Sergiu Nicolaescu, cel mai prolific regizor român, a încetat din viaţă

de Cinemagia în 3 Ian 2013
Sergiu Nicolaescu, cel mai prolific regizor român, a încetat din viaţă

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, 3 ianuarie, la ora 8.20, în Spitalul Elias din Bucureşti, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratament, a anunţat Spitalul Elias, citat de Mediafax. Regizorul era internat din 26 decembrie şi fusese operat de peritonită pe 28 decembrie.

Reprezentanţii Spitalului Elias declarau la acea dată că intervenţia chirurgicală a avut loc "în contextul afecţiunii digestive cronice". Potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, peritonita localizată cu punct de plecare apendicular a fost descoperită intraoperator şi a fost rezolvată laparoscopic.

Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu căzuse în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic. Iniţial doctorii au exclus posibilitatea operării regizorului, din cauza vârstei înaintate a acestuia.

Sergiu Nicolaescu a renunţat la mandatul de Senator în decembrie anul trecut, motivând că doreşte să se dedice meseriei sale, în ultimii ani de viaţă.

Sergiu Nicolaescu este cel mai prolific regizor român, cu aproape 50 de filme realizate de-a lungul vieţii. Genul său predilect este filmul istoric, dar filmele de acţiune, care l-au avut în centru pe Comisar, au fost la fel de populare. Perioada fastă a filmografiei sale a atins apogeul cu Osânda (1976), o ecranizare foarte frumoasă şi emoţionantă după romanul Velerim şi veler, Doamne, de Victor Ion Popa.

În 2013 îl vom vedea pe Sergiu Nicolaescu pe marele ecran în producţia Lupu (foto, copyright Strada Film), regizată de Bogdan Mustaţă, un film cu tente fantastice despre un adolescent care începe o călătorie în lumea morţilor, a crimei şi a dragostei în blocul în care locuieşte. Sergiu Nicolaescu joacă rolul unuia dintre vecinii băiatului.

Pe numele său complet Sergiu Florin Nicolaescu, s-a născut în ziua de 13 aprilie, 1930, la Târgu-Jiu, într-o casă unde, cu paisprezece ani înainte, locuise în gazdă Ecaterina Teodoroiu. În 1935, familia s-a mutat la Timişoara, apoi a mers la Bucureşti.   

Cum tatăl lui Sergiu Nicolaescu, Pantilimon Nicolaescu, machedon, a fost deţinut politic începând cu 5 ianuarie 1948, din cauza faptului că lucrase pentru Rege la Savarsin, sprijinul familiei a devenit generalul Cambrea, fratele Sevastitei, mama regizorului de mai târziu. Gheorghe Cambrea, un alt unchi de-al lui Sergiu Nicolaescu, a fost sursa  de inspiraţie pentru comisarii din filmele lui, alături de Eugen Alimănescu. Nicolae Cambrea i-a devenit un adevărat părinte adoptiv tânărului în curs de afirmare - care astfel, în acea perioadă, ajunsese să fie cunoscut prin înalta societate ca "Florin Cambrea", dobândind astfel accesul spre factorii de decizie asociaţi cu pasiunea sa: filmul. (Se vorbeşte că un rol hotărâtor l-ar fi jucat, pe filiera respectivă, soţia lui Ion Gheorghe Maurer, deşi Sergiu în prezent neagă respectiva afirmaţie, şi e imposibil să ştim de care parte stă adevărul).

În orice caz, după ce a început trei facultăţi (şcoala de ofiţeri de marină, artele plastice şi politehnica), Sergiu Nicolaescu (care între timp renunţase la numele de împrumut) s-a angajat ca tehnician la departamentul de aparatură al Studioului Cinematografic "Alexandru Sahia", unde a avut şansa de a lucra cu primele camere de filmat subacvatice importate în România, realizând scenariul şi imaginea documentarului-eseu "Scoicile n-au vorbit niciodată"(1959). Succesul acestuia a făcut conducerea studioului să-i încredinţeze regia unul scurt-metraj similar, "Memoria trandafirului" (1961), axat pe filmarea fotogramă cu fotogramă (rezultând într-un efect vizual de mişcare accelerată) a florilor - plus un element politic: frunza care se veştejea văzând cu ochii, pe un fundal sonor de bocanci în cadenţă şi voci vorbind agresiv în germană, urmată de imaginea unor flori filmate prin sârmă ghimpată.

Criticul de film Tudor Caranfil a fost cel care a adus filmul în atenţia cineaştilor: în anii aceia, cinemateca funcţiona în sala din Piaţa Cosmonauţilor (fostă şi actuală Lahovary), iar Caranfil l-a prezentat fără să spună cui aparţine - şi fără generic. Toţi profesioniştii au fost sideraţi, începând să emită varii supoziţii îndreptate peste hotare - până când reputatul filmolog l-a invitat în faţa sălii, spre uimirea tuturor, pe tânărul debutant. Pe bună dreptate, filmul a primit câteva distincţii, inclusiv Premiul U.N.I.A.T.E.C, fiind apoi urmat de încă două producţii similare: "Primăvara obişnuită" (1962) şi "Lecţie la infinit" (1965) - după care, în sfârşit, Sergiu şi-a văzut visul cu ochii: regia primului lungmetraj de ficţiune, cea dintâi (şi cea mai bună) superproducţie românească: "Dacii" (1967).

Din acel moment, pentru aproape zece ani, Sergiu Nicolaescu a intrat într-o ascendenţă susţinută - practic, perioada de vârf a creaţiei lui. Fără a ocupa aici spaţiul cu numeroasele titluri ale filmelor sale (oricum cunoscute de toată lumea), e de ajuns să amintim că se orienta cu precădere spre trei genuri: filmul istoric, filmul de acţiune, şi filmul cu veleităţi de conţinut şi stil - cel mai reuşit, în acest sens, fiind "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971, după nuvela "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici).

Deşi autodidact format pe platou, fără studii de specialitate, Sergiu învăţase bine bucătăria meseriei, având prospeţime, ritm, şi un simţ mimetic extrem de bine dezvoltat, care-l ajuta să reproducă foarte credibil stilul filmelor apusene, ba chiar şi secvenţe întregi - mai ales în marile sale succese de public, "Cu mâinile curate" (1972), "Un comisar acuză" (1974) şi "Nemuritorii" (1975) - la a cărui premieră ne-am şi întâlnit pentru prima oară, după ce ne cunoscuserăm prin corespondenţă şi telefonic (ca orice adolescent ahtiat după filmele de gen, dezvoltasem pentru el o admiraţie de-a dreptul idolatră). Astfel, perioada fastă a filmografiei nicolaesciene a atins apogeul cu "Osînda" (1976), o ecranizare foarte frumoasă şi emoţionantă după romanul "Velerim şi veler, Doamne", de Victor Ion Popa, care pur şi simplu ne-a dat pe spate, pe toţi tinerii acelor vremuri ce aspiram la valenţele filmului aşa-numit "de artă".

Cu toate acestea, ne-ar fi fost imposibil să nu observăm că, în continuare, vivacitatea şi aparenta originalitate din trecut au început să dea semne de oboseală - fenomen început cu "Pentru patrie" (1977) şi "Revanşa" (1978), şi desfăşurat cam până la "Noi, cei din linia întâi" (1985).

Sergiu Nicolaescu era un maestru al platoului. Stăpânea perfect mijloacele materiale, inclusiv de mare anvergură - după cum am putut constata la "Noi, cei din linia întâi", aproape o superproducţie (nu tocmai, căci statul nu mai aloca aceleaşi fonduri ca la "Mihai Viteazul" - 1971). Se filma la cotele unei tensiuni maxime - Sergiu fiind extrem de necruţător, în plan verbal, cu membrii echipei: nu o dată, nivelul sonor al reproşurilor îl costase zile întregi de pierdere a vocii; alteori, în urma acceselor de sciatică, era nevoit să dirijeze echipa de pe scaun - dar înfrunta cu eroism toate aceste vicisitudini fizice. Pe de altă parte, formulele de alint adresate oricui călca strâmb, în mod real sau doar imaginar, deveniseră de mult legendare - de o inventivitate neobosită şi o originalitate perpetuă.

După această perioadă oscilantă, a filmelor care mai aminteau vag de primul său deceniu de activitate, creaţia cinematografică a lui Sergiu Nicolaescu a intrat în etapa a treia, jalonată de "François Villon, poetul vagabond" (1987) şi "Punctul zero" (1996). Am fi nedrepţi dacă n-am recunoaşte că fiecare dintre cele cinci filme turnate între aceşti ani încă mai avea pe alocuri tresăriri, în special cel mai semnificativ dintre ele, "Oglinda/Începutul adevărului" (1993), care reproducea destul de exact unele dintre evenimentele zilei de 23 august, 1944, ale procesului şi ale execuţiei Mareşalului Ion Antonescu.

În sfârşit, perioada a patra şi ultima, demarată cu "Triunghiul Morţii" (1999 - cu premiera în 2000, anul când nu s-a realizat efectiv nici un film românesc, practic moment de hiatus dintre agonia vechii noastre cinematografii şi naşterea celei noi) şi prelungită până în zilele noastre - ba chiar, după câte se pare, şi mai departe - se poate reconstitui din analizele pe care le-am dedicat celor mai recente pelicule ale lui Sergiu Nicolaescu: "Supravieţuitorul" (2008), "Carol I: Un destin pentru România" (2009), "Poker" (2010) şi "Ultimul corupt din România" (2012). Cel mai semnificativ aspect al ultimelor două constă în faptul că Sergiu s-a inspirat din realitatea politică pe care o cunoaşte din interior - de vreme ce, începând din 1990, a fost aproape non-stop (cu excepţia legislaturii 2004-2008) senator.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
viorellll pe 3 ianuarie 2013 11:05
Era batran ...asa k omu a trait viatza ....
Razvan_M pe 3 ianuarie 2013 11:14
Dumnezeu sa-l ierte! Cel mai mare om de film pe care l-au avut romanii!
benelliargo pe 3 ianuarie 2013 13:47
Doctorii "tari de cap" din Romania, nici macar o peritonita si un traumatism toracic nu au fost in stare sa rezolve. Probabil daca ar fi avut parte de o echipa competenta ar mai fi trait si azi. In zilele astea astia te omoara cu zile si nu este lege sa ne protejeze. Cei buni au plecat in strainatate si au ramas astia. Dati-le numele celor care sau ocupat de Sergiu, macar sa se vada si ei la zid pe lista neagra.
ubu_rex_kkt pe 4 ianuarie 2013 18:48
Revolutia Romana s-a incheiat ! sa crape si iliescu si scapam de cosmarul revolutiei din 1989 !
Marin10 pe 3 ianuarie 2013 11:31
Dumnezeu sa-l ierte. S-a dus cel mai mare regizor al Romaniei.
MrJuVe pe 3 ianuarie 2013 11:36
Poate acum o sa aiba si tinerii regizori o sansa la banii de la CNC.
Kos_min pe 6 ianuarie 2013 23:05
Depinde ce "tineri"!Daca au acces tinerii netalentati dar cu pile,nu se rezolva nimic. Dar asta nu inseamana ca Sergiu nu va ramane in istoria cinematografiei romanesti.Nu trebuie sa ne uitam trecutul!
ornitoring pe 3 ianuarie 2013 11:49
un om foarte activ in viata sa ...dumnezeu sa-l ierte
rudeboyska pe 3 ianuarie 2013 12:06
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
CRISTIAN_FLORIN pe 3 ianuarie 2013 12:19
Astazi 3 ianuarie 2013 in cursul diminetii a incetat din viata Maestrul Sergiu Nicolaescu. Aceasta stire pe care am auzit-o la Radio, m-a lasat inmarmurit.,....imi gaseam cu mare greutate cuvintele, iar gandurile cu sutele imi navaleau in minte. Noi romanii am pierdut un mare om, un regizor, actor si scenarist desavarsit, un om care multora dintre noi ne-a incantat copilaria, adolescenta, tineretea si nu numai ! Si mai ales, nu numai noua romanilor ! Un mare om despre care, incepand de azi va trebui sa vorbim numai la Timpul Trecut ! Nemuritorul Comisar Moldovan s-a dus sa se odihneasca iar Miclovan a murit pentru a doua oara ! Si totusi prin aceasta grandioasa creatie artistica cinematografica pe care a lasat-o in urma lui si noua ca mostenire, Sergiu Nicolaescu nu va muri niciodata. El a intrat definitiv in Istoria Romaniei si va ocupa un loc de cinste in Galeria Marilor Artisti. Adio Maestre, Dumnezeu sa te odihneasca in Pace ! Iti multumim sincer pentru tot ce ai facut si nu te vom uita niciodata !
Crynick pe 3 ianuarie 2013 13:03
comentariul tau ne-a facut sa plangem in hohote.
lili22 pe 8 ianuarie 2013 23:13
Stimabile, nu ai cultura cinematografica, gindesti ca tipa care ma tunde.
Mrs.M pe 3 ianuarie 2013 12:19
Dumnezeu sa-l ierte ! Odinhneasca-se in pace !
alex_il_fenomeno pe 3 ianuarie 2013 12:26
Dumnezeu sa il ierte... un mare creator, un adevarat maestru al cinematografiei noastre... Uite asa, putin cate putin, se duc toti.
Crist11 pe 3 ianuarie 2013 12:29
Si-a castigat respectul si dreptul de a sta langa cei mai buni.
barsanviorell pe 3 ianuarie 2013 12:29
oameni de asemenea calibru nu mor niciodata
josico83 pe 3 ianuarie 2013 12:49
Să știi că așa e. Să vezi de-acuma cîte filme dintre ale sale se vor difuza la TV!
dayanaalexa pe 3 ianuarie 2013 13:38
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. A fost un mare actor, regizor si mare patriot....
cristi23 pe 3 ianuarie 2013 14:12
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.......o noua legenda a cinematografiei romane pleaca dintre noi........RAMAI CU BINE,MAESTRE.......
narcisson pe 3 ianuarie 2013 14:24
Dumnezeu sa te odihneasca in pace, maestre. Nu imi face onoare sa o spun, dar de abia acum incolo il voi aprecia pe maestru la adevarata sa valoare. Parerea mea este ca atunci cand ii vom mai pierde si pe S. Papaiani si F. Piersic, vom fi morti din punct de vedere cinematografic.
Ovidiu239 pe 3 ianuarie 2013 15:42
Dumnezeu sa-l ierte si sa se odihneasca in pace. Pacat de el, a fost un mare actor, si mai ales un mare regizor....
josico83 pe 3 ianuarie 2013 15:49
cred că se exagerează cu laudele și preamăririle. a fost un inginer fără valențe artistice. a făcut ce-a vrut și înainte de '89 și după. își dădea singur bani pentru filme, prin CNC-ul pe care-l controla. De ce nu scrieți nimic despre asta?
ubu_rex_kkt pe 4 ianuarie 2013 18:49
ai dovezi?
lili22 pe 8 ianuarie 2013 23:08
ai perfecta dreptate.
mickeypunk pe 3 ianuarie 2013 15:57
la revedere maestre .... ne vei lipsi :(
tuiila pe 3 ianuarie 2013 16:02
Un titan al cinematografie romanesti se stinge azi .Dar nu pentru totdeauna.El va ramane vesnic in inimile si in memoria noastra a tuturor celor care l-au iubit si l-au respectat.Adio ,maestre!
deadlord pe 3 ianuarie 2013 16:20
Inca un mare om s-a dus.
exeJC pe 3 ianuarie 2013 16:47
Dumnezeu sa-l odihneasca!
viorellll pe 3 ianuarie 2013 17:45
da ce sa zic despre Stanley Kubrick daca pe asta sariti asa ...
africanus pe 3 ianuarie 2013 20:48
Omule tu te auzi vorbind..., sau esti dus de tot, mai bine ti-ai inghiti vorbele acelea pline de rautate si prostie umana fara limite. Sau poate tu locuiesti prin America si dai si tu comentarii asa aleatorii ca sa-i starnesti pe altii?! Auzi tu ce comparatii te-ai gasit sa faci!!!!!!
africanus pe 5 ianuarie 2013 10:45
Pai ce sa-i faci mai baiete, mai sunt si romani care apreciaza cultura din tara asta si altii care considera adevarata cultura din Romania ca fiind manelismul, toparlanismul si aerele de mari cunoscatori ai culturii romanesti. Cand o anumita persoana din tara asta da ceva pentru cultura daca nu chiar toata viata nu este apreciat dar cand altcineva nu da nimic ci vor doar bani si atat vor sa li se ridice statui... apropo @Arleq da si tu exemple de Romani care au facut ceva pentru cultura cinematografica mai mari decat Sergiu, chiar suntem cu totii curiosi?!! Si apropo inca ceva ce comparatii poti faci in contextul de mai sus, eu nu cred ca tu te esti din alta tara si compari 2 regizori din tari diferite, ce treaba are una cu alta adica un regizor din America cu unul din tara noastra, nu are absolut nici o legatura, ca doar noi nu crestem pe cultura Americana, ci pe cea romaneasca, ar insemna sa fim o tara fara identitate culturala sau sa imprumutam cultura strainilor. Cred ca tu realizezi ca fundamentele/baza unui stat se formeaza pe :cultura, justitie si sanatate, daca nu ai aceste 3 lucruri nu putem coexista ca Stat. Probabil ca daca o sa calatoriti pe afara si un strain o sa va intrebe de personalitatile noastre veti avea tupeul sa va laudati cu Maestrul Sergiu, poate Brancusi sau Eminescu daca nu aveti ceva si impotriva lor cine stie poate nu a fost pe placul vostru coloana infinitului sau poezia Luceafarul... Dar ce sa-i faci cred ca ma strofoc degeaba aici, pentru ca voi nu o sa pricepeti niciodata cu ce se "mananca" cultura asta romaneasca...
viorellll pe 3 ianuarie 2013 17:46
oricum in romania a fost si va fi cel mai bun ...nu melci k florin serban si cristian mungiu ...nishte regizorash de mana 10-a..
narcisson pe 4 ianuarie 2013 14:23
@Crynick, nu se face de ras cu nimic. Cuvantul ''melci'' a fost prea dur, dar daca ma crezi, daca nu ma documentam ieri de aici, habar nu aveam cine e Florin Serban si ca a regizat ''Eu cand vreau sa fluier, fluier! ''. Cat despre Cristian Mungiu, deja incepe sa intre in spuma regizorilor. Dar imi pare rau, prietene, ca sa ii compari pe ei doi cu maestrul, deja faci o insulta. Viorel nu s-a facut deloc de ras, doar ca s-a exprimat prea plastic, asta e parerea mea.
narcisson pe 4 ianuarie 2013 15:47
@Crynick argumenteaza. Eu nu zic ca nu sunt si ei buni, dar mai au de mancat pana sa ajunga la valoarea maestrului. Ca fapt divers, macar amandoi au 50 de filme regizate, la un loc? Sau, industria cinematografica americana, cea mai mare zic eu indiferent ca vrem sau nu, le prezinta noilor si tinerilor regizori ca material didactic ''Mihai Viteazu'' de Nicolaescu. De ce nu le prezinta ''Eu cand vreau sa fluier, fluier'' sau ''4 luni, 3 saptamani si 2 zile''?? Renumele international al maestrului este infinit mai mare ca al celor doi la un loc. Gandeste-te ca si in Coreea de Nord, care dupa parerea mea este cam inapoiata, Sergiu Nicolaescu este foarte respectat pentru filmele sale; Nord-Coreenii nu stiu de Hagi, Nadia, sau Ilie Nastase, in schimb stiu de Sergiu Nicolaescu.
Ellena_Gabriella pe 3 ianuarie 2013 18:17
S-a stins o stea a cinematografiei romanesti! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Kun pe 3 ianuarie 2013 19:29
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
rizea.alex70 pe 3 ianuarie 2013 19:40
Cel mai mare regizor pe care l-a avut Romania...R.I.P.
Tyybi1 pe 3 ianuarie 2013 19:43
A fost un veteran al cinematografiei romanesti. Dumnezeu sa-l odihneasca.
africanus pe 3 ianuarie 2013 20:44
Ramai cu bine MAESTRE, s-a dus omul care a insemnat cel mai mult pentru cinematografia Romaneasca, pacat... Nu am cuvinte sa spun cat de rau imi pare, am crescut cu filmele sale, era idolul copilariei mele.
Odihneste-te in pace drag Sergiu Nicolaescu...

rubensebastyan pe 3 ianuarie 2013 22:54
Ramas Bun Maestre!
cosmin742000 pe 4 ianuarie 2013 01:04
R.I.P. Nu sunt un mare fan al filmelor lui , cateva dintre ele sunt insa adevarate capodopere .
zeno.marin pe 6 ianuarie 2013 17:00
Eu nu sunt nici macar "mic fan". Dimpotriva... "Sa-i fie tarana usoara" - nu e cazul. Din partea mea "Dumnezeu sa-l IERTE".
lili22 pe 8 ianuarie 2013 23:09
in sfirsit...ai dreptate.Am rezistat in viata mea la doua filme a lui Nicolaescu, niste prostii bune pentru coafeze.
Fierbinte pe 4 ianuarie 2013 13:57
Să-i fie țărâna ușoară. Nu sunt sigur c-a fost și-n viață atât de bun ca în filme, dar oricum va rămâne unul din cei mai mari actori români!
bizonul19 pe 4 ianuarie 2013 17:05
Sa-i fie tarana usoara si sa speram la vremea cand cineva va face un film onest despre viata dansului,destul de controversata. A fost cel mai mare regizor roman doar prin prisma numarului de filme scoase dar deh si Sandra Brown e scriitoare nu ?
andreeapinky87 pe 4 ianuarie 2013 17:21
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Maestrul Sergiu Nicolaescu!
dragosh2010 pe 4 ianuarie 2013 18:20
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!
Others pe 5 ianuarie 2013 00:53
Il respect pentru cariera sa de actor,regizor si scenarist insa pentru mine ramane un mare semn de intrebare ce s-a intamplat in decembrie '89,a luat secretul cu el in mormant,in fine...Rand pe rand se duc marile valori ale Romaniei.Dumnezeu sa-l odhineasca!
Chelbos pe 5 ianuarie 2013 16:27
bine spus. ramane un semn de intrebare perioada 89 si activitatea lui in politica. in rest bun actor si regizor. asa se va intampla cu toti: vor muri si vor merge cu secretul in mormant iar noi nu vom sti defapt de ce am ajuns de tot plansul.
mihaela_11 pe 5 ianuarie 2013 01:09
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
...si sa-i ierte pacatele pamantesti !

lili22 pe 5 ianuarie 2013 14:34
Care capodopere?Am rezistat la doua filme de-ale lui, la 16 ani am realizat ca e un mediocru.Altele nu am vazut, ba sa nu mint cred ca am vazut unul cu comisarul.Ce prostie.
Chelbos pe 5 ianuarie 2013 16:27
bun actor si regizor dar s-a compromis ca multi altii in momentul in care au intrat in politica si nu au facut absolut nimic.
zeno.marin pe 6 ianuarie 2013 17:01
Ma tem ca te inseli. A facut mult in politica. Mult rau.
tamaianu pe 5 ianuarie 2013 21:51
sa se odihneasca in pace Floricel...asa era alintat cand era mic...trebuie rectificat un lucru din comentariu relativ adevarat...mama domniei sale, Lucretia Nicolaescu, nu l-a avut ,,partener,, pe generalul Cambrea, comandantul regimentului Tudor Vladimirescu...acesta a fost unchiul sau...strabunicul meu, era verisor de gradul I cu mama sa, Lucretia, parintii frati...cunosc istoriile astea de peste 35 de ani de la membrii ai familiei...Cambrea, nu a fost ,,partener,, in nici un caz...toate cele bune...
Stalker2009 pe 6 ianuarie 2013 14:42
Sa-i fie cenusa usoara !!!
ALIN_CODRUT pe 6 ianuarie 2013 15:04
Eu nu am mai intrat de mult pe acest site CineMagia unde am cont dar acum trebuie s-o fac pentru a va aduce la cunostinta niste lucruri grave care, aproape sub ochii mei s-au petrecut. Am un mare respect pentru acest site si pentru toti userii lui si tocmai de aceea va rog ca in masura in care timpul va permite si daca veti considera important ceea ce va anunt, poate veti binevoi sa va expuneti o parere. Iata faptele mai intai. In ziua de 3 ianuarie 2013, ziua decesului lui Sergiu Nicolaescu, userul Cristian Florin a scris si el un comentariu pe aceasta pagina dupa cum puteti observa, apoi l-a publicat si pe pagina lui de Facebook. L-a publicat si in anumite grupuri formate tot pe Facebook, grupuri cu caracter cultural unde postam filme, muzica si diverse comentarii despre filme, actori, regizori, scenaristi si multe alte personalitati ale teatrului si cinematografiei din tara si din intreaga lume. Avem peste 500 de martori ca userul Cristian Florin a scris acest comentariu, deci conceptia ii apartine. In schimb userul A.Avramescu > nu stiu daca are cont aici dar in mod sigur are pe cinemarx.ro i-a copiat comentariu lui Cristian Florin si l-a transpus cu foarte mici modificari pe siteul cinemarx, inclusiv data. Un asemenea tupeu ordinar ar fi fost demn de o cauza mai buna. Daca acest nemernic se afla pe acest site as ruga sa i se baneze contul. Daca unii dintre voi ati fi in situatia sa va pomeniti ca un neica nimeni vine si va fura munca, fiti sinceri ce i-ati face ? Imi pare rau ca v-am rapit timpul cu aceasta situatie dar nu puteam sa trec vederea o asemenea marsavie. Din pacate se mai intampla si chestii din acestea. In incheiere, lasandu-va pe dvs. sa judecati faptele, eu declar inca o data ca in afara de marturia mea mai avem inca peste 500 de martori ca acest comentariu publicat mai sus in ziua de 3 ianuarie 2013 ii apartine in intregime lui Cristian Florin, user pe acest site si nu lui A.Avramescu, user pe cinemarx.ro.
Arlequinade pe 6 ianuarie 2013 17:34
E doar un comentariu care-l ridica pe Nicolaescu in slavi... Nu e o opera literara. Calmeaza-te.
ALIN_CODRUT pe 8 ianuarie 2013 12:19
Nu nu am spus ca ar fi o opera literara. Nu m-am referit la continutul comentariului d-lui user Cristian Florin ci la o problema de principiu. E greu si enervant atunci cand vezi ca vine un neica nimeni si iti fura munca in loc sa te bucuri tu de ea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells