Șantaj

(1982)

Șantaj

Poster Șantaj Postere Șantaj

Sinopsis Șantaj

O bandă de falsificatori de diplome universitare îşi selecţionează clienţii din rândul tinerilor de talent, pe care-i ajută să se distingă pentru ca, ulterior, prin şantaj, să le smulgă secretele de producţie. O profesoară de matematică le vine, însă, de hac.

Filmul “Şantaj” este o ecranizare a romanului "Omul de la capătul firului" de Rodica Ojog-Braşoveanu.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme 1

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 15 Decembrie 2014 11:04
Incursiune criminalistică inteligentă într-o lume pitorească
Film poliţist realizat într-o notă comică, „Şantaj” este prima şi până acum singura ecranizare a unui roman („Omul de la capătul firului") al Rodicăi Ojog-Braşoveanu. Romanul sus-menţionat are o acţiune ingenioasă, personaje interesante şi replici savuroase, preluate cu fidelitate în scenariul scris de scriitoare împreună cu regizorul Geo Saizescu.

În esenţă, este vorba de un şantaj exercitat de un necunoscut misterios asupra mai multor ingineri care-şi obţinuseră fraudulos diplomele. Scopul şantajului este previzibil în contextul politic al Războiului Rece: spionajul industrial pentru o organizație din exteriorul ţării. Făcând abstracţie de acţiunea stereotipă şi previzibilă, filmul ne poartă într-o lume pitorească populată de burlaci boemi, un manechin feminin de succes, un bătrân profesor de matematică şi un medic… citeşte

11 1
cezarika57 pe 03 August 2018 21:49
Ileana Stana Ionescu,o interpreteaza pe Minerva Tutovan, personaj de referinta in romanele scriitoarei Rodica Ojog Brasoveanu cu o nonsalanta caracteristica, Momentul in care isi pune bascul pe cactusul din camera este mortal. Si coada unui crocodil daca era, nu era nici o diferenta,,,
3 0
cosmin742000 pe 14 Decembrie 2014 21:04
O ecranizare excelenta a romanului omonim al Rodicai-Ojog Brasoveanu , cu multa tensiune si suspance.
3 3
eduard_stratan pe 14 noiembrie 2021 17:56
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
alex_il_fenomeno pe 22 Decembrie 2011 16:11
a fost un film politist romanesc destul de interesant , in care infractorii au reusit sa ramana sub semnul intrebarii inca de la inceputul filmului si pana la sfarsit . actorii extraordinari , suspansul foarte bun si regia , toate sunt punctele forte ale acestei pelicule . nu trebuie sa uitam faptul ca a fost o ecranizare destul de fidela a romanului politist al scriitoarei Rodica-Ojog Brasoveanu . este o reusita a cinematografiei autohtone , care merita vizionat o data .
2 1
pisicuta1 pe 18 Decembrie 2022 22:51
Un foarte bine realizat.Jocul actorilor deosebit. Merita vazut.
1 0
xerses pe 23 Februarie 2014 10:16
Mi-a facut mare placere sa urmaresc acest film,mai ales pentru actorii din distributie.
1 0
Iulidesprefilme pe 14 Februarie 2013 22:26
Geo Saizescu a trecut de la comedie la film de acţiune şi nu a dezamăgit...
1 0
balta67verde pe 20 Octombrie 2016 17:02
O raritate in lumea cinematografiei romanesti ! Un film politist ! Si inca unul foarte bun.
1 1
Vegetarian pe 06 Noiembrie 2011 14:15
Diplome false de inginer , pt cei care au deja experienta in domeniu . Un profesor singuratic sau care are greutati , gaseste un plic cu 3000 lei sub usa . In plic scrie ca sunt un aconto nerestituibil . Apoi urmeaza dispozitii de ordin tehnic = banii se puneau sub caraminzi din asfalt , pe drumuri pietruite .
. . . Securitatea si agentiile secrete isi plateau informatorii si preluau - trimiteau informatii , punand bani , biletele etc in borduri gaurite in interior , imitatii de pietre folosite la terasamentele pt calea ferata .. Mereu se skimba kiometrul la care erau folosite pietrele , bordurile etc puse anterior ..

0 4

Spune-ţi părerea despre Șantaj

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi actiune
Liste cu Șantaj
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells