Vine Caravana cinematografică!

25 Mai 2010
Vine Caravana cinematografică!

Caravana cinematografică este o ecranizare după nuvela cu acelaşi titlu de Ioan Groşan. Acţiunea filmului este plasată în România anilor '60, într-un sat izolat din Ardeal. Un camion vechi transformat într-o caravană cinematografică, coordonată de Tavi (Dorian Boguţă), un tânăr şi ambiţios activist de partid, soseşte în sat pentru a proiecta filme ruseşti de propagandă. Deşi iniţial oamenii hotărăsc să îi pună piedici activistului, în cele din urmă ajung la concluzia că cea mai inteligentă mişcare este să colaboreze cu reprezentantul partidului conducător.

Mircea Diaconu, Dorian Boguţă (recent prezent şi pe afişul filmului Francesca) şi Iulia Lumânare sunt câţiva dintre actorii care se regăsesc în distribuţia acestei pelicule.

Filmul este o coproducţie româno-germană între Libra Film (producător Tudor Giurgiu) şi FilmKombinat şi beneficiază de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi HBO.

Caravana cinematografică a fost prezentat în premieră mondială în competiţia secţiunii Flash Forward din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Pusan. Filmul a fost inclus şi în competiţia festivalului B-EST 2010.

Titus Muntean este unul dintre cei mai talentaţi regizori români. Filmul său de debut, Examen, lansat în 2003, a fost prezentat în câteva festivaluri importante de film din Europa şi a câştigat trei premii UCIN (pentru regie, cel mai bun actor şi montaj). În 2006, Titus Muntean a semnat regia unuia dintre cele mai apreciate seriale TV – “ Lombarzilor 8” dar şi a documentarului “Dragus”. Titus a lucrat de asemenea ca asistent de regie al unor importanţi regizori români sau din Ungaria. Filmele sale studenţeşti au câştigat numeroase premii la festivaluri naţionale sau europene.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 26 mai 2010 13:39
astept sa vad ce au reusit sa faca

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells