Vampiri care se pregătesc să muşte

de Ştefan Dobroiu în 12 Mai 2012
Vampiri care se pregătesc să muşte

Cinemagia mai are puţin şi-şi promite că nu se mai duce niciodată la un film cu vampiri, doar că e posibil să nu se poată ţină de cuvânt. Influenţa dinţoşilor la Hollywood este încă puternică, iar anul acesta o să ne reîntâlnim de mai multe ori cu membri ai clanului însetat de sânge. Tonul îl dă chiar Johnny Depp în rolul vampirului Barnabas, aşteptat în Dark Shadows, noua producţie Tim Burton aşteptată pe ecrane la sfârşitul săptămânii viitoare.

Depp a slăbit peste cinci kilograme pentru a intra în pielea (foarte palidă) a lui Barnabas, un vampir trezit din somnu-i cel de moarte la 200 de ani după ce a fost vrăjit de o frumoasă vrăjitoare. Nu am văzut încă filmul, dar probabil că noul film al lui Burton, care le mai are în distribuţie pe Helena Bonham Carter, Michelle Pfeiffer şi Eva Green, se bazează mult pe farmecele lui Depp. Personajul său se hotărăşte să readucă domeniul familiei sale, acum în paragină, deşi în continuare locuit de descendenţii săi, la gloria de odinoară, numai că în cale i se vor ivi o mulţime de obstacole.

Tim Burton române în zona vampirilor şi datorită lui Abraham Lincoln: Vânător de Vampiri, un action fantastic aşteptat pe ecrane pe 22 iunie. Produs de Burton şi inspirat de romanul omonim al lui Seth Grahame-Smith, fantasy-ul va purta pecetea lui Timur Bekmambetov, deci te poţi aştepta la un film sumbru şi plin de efecte speciale. Povestea este extrem de simplă: când mama sa este ucisă de o creatură a nopţii, viitorul preşedinte Abraham Lincoln trebuie să se răzbune pe vampiri şi ajutoarele lor. Conform comentariilor producătorilor, filmul respectă istoria (cel puţin în liniile mari), dar inventează noi motivaţii pentru deciziile politice ale lui Lincoln. Ce-ai spune dacă ai afla că Războiul Civil a fost provocat tot din cauza vampirilor?

Schimbăm tonul în Hotel Transylvania, o animaţie Sony Pictures aşteptată în octombrie. Când avansatele tehnologii ale secolului 21 îi aruncă în desuetudine, un grup de monştri clasici, acum forţaţi să devină completamente inofensivi, se retrage în Transilvania, pentru a-şi recăpăta forţele într-un hotel părăsit. Dracula, Mumia, Frankestein, Quasimodo şi Vârcolacul au parte de o mulţime de aventuri după ce un tânăr "normal" se îndrăgosteşte de fiica vampirului şi vrea să o îndepărteze de lângă acesta. Vocea lui Dracula îi aparţine lui Adam Sandler. Trailerele sunt vag simpatice şi, cine ştie, poate că dacă filmul are succes, Transilvania (noastră) va deveni mai populară pentru turişti!

Dacă eşti adolescentă, sunt mari şanse ca acum să-ţi crească pulsul: Edward, Robert Pattinson, Jacob, Taylor Lautner! Da, în noiembrie avem parte de deznodământul seriei Twilight. Nu avem idee ce se întâmplă în ultimul film al seriei (romanele lui Stephenie Meyer sunt departe de a fi obligatorii), dar chiar sperăm ca partea finală să fie mai incitantă decât Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I!

Credeai că s-a terminat? Departe de asta: se află în pregătire alte proiecte cu vampiri, doar că unele dintre ele par să aibă mai mare potenţial decât cele citate până acum. În primul rând Byzantium! Actorul John Lee Miller, care joacă şi în Dark Shadows, spune că diferenţele între cele două producţii sunt atât de mari, încât el nici măcar nu le-ar include în acelaşi gen. Regizor este Neil Jordan, "vinovat" de avalanşa filmelor cu vampiri după ce în 1994 regizează Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor. În rolurile principale le vei vedea pe Gemma Arterton şi Saoirse Ronan, două nume tot mai mari la Hollywood, iar povestea se învârte în jurul a două surori (de fapt sunt mamă şi fiică) ajunse într-un orăşel britanic unde sa va descoperi curând că cele două sunt de fapt nemuritoare. Filmările s-au încheiat, iar recent a apărut şi un poster, dar deocamdată nu se ştie când se va lansa filmul şi nici dacă acesta va fi distribuit şi în România.

Lucrurile devin şi mai interesante cu Only Lovers Left Alive, noul proiect al lui Jim Jarmusch, care se concentrează pe relaţia dintre doi vampiri ce se iubesc de secole. În acest moment se ştiu puţine detalii, dar îţi putem spune că din distribuţie fac parte Tilda Swinton, John Hurt, Mia Wasikowska, dar şi Tom Hiddleston, interpretul lui Loki din producţia ce ar putea deveni hitul numărul unu al lui 2012, The Avengers.

Umblă vorba că la anul sunt mari şanse s-o vedem în acţiune pe Buffy, căci un lungmetraj inspirat de cunoscutul serial Buffy the Vampire Slayer al lui Joss Whedon este în acest moment în dezvoltare. Deocamdată nu se ştie cine ar putea-o interpreta pe eroină. Mai multe lucruri se ştiu despre The Last Voyage of Demeter, filmul cu cel mai poetic titlu din producţiile prezentate în materialul de faţă. Regizor este David Slade (da, omul din spatele lui Saga Amurg: Eclipsa), iar pe afiş îi vei putea vedea pe Jude Law, Noomi Rapace şi Ben Kingsley. Povestea se învârte în jurul ambarcaţiunii Demetra, nava rusească pe care Dracula a navigat spre Marea Britanie, unde speră să pună bazele dominaţiei sale mondiale. Premisa e perfectă pentru un film horror: vasul ajunge pe ţărmul Angliei fără echipaj, singurul cadavru găsit fiind cel al căpitanului, legat fedeleş de timonă...

Vampirii se vor dezlănţui şi în The Mortal Instruments, ecranizarea după popularele romane ale Cassandrei Clare, cu Lily Collins (din Oglindă, oglinjoară) în rolul unei adolescente care realizează pe neaşteptate că istoria familiei ei este puţin mai complicată decât se aştepta...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 12 mai 2012 17:57
Recenziile de pe rottentomatoes.com sunt destul de proaste in marea lor majoritate pentru filmul Dark Shadows( 44%)..ce pacat...cred ca o sa fie o dezamagire filmul din cate se pare....
Bayard pe 12 mai 2012 18:21
Asa am auzit si eu, slab...
legolas05 pe 12 mai 2012 19:45
eu astept sa vad Byzantium,va fi naspa daca nu va fi distribuit in Romania
xerses pe 12 mai 2012 19:55
Pentru amatorii de filme cu "dintosi", s-ar zice ca are "balta peste".
Eb00kie pe 12 mai 2012 20:20
Oameni buni, Johnny Depp si Eva Green sunt o combinatie de tot hazul. Pe ea am vazut-o si in "Casino Royale", el, ca el. Pot sa spuna cei de la Rotten ce vor, este o chestie de gust - si gusturile sunt un viciu pe care mi-l asum.
MNarcis pe 12 mai 2012 20:38
In ultimi 2 ani si ceva trei categorii de filme ''sunt la putere''
1. Filmele cu efecte 3D
2. Filmele cu supereroi (provenite tot ''din vina'' efectelor 3d).
3. Filmele cu vampiri, stim toti ca filmele cu vampiri sunt vechi (inca de la ''Nosferatu'' incoace) insa eu ma refer la ''vampiri sexy'' sau ''vampiri sex-simbol'' ca sunt mai noi insa ''Ce-i mult strica'' si daca se fac 10 filme cu vampiri pe an in 3-4 ani lumea o sa se cam sature de atatia vampiri si o sa clacheze (asa luand sf peliculele cu vampiri, cel putin cred).

cosmin742000 pe 12 mai 2012 21:24
Pai astea pot fi numite filme ?
Han_Solo pe 14 mai 2012 09:11
MNarcis - vrei sa spui vampiri emo/vampiri cu sentimente, putin gay, etc...ca pana mai recent , vampirii erau niste finte fioroare care ucideau fara sa le pese de nimic. Acuma nu sunt decat niste smiorcaiti care se da cu prea mult gel.
cosmin742000 pe 12 mai 2012 21:27
Ma mir ca Eva Green a acceptat sa joace intr-un "film " cu vampiri . Pacat de aceasta actrita care debutase atat de promitator in Dreamers.
nicolas84 pe 12 mai 2012 22:54
ohhhhhhhhhhhhh........Dreamers :D
nicolas84 pe 13 mai 2012 13:46
Dupa cum ar spune chinezu' "tru dat" mare dreptate ai. Oricum, e tanara si niciodata nu e prea tarziu sa faca rost de roluri mai bunicele. Pana una alta o sa vizionez si filmul asta de curiozitate si imi spun parerea dupa.
Manusa pe 12 mai 2012 21:28
Interesant, Twilight se termina oricum dar filmele cu vampiri tot timpul vor fi si se vor mai face, daca prinde la public.....
rob3rt_89 pe 12 mai 2012 22:01
Twilight e film cu licurici , nu cu vampiri
selfishconsciousness pe 13 mai 2012 01:11
Bine marcat !
legolas05 pe 13 mai 2012 14:09
da,bravo
mym pe 12 mai 2012 22:35
Eu as vrea sa vad ecranizarea Vampirului Lestat de Anne Rice, ador cartea aia.
isabela_isa pe 13 mai 2012 00:31
In articol scrie ca daca filmul Hotel Transylvania va avea succes vor veni mai multi turisti in Romania....bine ca multi dintre straini cred ca Transilvania a fost si poate inca mai e o tarisoara plina cu personaje fantastice condusa de Dracula si bunul sau asistent monstrul lui Frankenstein.Aceasta vizita poate ii va invata ceva.
alex_il_fenomeno pe 30 mai 2012 22:57
sigur filmul cu Depp va fi genial !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells