7.9 / 10
71 voturi
Locul naşterii: Timisoara, Timis, Romania · Data naşterii: 24.01.1932 · Data decesului: 23.10.1998 · Ocupaţie: Actor · Zodia: Vărsător

Biografie

Se naste la 24 ianuarie 1932 marele actor Silviu Stanculescu. Cel ce ne va da o imagine puternica a unui rasat si a unui personaj complex isi incepe periplul teluric la Timisoara. Dezinvolt cu alura aristocratica va evolua pe scena romana dand nastere personajelor si creind adevarate referinte interpretative.

Va termina IATC sectia actorie la Bucuresti in 1956, fiind coleg cu marii actori ai generatiei de aur : Amza Pellea, Rauțchi, Rebengiuc, Silvia Popovici. Draga Olteanu. Generatia de aur...

mai mult
Au contribuit la această pagină: voda, Manusa Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea criticului

Pitbull pe 25 Ianuarie 2012 17:28
Căldură, delicateţe, distincţie, modestie
Silviu Stănculescu - Amintirea unui mare domn
Căldură, delicateţe, distincţie, modestie

Prima oară l-am văzut în carne şi oase prin vara lui 1975, la Doi mai, când îmi beam berea cu tata pe terasa cârciumoarei din centru, iar pe şosea trecea spre camping, în şort şi tricou, actorul deja îndrăgit din atâtea filme - fie cu bicicleta, îngândurat, fie ducându-şi de mână fetiţa, pe Catrinel, care purta o fustă lungă şi înflorată, de vară... Anii aveau să ne apropie curând într-o surprinzătoare prietenie, dată fiind diferenţa de vârstă, pe care o voi rememora cu afecţiune în cele ce urmează.
Născut în 1932 la Timişoara, în Ziua Unirii, 24 ianuarie, Silviu Stănculescu a absolvit I.A.T.C. "Ion Luca Caragiale", la clasa profesoarei Ana Barcan, în cadrul inegalabilei Generaţii de Aur din 1956 - împreunâ cu Amza Pellea… citeşte

2 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Lucica Adam pe 08 Februarie 2008 12:38
D-l Silviu Stanculescu-un actor care mi-a marcat copilaria,adolescenta.Toate rolurile jucate ,fie in teatru sau in film,il califica printre cei mai talentati actori romani.
2 2
victor_homescu pe 26 Octombrie 2017 09:40
A jucat in aproape 50 de filme, a fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti.
Silviu Stanculescu a fost unul dintre actorii distinşi ai scenei si ai marelui ecran, era un talentat interpret de operetă, dansator, scriitor.
Nota 10.

1 0
stricted pe 09 Aprilie 2017 13:53
Silviu Stanculescu a fost unul dintre actorii distinşi ai scenei si ai marelui ecran, era un talentat interpret de operetă, dansator, scriitor.
1 0
Vegetarian pe 16 Noiembrie 2015 09:16
Actorul Silviu Stanculescu a murit la 66 de ani datorita leucemiei , in Spitalul "Victor Babes",
Fumătorii sunt mai înclinaţi la anumite leucemii decât nefumătorii. Cercetările sugerează, de asemenea, că expunerea prelungită la radiaţii, diferite substanţe chimice din casă sau la locul de muncă şi câmpurile electromagnetice de joasă frecvenţă pot fi asociate cu leucemia, dar nu există dovezi definitive.
Leucemia este un cancer al celulelor sângelui.
Mulţi oameni cu Leucemie limfocitara cronica duc o viaţă normală, decedând din motive fără legătură cu leucemia.
http://www.sanatateatv.ro/articole-medicale/hematologie/leucemia-este-mai-frecventa-in-randul-fumatorilor/

1 2
Pudra pe 16 noiembrie 2015 09:27
Cine ajunge sa se vaite , inseamna ca sa zgarcit undeva .
Pudra pe 16 noiembrie 2015 13:19
Daca va fi sa inseli , inseala-ti stomacul . Daca va fi sa simti foame , simte foame de iubire . Daca va fi sa pierzi , pierde-ti frica . Daca va fi sa furi , fura o sarutare . Daca va fi sa minti , minte in privinta varstei tale . Daca va fi sa te infierbanti , infierbanta-te la soare . Daca va fi sa plangi , plange de bucurie . Daca va fi sa doresti sa fii fericit , doreste-ti in fiecare zi . Dragostea si gelozia pot orice . Cine ajunge sa se vaite , inseamna ca sa zgarcit undeva .
Rusu Clara Susana pe 29 Iulie 2006 02:35
Pacat ca nu mai am cui trimite mesaj. L-am vazut de nenumerate ori la televizor si o singura data, la Iasi, in anii studentiei in Visul unei nopti de iarna.Nu voi uita niciodata rolul jucat. Apoi, acum vreo 15 ani, fiind intr-un restaurant din Targu Mures, uitandu-ma la o masa vecina care cu cateva minute inainte era neocupata- nu-mi venea sa cred-era Silviu Stanculescu -probabil cu doua studente. A intrat in restaurant, a ocupat loc la masa si s-a comportat discret, ca un om obisnuit, discutii fara a se face remarcat. Am ramas uimita de modestia unui asemenea mare om. Ma simt privilegiata ca l-am vazut la doi pasi de mine. Dar cui sa-i spun. Poate ca vor afla cei care i-au fost dragi, care de altfel si asa stiu - cine a fost cel care nu mai e intre noi.
Si apoi au trecut anii. Nu l-am mai vazut nici pe micul ecran. Am aflat ca a plecat dintre noi. A plecat tot asa discret… citeşte

1 2
cinefilul63 pe 28 februarie 2010 19:04
Actori ca Silviu Stanculescu,nu se vor mai naste,punea suflet in tot ce facea,personajele pe care lea interpretat in decursul cariei sale au ramas si acum in sufletele romanilor.Ma bucura faptul ca TVRI redifuzeaza majoritatea fimleor care nea marcat int-un fel viata.
Deceoare pe 07 Iunie 2020 02:09
Așa cum stă scris și la sfârșitul acestei biografii. Dragă administrator al site-ului Cinemagia. Nu este o fixație sau orice altceva vă duce gândul. Vă rog doar pentru informarea corectă a generațiilor viitoare să folosim diacriticile la numele proprii ale actorilor români. De exemplu aici este Silviu Stănculescu, nicidecum Silviu Stanculescu. Mai ales că mulți dintre cei nominalizați pe acest site au decedat deja. Aici avem un exemplu. Mulțumesc!
0 0
balta67verde pe 28 Octombrie 2016 12:01
Un actor bun, foarte stilat, cu o alura de gentleman aristocratic.
0 0
Iulidesprefilme pe 19 Ianuarie 2013 19:26
Actor cu un stil sobru, care interpreta cu prestanţă şi sensibilitate...
0 2
ciprian34 pe 17 Ianuarie 2013 11:20
Un mare actor de teatru si film,a facut multe roluri remarcabile in cele peste 50 de filme si piese de teatru in care a jucat
0 2
xerses pe 24 August 2011 20:23
Chiar mi-e dor de acest actor.Deosebit.Mi-a placut mult in ultimul film in care a jucat Patul lui Procust.
0 2
lili22 pe 14 Octombrie 2012 18:14
Alt recitator
Pentru Ceausescu si sinistra.Rau este ca nu mi-i amintesc pe toti, dar el sigur a fost printre ei.
0 3
davil pe 23 octombrie 2013 18:27
Ce-are sula cu primaria, doar lili22 vad ca stie (mai ales, e anti-... ceva, privitor la "inainte de "89")... mai fato, daca tot ai trait vremurile alea, poate le spui si astora, mai mici : Hossu, Moldovan si altii de-au recitat sunt naspa !? doar pentru asta !? Da' tu, pe vremea aia, aveai vreo preocupare, sau erai de profesie "anal-ista de actori" !? (PS : Actoru' american poate sa fie cu propagandisme, la noi se scoala imediat simtu', ca avem mot... d-aia suntem asa, ca ne-am umplut de dastepti si dastepte..si ne-am umplut demult, nu e doar de ieri-de azi...)

Spune-ţi părerea despre Silviu Stănculescu

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells