Veneţia, gâtuită de zombie

de Ştefan Dobroiu in 9 Sep 2009
Veneţia, gâtuită de zombie

Nu vă imaginaţi că noul film al lui George A. Romero este atât de bun şi are scene atât de sângeroase încât să dea afară din sală (cu ţipete) spectatorii mai sensibili. Departe de asta chiar! Deşi oferă câteva sperieturi decente, prezenţa filmului în competiţia unuia dintre cele mai titrate festivaluri ale lumii a şocat jurnaliştii, convinşi că în cursa pentru Leul de Aur nu are ce să caute un horror de categorie B, de bun-gust şi inventivitate cel puţin îndoielnice.

Un fel de "hai să vedem în câte feluri poţi omorî un zombie" sau "tratat complet despre preferinţele culinare ale morţilor-vii", Survival of the Dead beneficiază de o premisă inspirată, dar se pierde în violenţe repetitive, replici ridicole şi excese de toate felurile. Despre ce e vorba? Într-o Americă decimată de bande de zombie, un grup de soldaţi ajunge pe o insulă, un posibil paradis odată epurat de "mortăciuni", şi se implică într-un conflict între cele două clanuri rivale care controlează insula. Cei doi patriarhi ai acestora au viziuni complet diferite despre zombie, unul tratând-i cu un glonte în cap, celălalt punându-i în lanţuri şi izolându-i în speranţa unui leac viitor. Şi de aici să te ţii telenovelă, căci fiica unuia ţine cu celălalt şi fiica are o soră geamănă şi...

Oricâte ar fi făcut George A. Romero pentru genul horror, Survival of the Dead e departe de a-şi merita locul printre filme precum Life During Wartime, Lourdes sau The Road. Asta în situaţia în care la Veneţia s-au putut vedea alte două aventuri moarte-vii, [Rec] 2 şi La horde, ambele mai bune decât această chiftea în sânge al cărei mare merit sunt efectele sonore, mult mai eficiente decât machiajul de doi lei, interpretările teatrale şi deznodământul penibil. Prezenţa Supravieţuirii în festival nu se explică decât prin amabilitatea organizorilor, interesaţi probabil şi de relaxarea (totală) a neuronilor jurnaliştilor prezenţi pe Lido.

Exclusiv pentru fanii genului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Satana_cu_Cioc pe 10 septembrie 2009 07:45
Romero... ma Romero ai facut cat ai facut... acum mai lasa si pe altii sa mai faca
FarkaS pe 10 septembrie 2009 10:38
Chiar daca raman ele, pe buna dreptate, in categoria B a horror-ului, mereu mi-au placut filmele cu zombie.
basyc3l3m3nt97 pe 30 iunie 2010 20:23
bah da romero asta face filme cat incape. da filme bune nu porcarii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells