Totul despre Warm Bodies

de Ştefan Dobroiu în 22 Nov 2012
Totul despre Warm Bodies

Am dat zilele trecute peste trailerul lui Warm Bodies şi premisa chiar sună bine: un zombie se îndrăgosteşte de o femeie (după ce creierul iubitului ei i-a devenit un mic dejun savuros), iar dragostea îl va face să revină la viaţă. Bine, finalul încă nu este foarte sigur, dar faptul că avem de-a face cu o comedie romantică ne îndeamnă să credem că mai este o speranţă pentru erou!

Unul dintre susţinătorii filmului este nimeni altul decât Simon Pegg, creatorul romcomzom-ului (comedie romantică cu zombie, adică) Shaun of the Dead în 2004. Şi lui, ca şi nouă, premisa i se pare fantastică. Poţi vedea din trailerul de mai jos cum evoluează povestea de dragoste a lui R (Nicholas Hoult), un tânăr zombi readus la viaţă de una din posibilele sale victime.

Laolaltă cu World War Z, unde vei vedea o armată de zombi extrem de vioi, Warm Bodies reexplorează şi schimbă drastic mitologia genului, zombi făcându-şi în general apariţia pe marele ecran doar pentru a fi omorâţi în moduri cât mai elaborate. Uită-te la Zombieland, ca să te convingi. Să vezi un zombi din perspectiva îndrăgostitului te va surprinde cu siguranţă...

Filmul lui Jonathan Levine, regizor cunoscut pentru 50/50 şi The Wackness, se bazează pe romanul de debut al lui Isaac Marion. Iată un sinopsis al filmului/romanului: "R este un zombi. După apocalipsa zombilor, el rătăceşte printr-o Americă plină de ruine, maşini ruginite şi ferestre sparte. Poate doar să geamă şi pofteşte încontinuu la creier uman, amintirile din acesta făcându-l să se simtă mai viu. Sau mai puţin mort. După ce mănâncă creierul unui adolescent sinucigaş, R se îndrăgosteşte de Julie, prietena lui. O salvează de un grup de zombi şi o duce în bârlogul său, legătura lor dând o nouă şansă atât oamenilor, cât şi zombilor".

Ecranizarea este produsă de Summit Entertainment, compania răspunzătoare de mega-succesul mondial Twilight, ceea ce i-a făcut pe unii cinefili să comenteze că Warm Bodies s-ar putea transforma, dacă primul film are succes, într-o franciză. Paralelele dintre Twilight şi Warm Bodies sunt uşor de făcut, trebuie doar înlocuieşti vampirul cu un zombi, iar dragostea ce rezultă este la fel de bântuită. Este şi motivul pentru care Stephenie Meyer a devenit şi ea una dintre susţinătoarele Warm Bodies.

Warm Bodies s-a născut dintr-o povestire a lui isaac Marion intitulată "Sunt un zombie plin de dragoste". Publicată pe internet, povestirea a fost atât de gustată de cititori, încât o editură l-a contactat pe Marion pentru a o transforma într-un roman. Publicat în 2010, Warm Bodies a fost un succes de casă, iar multe cronici au subliniat potenţialul cinematografic al noii apariţii editoriale. Regizorul Jonathan Levine s-a ocupat şi de scrierea scenariului, subliniind în interviuri că noul proiectul nu va dezamăgi fanii filmelor clasice cu zombi dacă aceştia vor lăsa prejudecăţile acasă şi vor veni la un film ştiind că Warm Bodies este totuşi o poveste de dragoste.

"Îi încurajăm pe oameni să fie deschişi, pentru că ne-am luat câteva libertăţi cu privire la mitologie, dar în acelaşi timp nu am părăsit teritoriul. Îl folosim doar ca punct de pornire pentru o poveste mai ieşită din comun. Poate să supere, dar cred că în ea sunt multe aspecte care le-ar putea plăcea fanilor genului, atâta vreme cât acceptă că aceasta este o abordare nouă", a declarat Jonathan Levine într-un interviu.

În film poţi să-i vezi pe Nicholas Hoult, pe Teresa Palmer în rolul celei care "reporneşte" inima eroului, dar şi pe John Malkovich în cel al unui general (şi tatăl eroinei), hotărât să câştige lupte împotriva morţilor-vii.

Încă ceva: don't be creepy! Don't be creepy!

Cum ţi se pare trailerul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 22 noiembrie 2012 10:09
Voi ati inteles care e rostul zombilor in filme? Se sperie cineva de ei? Fac pe cineva sa rada?Inteleg unu, doua filme cu zombi pe an e ok , dar atatea?Oare chiar asa usor de prostit a ajuns lumea?
Chelbos pe 22 noiembrie 2012 11:25
sunt adresate generatiei emo :))
Bayard pe 27 noiembrie 2012 01:56
Mie mi se pare foarte amuzant :)... oricum, poate filmul asta e prea romantic, insa nu si genul zombie :)). Apocalipsa zombie se apropie!!! hehe... cel mai mare risc la adresa rasei umane pana la urma suntem tot noi si anume corporatiile farmaceutice, cu medicamentele lor experimentale :)
Chelbos pe 22 noiembrie 2012 11:24
cu siguranta nu am sa ma uit la film:))
moonlily pe 22 noiembrie 2012 11:41
Am vazut prea multe filme serioase cu zombi. E timpul sa ma mai distrez un pic.
Han_Solo pe 22 noiembrie 2012 15:48
Same here. Cel putin trailerul arata destul de bine. Cred ca prea multi nu au inteles ca filmul este o comedie.
alex_il_fenomeno pe 27 decembrie 2012 12:37
productia pare sa incerce sa vina cu ceva nou, chiar daca asta va fi destul de greu...
Miiku pe 27 ianuarie 2013 13:26
Povestea in sine nhu e plictisitoare. Eu o sa ii dau o sansa. Ramane de vazut ce va iesi din el. ^^

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells