Totul despre The Host, SF-ul cu extratereştri nevăzuţi

de Gloria Sauciuc în 26 Mar 2012
Totul despre The Host, SF-ul cu extratereştri nevăzuţi

The Host s-a lansat vineri cu un teaser-trailer online, în care Saoirse Ronan dă tuturor pământenilor un avertisment sumbru: lumea, aşa cum o ştim, nu ne mai aparţine. O adaptare a romanului lui Stephenie Meyer (autoarea lui Twilight Saga), The Host este plasat într-o lume în care o rasă extraterestră parazită, un inamic nevăzut, a invadat Pământul, manipulând populaţia umană prin controlul asupra conştiinţei fiecărui individ în parte.

Filmul se lansează în România pe 29 martie 2013.

Oamenii au devenit gazdele acestor invadatori; deşi corpurile le-au rămas intacte, controlul asupra lor le-a fost luat. Marea majoritate a oamenilor a fost cucerită, însă nu fiecare minte a cedat, iar Melanie (Saoirse Ronan) este unul dintre "oamenii sălbatici"- supravieţuitorii care şi-au păstrat propria voinţă.

Wanderer, "sufletul" care i-a invadat trupul, a fost avertizată cu privire la provocările legate de viaţa înăuntrul unui corp uman: emoţiile copleşitoare, fluxul de senzaţii, amintirile prea vii. Însă una dintre greutăţi e neaşteptată chiar şi pentru Wanderer: fosta locuitoare a corpului refuză să renunţe la el. Wanderer sondează gândurile lui Melanie, sperând să descopere în ce fel aceasta i se poate supune. Însă, la rândul ei, Melanie îi umple mintea lui Wanderer cu viziuni ale lui Jared, bărbatul pe care ea îl iubeşte şi care trăieşte ascuns: astfel, Wanderer începe să îl dorească pe Jared. Şi atunci când forţe din exterior fac din Wanderer şi Melanie aliaţi neaşteptaţi, cele două - gazdă şi parazit - pornesc o căutare periculoasă şi nesigură a bărbatului pe care, în mod straniu, ambele îl iubesc.

Pentru cei care nu au citit cartea, a cărei ecranizare are data de lansare în SUA pe 29 martie 2013, iată - mai jos, o prezentare dezvoltată a subiectului. Atenţie, conţine spoilere!

Melanie 'Mel' Stryder este unul dintre puţinii oameni rebeli rămaşi după invazia "Sufletelor". Acestea sunt entităţi extraterestre care se insinuează într-un corp uman, după care îi şterg acestuia conştiinţa şi personalitatea, căpătând control asupra trupului şi minţii. Wanderer a mai trăit pe alte opt planete în alte opt corpuri, iar Metrel este cea de-a noua "gazdă". La intrarea în mintea lui Melanie, Wanderer este repede copleşită - nu a reuşit să preia controlul asupra minţii tinerei. The Seeker (Diane Kruger), superiorul lui Wanderer şi cea care răspunde de felul în care aceasta din urmă a posedat-o pe tânără, începe să îşi facă griji despre ceea ce pare lipsa de control a lui Wanderer asupra minţii lui Melanie: Wanderer este bombardată cu amintirile şi dorinţele tinerei, îndreptate fie asupra lui Jared Howe (iubitul, în film jucat de Max Irons) sau Jamie Stryder (fratele), şi în curând se îndrăgosteşte la rândul ei de partenerul lui Melanie, devenind la rândul ei nerăbdătoare să afle dacă iubitul şi fratele sunt în viaţă: în timpul unei călătorii către Tucson, Melanie îşi aminteşte despre o ascunzătoare în care s-ar putea ca Jared să se afle, iar Wanderer este hotărâtă să o găsească pornind de la amintirile lui Melanie.

Corpul lui Melanie este găsit de către Jeb, unchiul acesteia, şi este dusă la ascunzătoare, un complex de peşteri în care locuieşte acum un grup de rebeli, care însă o tratează cu dispreţ: corpul ei, la urma urmei,este gazda lui Wanderer, un parazit. Mulţi dintre rebeli cred că Melanie trebuie să fie ucisă, în timp ce alţii o protejează: Ian O'Shea, Jeb şi Jared, iubitul ei.

În ceva timp, Wanderer devine "Wanda", şi este acceptată în grup: lucrează, ia masa, şi dezvăluie în jurul mesei de seară propria poveste despre fostele gazde în care a trăit. Între timp, The Seeker, cea care nu e încă convinsă de moartea lui Wanderer, o caută cu un elicopter prin deşert, dar nu descoperă peşterile. Kyle, fratele lui Ian, încearcă fără succes să o ucidă pe Wanda, care în schimb îi salvează viaţa imediat după aceea. Grupul decide dacă să îl izgonească sau nu pe Kyle, hotărându-se că poate rămâne. Între timp, Ian se îndrăgosteşte de Wanda şi îi sărută gazda (spre furia lui Melanie) şi spre surpriza însăşi a Wandei, care ajunge să simtă la rândul ei o iubire reciprocă, pe care însă Melanie nu o permite.

Atunci când Jamie se îmbolnăveşte, Wanda îşi dă seama că poate să-l ajute: îşi provoacă singură un accident pentru a fi tratată de către spiritele vindecătoare: astfel ia medicamentele necesare pentru Jamie. În urma unei alte incursiuni în lumea celor posedaţi de spirite (în care the Seeker este capturată, iar Wes este împuşcat de către Seeker), Wanda dezvăluie cel mai mare secret: cum să scoţi un spirit din corpul gazdă fără a ucide nici corpul, nici spiritul. Îi promite lui Doc, unul din membrii grupului, să îl înveţe, cu două condiţii: prima, să trimite spiritele eliberate către alte planete fără a le face rău, şi cea de-a doua, să îi elibereze spiritul din corpul lui Melanie şi apoi să îl îngroape (pe spiritul Wandei), deoarece nu mai doreşte să fie un spirit parazit.

Wanda reuşeşte astfel să elibereze spiritul lui The Seeker şi să o trimită către altă planetă: corpul pe care l-a parazitat este, astfel, eliberat. Iar Doc învaţă cum să facă asta la rândul lui. Între timp, Ian este înfuriat la ideea că Wanda şi-ar pune singură capăt zilelor, iar corpul în care locuia i-ar rămâne lui Melanie, iubita lui Jared. O ia, cu forţa, în peşteră unde cei doi se sărută. Însă Wanda îl părăseşte în timp ce doarme, fiind hotărâtă să îi dea corpul înapoi lui Melanie: Doc o ajută, crezând că prin asta, aşa cum s-au înţeles, îi va cauza moartea. Însă Wanda se trezeşte în alt trup, care mai fusese posedat odată în copilărie.

Se dezvăluie că Jared şi Ian l-au împiedicat pe Doc să îşi ducă planul la capăt, pentru că mulţi din rebeli vor ca Wanda să rămână alături de ei: astfel, Ian şi Wanda rămân parteneri, devenind de nedespărţit.

Cartea se încheie odată cu descoperirea unui alt grup de rebeli care a acceptat un spirit printre ei: aşadar, omenirea şi spiritele ar putea avea un viitor împreună.

 

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 26 martie 2012 11:11
Eu sunt fascinat de ritmul de ecranizare a cartilor lui Meyer :), cate una pe an.
constanta pe 26 martie 2012 11:30
daca nu mai scrie ceva, nu mai au ce ecraniza...The Host este publicat doar primul volum.
constanta pe 26 martie 2012 15:34
Ai dreptate.
xerses pe 26 martie 2012 11:25
Este pe lista mea de ceva timp.
Faenor pe 26 martie 2012 12:09
Anul trecut a anuntat ca exista in proiect volumele doi si trei ale unei eventual trilogii The Host...e drept ca acum cu filmul in productie motivatia financiara e mai puternica:)
gabyyy21 pe 26 martie 2012 13:18
Din descrierea facuta de voi mi se pare telenovela:))...
MissBlossom01 pe 26 martie 2012 21:08
Nu, pe bune.Chiar e o carte...buna.Am mai spus-o de o mie de ori, nu o poti compara cu Twilight.De sute de ori mai buna decat cvadrilogia aia.
gabrielaaa.korodi pe 27 martie 2012 11:01
este o carte buna, despre iubire si despre a fi cu adevarat om, iar pe langa toate acestea, nu straluceste niciun personaj la soare :))
Han_Solo pe 26 martie 2012 13:48
Meyer nu isi tradeaza stilul care ia adus succes. La fe ca si Twilight, avem parte de un nou triunghi amoros insa acuma triunghiul este format dintre 2 fete si un baiat sau o fata, un baiat si o extraterestra emo.
Bmave pe 26 martie 2012 14:34
Cand a aparut primu film din seria twilight a facut ravagii prin randul fetelor de la ase(cunosc multe fete de la fac asta). Visul lor era sa se indragosteasca de un vampir si sa aibe o relatie de drag deci WTF (mai ales ca vampirii aia era plini de dimante daca ii prindea soarele putin ) colac peste pupaza filmu ala vrea sa impace si capra si varza(adica si vampiru si lupu ). Acum apare alt film care face parte din aceasi categorie ...numai ca acum baietii se indragostesc de extraterestii. Pt mine o sa fie un film adresata populatiei cu varste intre 12-19 ani :D
catasmile17 pe 26 martie 2012 14:51
pare promitator ;)
legolas05 pe 26 martie 2012 17:27
eu cel mai mult astept filmul ca joaca Saoirse Ronan
Vorador pe 26 martie 2012 20:00
sa o opreasca cineva pe femeia asta din scris,deja a ucis vampirii si varcolacii,acum urmeaza extraterestrii,probabil in curand mitologia greaca.
SakuraBlack90 pe 27 martie 2012 04:43
Amin ! As opri-o eu dar nu-i pe gustul meu
Han_Solo pe 27 martie 2012 10:51
Mda, gata cu vremurile din Independence Day, Battle LA, District 9, Transformers, etc unde extraterestrii vin sa ne extermine, acuma or sa vina sa se indragosteasca de noi, sa ne faca sa divortam, sa ne pierdem bunurile, apartamentul luat in rate, etc. Iar daca nu le vom raspunde cu dragoste, extraterestrii se vor sinucide sau vor pleca sa caute alte mai iubitoare decat noi...
anuska21 pe 26 martie 2012 23:05
super articol. cartea e pe lista de lectura si abia astept filmul.
Slightly pe 27 martie 2012 08:45
Din descriere pare sa fie un film foarte fascinant. Cu siguranta se bazeaza pe adevarul din ziua de azi, oamenii nu sunt proprii lor stapani pe minte. Este un film unde trebuie citit printre randuri, atentie .
MissBlossom01 pe 27 martie 2012 20:00
Asa e.
Arlequinade pe 28 martie 2012 10:53
Well, macar e mai creativ decat Twilight... Tot telenovela, dar pare sa contina mai multa "substanta".
Champion pe 31 martie 2012 04:46
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .
alex_il_fenomeno pe 25 aprilie 2012 15:00
clar , un film pe care nu il voi rata .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells