altii sa devina doar simple cuvinte banale, prea des folosite doar in discursuri si care nu au nicio legatura cu realitatea.
8 4
sabinalin pe 28 martie 2011 17:45
Abia astept sa-l vad,mi-a placut foarte mult "Babel" si nu cred ca ma va dezamagi!
GabrielaSirbu pe 28 martie 2011 20:24
Nu, in nici un caz nu te va dezamagi.
aayana pe 24 Mai 2011 02:18
Un film amar și totodată strălucit. O dată pentru că smulge din realitate momentele crude și mai apoi, pentru albul de după. Inarritu e schimbat dar nu foarte mult. A păstrat esențialul (teme precum alienarea, nepăsarea în fața celorlalte ființe umane, indiferent de rasă) iar Javier Bardem candidează serios la lista cu actorii mei preferați.
7 3
Biutiful – frumosul mizerabil
CoolRank: 7/10
- atmosfera si entertainment: 7/10
- regie: 9/10
- actori: 9.5/10
- scenariu: 8/10
- montaj: 8/10
Nota IMDb: 7.6/10
Javier Bardem; Barcelona, un oras colorat plin de viata si de peisaje si cladiri minunate; doua turiste tinere si frumoase in cautare de aventura; toate adunate intr-o drama romantica plina de umor: asta e esenta filmului Vicky Cristina Barcelona care parca are loc intr-o lume complet diferita de filmul pe care tocmai l-am vazut.
Javier Bardem, Barcelona, un oras gri, urat si dur, plin de coruptie, crima si saracie sub fatada minunata pe care o vad ... citeşte

4 2
Pantaleon pe 13 Iunie 2011 22:45
Bun !
Un film bun, marca Innaritu, acet tanar si talentat regizor care a creat 21 Grams, Amores Perros sau Babel. Primul insa de o alta factura, regizat altfel. Cei care au vazut primele 3 enumerate s-au destins, au gandit ori s-au chinuit cu stilul incalcit al regizorului, cu taieturi si flash-backuri rar intalnite in cinematografie. Biutiful este insa un film altfel, un film care decurge lin, fara sa te stoarca de vlaga. E o drama bine facuta, care insa putea fi si mai buna decat este, ca orice film, de altfel, un film despre viata si moarte, fara o poveste inedita, fara ceva spectaculos. Subiectul e vechi de cand lumea, numai amprenta regizorala reuseste sa scoata ceva desosebit dintr-un subiect aparent banal. Un film de vazut, cam lung, inutil de lung, si care te pune pe ganduri, daca esti o fire meditativa sau, mai ales, daca il vezi intr-o pasa proasta a vietii.
4 3
into_the_labyrinth pe 26 Martie 2011 18:38
Nu ştiu cu ce idei sau aşteptări intră cineva la ”Biutiful”, dar la ieşire se va simţi cu siguranţă mai deprimat - şi, poate, punându-şi întrebări asupra sensului existenţial altfel decât o făcuse până atunci. Pelicula redă realitatea brută, plină de durere, violenţă, suferinţă şi probabil şi un dram de nebunie care însoţeşte destinele eroilor. Este un film inspirat dintr-o realitate sordidă, murdară, prăfuită, dar se face apel şi la anumite simboluri şi imagini cu valoare de metaforă, cum sunt şi cele care deschid (şi închid, totodată) realizarea lui Inarritu, al cărui stil poate fi recunoscut destul de lesne şi în ”Biutiful”. Personal, mi-a plăcut totuşi mai mult ”13 Conversations about one thing”. Drama lui Uxbal, nebunia soţiei, tragedia copiilor fără copilărie, ca şi alternanţa de efect între apropierea morţii şi… citeşte
4 4
aayana pe 4 august 2011 00:50
Ai spus exact cum vroiam eu sa scriu dar nu-mi veneau cuvintele potrivite. Culmea e ca nu am vazut inca 13 Conversations about one thing dar le-am vazut pe celelalte. Trebuie sa-l caut!
Rroxxana pe 28 Martie 2011 09:53
Emotionant, captivant, intens, intrigant, bulversant. Drama lui Uxbal, un barbat obisnuit aparent, dar cu calitati deosebite. Totul se petrece intr-un oras mare, in Barcelona, dar nu orasul pe care il stim noi, artistic, ci prezentat din aspectele lui negative - saracie, coruptie, mafie. Un film care merita atentia pana la sfarsit.
3 3
kotor pe 16 Iunie 2011 18:02
Filmul este genial, de nu ar fi drama. Atat actorii cat si regia sunt extraordinare
2 3
DragonMaster pe 06 Iunie 2011 20:47
Un film care nu trebuie ratat
Singura problema in film este acea ca filmul dureaza prea mult aproximativ 2 ore si 28 de minute dar nu pot spune ca este plictisitor.Este al 4 lea film spaniol vazut si nu pot decat sa felicit cinematograful spaniol deoarece toate filmele vazute au fost magnifice.Nota mea este 9.
2 4
dante_cobretti pe 12 August 2011 23:46
Un film cutremurator...lung...greu de digerat, fara vreo actiune...dar foarte bun...Un film despre saracie, coruptie, moarte... dar si despre omenie, dragoste si sacrificiu. Daca iti place suspans-ul, actiunea...acesta nu este un film la care sa te uiti ! Este un film pe care eu l-as categorisi ca fiind un film de arta...Mie mi-a placut f mult, chiar mi-au dat lacrimile la un moment dat...Despre Bardem, ce sa spun ? Nota 10! Omul joaca incredibil !
1 1
Ammelie pe 01 August 2011 15:56
Biutiful (2010)
Un film dens, dar nu frumos. Desigur, nici nu isi propune asta. Isi propune sa te puna pe ganduri si sa vrei sa rascolesti inauntru tau - si reuseste. Tacerile, tristetea, singuratatea, greselile: sunt toate parte a unei vieti ce sta sub semnul intrebarii. Multe lucruri nu stii... cum sa iubesti, cum sa-i ajuti pe cei de langa tine - dar incerci. Film dens si apasator, cu cadre foarte frumos taiate, unele adevarate fotografii. Bardem e Bardem. 7/10
1 1
legolas05 pe 23 Februarie 2011 18:50
nu am vazut filmul...astept sa il vad...din cate am auzit pare interesant
1 2
pisicuta1 pe 13 Aprilie 2012 00:08
un
film extraordinar....................................
1 4

Spune-ţi părerea despre Biutiful

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Biutiful
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells