Francois Villon, poetul vagabond

(1987)

Francois Villon, poetul vagabond

Poster Francois Villon, poetul vagabond Poster Francois Villon, poetul vagabond

Sinopsis Francois Villon, poetul vagabond

Mai mult
Cu o distributie mixta, romano-franceza, acest film realizat de Sergiu Nicolaescu in anul 1989, scruteaza trepidanta viata a unuia dintre cei mai mari poeti ai lumii, Francois Villon. Autorul Baladei Spanzuratilor este infatisat in toata splendoarea si slabiciunea sa. Pelicula are o actiune energica menita a-i seduce pe amatorii de filme de aventura. Filmul reuseste sa ilustreze si zbuciumurile launtrice ale marelui urmas al lui Orfeu precum si relatiile sale neobisnuite si neintelese cu celelalte personaje care l-au insotit… citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Euro Entertainment Enterprises

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 01 Octombrie 2012 06:18
Poetul ostracizat pentru că a militat pentru libera exprimare a oamenilor
Realizat în coproducţie franco-germano-română, "François Villon - Poetul vagabond" este o biografie romanțată a lui François Villon (1431-1463), cunoscut ca Poetul vagabond, care a dus o viață zbuciumată ca urmare a faptului că a susținut libera exprimare a oamenilor într-un climat coercitiv. Filmul a fost realizat inițial ca un serial de televiziune în limba franceză în patru episoade, iar în 1989 a fost realizată și o versiune cinematografică românească în două serii, cu o durată mult redusă.

Viaţa poetului-tâlhar devine un pretext pentru recrearea cu minuţiozitate a unui mediu autoritar dominat de stăpânii medievali și de conducătorii Bisericii Romano-Catolice care conţine multe asemănări cu mediul antiintelectual din perioada regimului comunist din România. Ambele epoci se caracterizează prin cenzurarea liberei exprimări, orice… citeşte

8 1
pappilon pe 29 Iulie 2011 12:41
Deosebit
Un film deosebit , de aproape 4 ore . Merita neaparat vazut!
2 0
Iulidesprefilme pe 02 Decembrie 2012 21:27
Cu o astfel de peliculă, Sergiu Nicolaescu demonstrează că poate să încerce orice tip de film, că va reuşi şi când va aborda un subiect despre un poet francez inedit.
1 0
nemotoujours pe 16 Martie 2011 13:35
ROMANTIC SI NEBUN
ASA PERSONAJ,ASA ACTOR,ASA FILM...CAND A APARUT,A FOST IN DOUA SERII DE 3 ORE IMPREUNA.LA NOI A FOST PROIECTAT CA FILM,FIIND DE FAPT UN SERIAL SI DIN ACEASTA CAUZA MONTAJUL A PRESUPUS O CONCENTRARE MASIVA CARE M-A FACUT SA STAU INTEPENIT PE SCAUN 3 ORE DE MI-A ANCHILOZAT GATUL.AM FOST ASA DE FERMECAT DE TOT INCAT NU M-AM MISCAT O CLIPA,FIINDU-MI FRICA SA NU PIERD CEVA.FAZA ASTA NU AM MAI PATIT-O DECAT LA KAGEMUSHA LUI KUROSAWA,ALT FILM DE 2 H1/2.
1 2
Ibrahim Patel pe 19 Noiembrie 2003 13:03
I am desperately trying to find the movie Francois Villon, poetul vagabond. If anybody could advise how I could get a video or dvd of this film I would be very grateful.

Thanks and regards

Ibrahim Patel

1 3
blacksea_rider pe 31 Ianuarie 2020 21:07
Eleonora Brigliadori si Fiona Gelin,doua frumoase actrite lipsesc din distributie.
0 0
cosmin742000 pe 07 Noiembrie 2016 07:09
Un film romanesc bun despre viata marelui poet Francois Villon
0 1

Spune-ţi părerea despre Francois Villon, poetul vagabond

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Francois Villon, poetul vagabond
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells