Triumf românesc la Locarno

de Ştefan Dobroiu în 13 Aug 2011
Triumf românesc la Locarno

Din dragoste cu cele mai bune intenţii, inclus în competiţia festivalului internaţional de film de la Locarno, a câştigat două premii importante ale acestui al patrulea eveniment cinematografic (după Cannes, Veneţia şi Berlin) european: lui Adrian Sitaru i-a revenit trofeul pentru Cea mai bună regie, în timp ce actorul Bogdan Dumitrache a primit trofeul pentru Cea mai bună interpretare.

Juriul format din producătorul portughez Paulo Branco, actorul francez Louis Garrel, actriţa germană Sandra Hüller, regizoarea elveţiană Bettina Oberli şi actriţa italiană Jasmine Trinca a avut de ales din 20 de filme internaţionale pentru împărţirea celor cinci premii principale, două dintre acestea ajungând în România. Este al doilea an la rând când festivalul premiază o producţie românească: anul trecut fericitul câştigător era Marian Crişan, laureat cu Premiul special al juriului, al doilea ca importanţă în palmares, pentru debutul său în lungmetraj, Morgen. Săptămâna trecută Morgen a fost ales să reprezinte România la următoarea ediţie a premiilor Oscar.

Din dragoste cu cele mai bune intenţii este al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, după Pescuit sportiv. Spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un tânăr de 30 şi ceva de ani a cărui viaţă se dă peste cap când mama lui suferă un atac cerebral şi este internată în spitalul din micul orăşel natal. Ajuns acolo, Alex încearcă să creeze cele mai bune condiţii pentru mama lui, dar este asaltat de părerile tuturor celor din jur cu privire la ce ar trebui să facă în continuare. Cu cele mai bune intenţii, Alex ajunge să ia decizii tot mai neaşteptate, unele cu efect negativ asupra mamei lui.

Inspirat de experienţele personale ale regizorului, Din dragoste cu cele mai bune intenţii îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab şi Marian Râlea (foto). Filmul va avea premiera românească la sfârşitul lunii octombrie, fiind distribuit de Parada Film. Cinemagia a văzut deja al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, poţi citi o cronică AICI.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crist11 pe 13 august 2011 22:39
Ma bucur foarte mult pentru reusita lor.
xerses pe 13 august 2011 22:55
Felicitari....
Sorin87 pe 14 august 2011 11:13
felicitari si sa o tina tot asa
legiune pe 15 august 2011 22:27
previzibil, parca am mai vazut acest coment la mai multe evenimente
claudelina pe 14 august 2011 13:56
Sa-i tina .
superdepeche pe 14 august 2011 16:43
FELICITĂRI!!!!
alex_il_fenomeno pe 15 august 2011 12:46
Bravo lor ! sunt sigur ca filmul este extraordinar !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells