Un roman face valuri la Sundance!

de Gloria Sauciuc în 6 Dec 2007
Un roman face valuri la Sundance!

Dupa Locarno si Sarajevo, unde "Valuri" a obtinut cea mai inalta distinctie la categoria sa, scurtmetrajul regizorului Adrian Sitaru a fost selectionat si la Festivalul de Film de la Sundance! Este cel mai mare festival al cinematografului independent din SUA si se tine editia aceasta intre 17 - 27 ianuarie 2008. A inceput in 1978 si a fost initiat de Robert Redford. Se tine la Park City, in Salt Lake City, si la Ogden, in Utah, ca si la Sundance Resort. Festivalul este locul de prezentare a filmelor noi ale producatorilor independenti din America si din alte tari.

Festivalul cuprinde sectiuni de concurs pentru filme sau documentare, americane sau internationale, si o sectiune de prezentari in afara concursurilor, printre care Festivalul de film Sundance Online.

Comentariul facut de regizor la intrebarea pusa de Cinemagia a fost ca "aceasta selectie si festivalul sunt cel putin la fel de importante ca Locarno si Sarajevo - doar ca Sundance e situat in USA...".

In "Valuri" actiunea e situata la mare, pe plaja, unde doi oameni sunt pusi in situatii limita. Un tiganus ajunge sa fie rugat de catre o frumosa mama occidentala de a avea grija de copilul sau de patru ani; un tata si sot plictisit flirteaza in mare cu aceeasi frumoasa straina, incercand sa o invete sa inoate. Insa povestea ia un alt curs atunci cand frumosa mama dispare sub valuri, iar tiganusul realizeaza ca s-a intamplat ceva si poate profita, caci este foarte tentat de camera video si geanta femeii lasate pe plaja.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells