"Vantage Point" - premiera mondiala in Spania.

de Gloria Sauciuc în 14 Feb 2008
"Vantage Point" - premiera mondiala in Spania.

Aseara, la Salamanca, a avut loc premiera mondiala a filmului Vantage Point, in prezenta regizorului Pete Travis si a actorilor Forest Whitaker si Matthew Fox. Organizarea premierei a adus un omagiu orasului Salamanca unde au avut loc filmarile. Si,... uau, ce film! Daca iti place actiunea si suspansul, iti va placea si “Vantage Point”.  Ceremonia a fost transmisa in premiera pe Internet.

Sa ne imaginam asasinarea unui presedinte american vazuta prin ochii asasinului, a unui spectator nevinovat , a unui erou, si nu numai a lor. In “Vantage Point”, Thomas Barnes ( Dennis Quaid) si Kent Taylor ( Matthew Fox), sunt oamenii de paza ai presedintelui Ashton ( William Hurt), la un summit international impotriva terorismului. La cateva minute insa dupa ce se adreseaza multimii in Salamanca, Spania, presedintele e impuscat. Iar vietile celor de fata sunt prinse intr-o joc al nevinovatiei si inselatoriei.

 La inceput, audienta va suspina poate - de-a lungul catorva retrospective ale asasinarii presedintelui american Ashton ( William Hurt). Si imediat dupa aceasta, incepe o emotionanta cursa cu rasuflarea taiata, cu urmariri pe jos si cu masina, culminand cu finalul demn de suspansul care il precede. Haosul asasinatului culmineaza aratand cum diverse “puncte critice” pun pe oricine, fie important sau insignifiant, intr-un rol istoric. De la fetita care da peste Howard Lewis ( Forest Whitaker), un turist american obisnuit ce crede ca a filmat, din intamplare, pe asasin, pentru ca mai apoi sa-l ajute pe agentul Serviciului Secret Thomas Barnes (Dennis Quaid). “Vantage Point” da astfel si audientei propriul rol in derularea istoriei.

 

(foto din Plaza Mayor din Salamanca: primirea delegatiei filmului de catre primarul orasului. In ordine, de la stanga: Forest Whitaker, regizorul Pete Travis, primarul Julian Lanzarote, actorii Eduardo Noriega si Matthew Fox).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells