10 filme cu Brittany Murphy - GALERIE FOTO

de Răzvan Boboc în 21 Dec 2009
10 filme cu Brittany Murphy - GALERIE FOTO

Cinemagia vă prezintă astăzi cele mai importante filme din cariera regretatei actriţe Brittany Murphy care a încetat din viaţă duminică, la doar 32 de ani. De-a lungul anilor, Brittany a avut ocazia să joace alături de staruri mari, precum Angelina Jolie, Michael Douglas, Eminem sau Ashton Kutcher.

Înainte de a ajunge pe marile ecrane, Brittany a jucat în numeroase seriale de televiziune (Drexell's Class, Almost Home, Frasier sau Sister, Sister).

A devenit cunoscută o dată cu rolul din comedia Clueless (Liceenele din Beverly Hills), în care a jucat alături de Alicia Silverstone. Unul dintre cele mai apreciate filme din cariera actriţei a fost 8 Mile în care a jucat alături de Eminem. Prin vocea ei, a dat viaţă unor personaje nemuritoare din filme de animaţie. Printre ele, vocea personajului Gloria din Happy Feet.

8 Mile
Brittany Murphy joacă în acest film, lansat în 2002, alături de Eminem şi Kim Basinger. 8 Mile este despre limitele care ne definesc vieţile şi aduce în prim-plan povestea unui tânăr care luptă pentru a găsi tăria şi curajul pentru a le depăşi. Filmul a obţinut un Oscar pentru cântec original.



Just Married

O comedie romantică în care Brittany joacă alături de Ashton Kutcher. Tom Leezak (Kutcher), reporter la un post de radio, este un bãrbat chipeş şi un mare pasionat de sport. Sarah McNerney (Murphy) este o frumoasă scriitoare, care vine dintr-o familie bogată şi snoabă. Cei doi se îndrăgostesc unul de altul la prima vedere, spre surpriza prietenilor lui Tom şi disperarea familiei lui Sarah. Filmul prezintă peripeţiile celor doi în luna miere care nu iese tocmai aşa cum au planificat.



Sin City

Brittnay a avut ocazia să joace sub bagheta regizorală a lui Frank Miller, Quentin Tarantino şi Robert Rodriguez. Filmul se bazează pe romanele grafice ale lui Frank Miller, "The Hard Goodbye", "The Big Fat Kill" şi "That Yellow Bastard". Filmul prezintă un univers al unor eroi neverosimili şi apatici care se străduiesc totuşi sa facă ceea ce trebuie într-un oraş indiferent.



Girl, Interrupted
Winona Ryder joacă rolul principal în acest film care spune poveste unei tinere care ajunge într-un spital psihiatric în ani '60. Aici, ea întâlneşte mai multe tinere cu probleme, printre ele Lisa (Angelina Jolie) şi Daisy Randone (Brittany Murphy) care a fost abuzată sexual. Pentru rolul din acest film, Jolie a luat premiul Oscar, în 2000.



Clueless

O comedie despre lumea agitată a unor adolescente din Beverly Hills. Cher (Alicia Silverstone) are numai 16 ani, dar crede că este deţinătoarea înţelepciunii absolute. Începe să le dea sfaturi până şi adulţilor. Brittany este Tai, nou-venită în liceu, care se integrează în viaţa agitată a adolescentelor tinere şi neliniştite.



Happy Feet
Filmul de animaţie cu pinguini ne poartă în inima Antarcticii. Mumble (Elijah Wood) este cel mai netalentat cântăreţ din lume dar este cel mai tare dansator. Gloria (Brittany Murphy) este cea mai bună cântăreaţă din acel loc. Mumble şi Gloria au o relaţie din momentul în care ies din ouă, însă ea se opune felului lui ciudat de a ţopăi.



Uptown Girls

Brittany se întoarce în lumea fetelor de bani gata. Ea şi Dakota Fanning formează un duo care trece atât prin momente grele cât şi prin unele care te vor face să râzi. Este un adevărat basm modern. Molly Gunn (Murphy) este o fată petrecăreaţă care descoperă într-o buna zi că nu mai are bani. Ray (Dakota Fanning) este o fetiţă de noua ani plină de ifose a cărei doică tocmai a fugit mâncând pământul. Moment propice pentru ca Molly să intre în viaţa micuţei.



Little Black Book
În această comedie romantică, Brittany este Stacy Holt, producător al unui talkshow, care este foarte nemulţumită că iubitul ei Derek (Ron Livingston) refuză să vorbească despre fostele lui relaţii. Stacy intră în intimitatea lui Derek şi ţi fură din agenda personală numele şi numerele de telefon ale fostelor iubite şi stabileşte interviuri cu fiecare.



Love and Other Disasters

Brittany este o fată din America care ajunge în Marea Britanie la celebra revistă Vogue. Emily îşi face întotdeauna timp pentru a-şi ajuta prietenii să îşi găsească fiecare perechea. Problema este că de multe ori uită de ea. Din distribuţie mai fac parte Orlando Bloom şi Gwyneth Paltrow.



Don't Say A Word

Psihiatrul Nathan Conrad (Michael Douglas) este celebru în meseria sa, are o soţie frumoasă şi o fiică încântătoare. Într-o zi, un coleg îl roagă să consulte o tânără, pe nume Elisabeth Burrows (Brittany Murphy). Aceasta îi relatează o istorie complicată şi misterioasă despre nişte acte de violenţă pe care le suferise cândva. Ea se află internată într-un spital de boli mentale, iar dr. Nathan Conrad reprezentă unica ei şansă de salvare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
silica_20 pe 21 decembrie 2009 15:04
DUMNEZEU S-O IERTE ! :(
BLACK-SPIDER pe 21 decembrie 2009 15:07
S-a dus prea tanara! Mai avea inca multe de dovedit in industria filmului! Parca anul asta a fost unul blestemat, ne-au parasit multi dintre artistii nostri preferati M.J, Patrick Swayze, Ghe. Dinica, si acum ea R. I.P Brithanny!
eracle alexanndra pe 21 decembrie 2009 15:41
imi pare tere rau pt ea.Dumnezeu so ierte.*mi pare rau!
Mona pe 21 decembrie 2009 16:08
Era actrita mea preferat...:-
liviola pe 21 decembrie 2009 17:55
A fost o persoana dulce si tandra...cel putin i se potriveau aceste roluri de minune.
Imi pare rau, Dumnezeu s-o odihneasca!

monisss pe 21 decembrie 2009 18:01
:(
Marius pe 21 decembrie 2009 18:17
D`zeu sa o Odihneasca in pace! Era o femeie frumoasa si o actrita superba...juca foarte bine...R.I.P.
onlywords pe 21 decembrie 2009 19:13
in "don't say a word" e stralucitoare. mi-a placut si in "sin city" si "girl interrupted". inca nu pot sa cred ca s-a dus. era una din cele mai bune tinere actrite. tocmai cand steaua ei era in plina urcare. mare pacat. cum, doamne iarta-ma, sa faci stop cardiac asa de-aiurea la 32 de ani? vorba lui hamlet: "something is rotten in the state of danemark".
eracle alexanndra pe 21 decembrie 2009 19:19
va rog sa ma informati in ce filme a mai jucat;bine
iPaul pe 21 decembrie 2009 20:04
Just Married , 8 Mile , Little Black Book , Sin City le-am vazut si in toate a jucat extraordinar. Era foarte simpatica , si cu un zambet mare la care radeai in totdeauna:(
toni pe 21 decembrie 2009 20:32
dumnezeu s-o odihneasca! angelica si nici macar fara a se strofoca, talent natural..pacat mare pacat
Klara pe 21 decembrie 2009 21:26
R.I.P Brittany Murphy. Am vazut 7 din cele 10 filme mentionate aici, chiar mi-a placut foarte mult. Rolurile din comedii i s-au potrivit perfect, dar a dovedit ca e destul de taletata sa duca un rol precum cel din Don't say a word. Si in Sin city mi-a placut cum a jucat. Mare pacat ca a murit. Dumnezeu s-o odihneasca!
luminita pe 21 decembrie 2009 21:51
pacat era si frumoasa si talentata dar mai ales tanara.dumnezeu sa o ierte...
JohnnyHighlander pe 21 decembrie 2009 22:37
Anul acesta se pare ca tot mai multi actori renumiti se sting. . . R.I.P. , era una dintre actritele care stiau cum sa te faca sa stai sa te uiti la film pana la capat!
onyka pe 22 decembrie 2009 00:41
d-zeu s-o ierte..o actrita f buna si frumoasa...mia mi-a placut cum a jucat in tribute...pacat k a murit....asa tanara...
fararost pe 22 decembrie 2009 11:01
in viata.... trebuie sa traiesti ca si cum ai trai o mie de ani si sa fi pregatit ca si cum ai muri maine;
numai D-zeu stie de ca a facut alegerea asta, sa termine "proiectele aici"
sper ca D-zeu a primit-o deja la El. mi-au placut toate filmele ei, extravaganta, seducatoare, sexi, dar, si matura, si o doamna de prima clasa.

Bianca pe 22 decembrie 2009 22:22
Este prea absurd sa moara asa este prea tanara si nu pot sa cred :((
deyya24 pe 23 decembrie 2009 20:09
A fost una dintre actritele mele favorite.Inca sunt in soc,pur si simplu nu imi vine sa cred.Imi pare atata de rau.Am vazut multe filme cu ea si joaca perfect.Condoleante familiei
ruxy pe 24 decembrie 2009 10:18
Va ramane una dintre cele mai bune actrite din lume.Imi pare rau ca a murit.Era prea tanara
elena pe 24 decembrie 2009 10:23
Am mai pierdut inca o mare actrita.Am vazut cateva filme cu ea si era extraordinara.A murit prea devreme........
R.I.P Britanny pe 13 ianuarie 2010 17:54
am vazut tot in afara de clueless, cu adevarat o actrita desavarsita, pacat ca s-a dus asa de repede
fie ca Dumnezeu sa-i lumineze calea
odihneasca-se in pace

qq pe 26 februarie 2010 02:44
R I P(era foarte talenta,mam uitat cu foarte mare placere la 2-3 filme pe care leam vazut cu ea!) :((((((
Radu1711 pe 16 aprilie 2010 23:00
foarte frumoase filme, ne pare rau ca nu mai esti printre noi
Animalutz10 pe 7 mai 2010 21:59
Am vazut Happy Feet!Gloria era grozava!R.I.P.!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells